Lower Manhattan ja Financial District New Yorkissa

Lower Manhattan and the Financial District in New York

Lower Manhattan ja Financial Distrcit New Yorkissa ovat kaupungin laki- ja rahoitusmaailman sydän. World Trade Centerin ikoniset kaksoistornit olivat aikoinaan osa Manhattanin legendaarista siluettia. Nykyään, vuoden 2001 syyskuun 11. terrori-iskujen jälkeen, One World Trade Center, 9/11 Memorial ja 9/11 Museum vetävät eniten väkeä Downtown Manhattanille – ellei jopa eniten koko kaupunkiin. Lower Manhattan sijaitsee, kuten nimi antaa ymmärtää, saaren eteläisimmässä kärjessä. Alue sijoittuu Chamber Streetin, Hudsonjoen, Vapaudenpatsaan, Ellis Islandin, East Riverin ja Battery Park/New York Harbourin väliin.

Contents

Financial District

Financial Districtillä sijaitsee New Yorkin tärkeimpien rahoitusyritysten konttoreita ja päämajoja. Onko tämmöinen yritysmaailma kiinnostava New Yorkin turistille? En suosittele viettämään siellä iltaa, sillä alue tyhjenee toimistojen suljettua. Mutta päiväsaikaan? Ehdottomasti! Alueella on paljon nähtävää: 9/11 Museum ja 9/11 Memorial tietenkin, sekä ikoninen Wall Street. Jos et halua tutustua tähän urbaaniin viidakkoon omin päin, voit lähteä opastetulle kierrokselle. Opas kertoo kaiken Wall Streetistä, myös omasta kokemuksestaan.

Varaa tästä opastettu Financial District -kierros

Lower Manhattan ja Financial District New Yorkissa - Näkymä ilmasta

Wall Street

Wall Street symbolisoi Amerikan talousmaailmaa ja sillä on jopa oma elokuvansa. En voi luvata, että törmäät Leonardo DiCaprioon, mutta Wall Street on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Pilvenpiirtäjien keskeltä löytyy Trinity Church, joka 1900-luvun alussa oli yksi korkeimmista rakennuksista (86 metriä) sekä Federal Hall, jossa George Washington vihittiin Yhdysvaltojen ensimmäiseksi presidentiksi vuonna 1789.

Charging Bull – Wall Streetin härkäpatsas

Wall Streetin lähellä ehdoton käyntikohde on myös kuuluisa “Wall Streetin härkä”. Pronssinen härkäpatsas on viralliselta nimeltään Charging Bull. Sonni houkuttelee paikalle massoittain turisteja, jotka haluavat ottaa kuvan patsaan kanssa ja luultavasti myös koskea sen turpaa, sarvia tai palleja, koska tämän on tarkoitus tuoda onnea.

Fearless Girl -patsas

Vuonna 2017 Financial Districtille lisättiin patsas nimeltä Fearless Girl eli peloton tyttö. Tämä patsas rohkeasta pienestä tytöstä pystytettiin ensin vastapäätä Wall Streetin härkää, mutta se siirrettiin vuosi myöhemmin toiseen paikkaan. Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi luotu patsas on mahdollista nähdä nyt New Yorkin pörssin edustalla.

Ericin vinkki:Eric’s New York -sovelluksestani löytyy “Downtown Manhattan” -kävelyreitti. Alueen läpi kulkevan kävelyreitin aikana pääset kiertämään niin kuuluisat maamerkit kuin myös vähemmän tunnetut kohteet. Avaa sovellus ja valitse “kävelyreitit”, jotta näet yhteenvedon eri reittivaihtoehdoista.”

Lower Manhattan ja Financial District New Yorkissa - Härkä Lower Manhattan ja Financial District New Yorkissa - Trinity Church Lower Manhattan New York

One World Observatory ja Oculus

9/11-muistomerkki ja -museo ovat Lower Manhattanin kaksi paikkaa, jotka muistavat 9/11-iskujen uhreja. Samalla alueella sijaitsee muutama muukin rakennus, joka rakennettiin iskujen jälkeisinä vuosina. Yksi niistä on One World Trade Center. Voit vierailla pilvenpiirtäjän One World Observatory -nimisellä näköalatasanteella, josta avautuu upea näkymä ympäröivistä alueista. Huomiota erityisesti herättävä rakennus on Oculus, maailmankuulun arkkitehti Calatravan suunnittelema valkoinen luurankomainen rakennelma. Oculuksesta löytyy ostoskeskus ja World Trade Centerin metroasema.

Stone Street

Jos olet saanut tarpeeksesi yritysmaailmasta, siihen löytyy ratkaisu läheltä. Aivan Wall Streetin takana on Stone Street; autenttinen pikkukatu, jonka on onnistunut välttää kaikki alueelle tehdyt suuret uudistukset viimeisen vuosisadan aikana. Kesäisin voit rentoutua terassilla, joita katu on täynnä, nauttia gourmet-pizzaa Adrienne’s-pizzabaarissa tai syödä all-you-can-eat seisovassa pöydässä Ulyssesissä.

Lower Manhattan ja Financial District New Yorkissa - Stone Street Lower Manhattan New York Lower Manhattan ja Financial District New Yorkissa - Vapaudenpatsas-risteilyt

Hotellit Lower Manhattanilla

Lower Manhattanilta löytyy useita hyviä hotelleja ja huoneistoja. Mukava hotelli lähellä 9/11-museota on Club Quarters World Trade Center. Hotellista voi varata jopa huoneen, josta näkee muistomerkin neliömäiset altaat. Keskeisemmällä paikalla Lower Manhattanilla sijaitsee Artezen Hotel. Jos haluat yöpyä Stone Streetin lähellä, The Wall Street Inn on hyvä, klassinen hotelli. Ja niille, jotka haluavat varata asunnon New Yorkista, myös tällä alueella on erittäin hyviä huoneistovaihtoehtoja, kuten WeLive Wall Street ja useampi Sonder-huoneisto.

Lower Manhattanin toinen puoli

Lower Manhattanilta löytyy paljon muutakin kuten Battery Park vedenrajassa. Tai paljon pienempi ja historiallisempi Bowling Green Park. Tämä todella on New Yorkin vanhin puisto, vaikka siellä ei ole muuta kuin yksi suihkulähde ja muutama penkki. Puiston vieressä sijaitsee Alexander Hamilton U.S. Custom House, jossa kannattaa myös vierailla. National Museum of the American Indian New Yorkin osasto sijaitsee tässä rakennuksessa.

Vapaudenpatsas ja Ellis Island

Lower Manhattanilta pääsee myös lautalla Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille. Jos olet tässä osassa kaupunkia, kannattaa ehdottomasti hyödyntää tilaisuus lähteä opastetulle kierrokselle ja tutustua näihin maailmankuuluihin nähtävyyksiin.

Katso tästä yhteenveto kaupunkiristeilyistä

Ericin vinkki: “Oletko vierailemassa Financial Districtillä lämpimällä säällä? Ota ehdottomasti pusero tai takki matkaan! Pilvenpiirtäjien koosta johtuen on alue suurimman osan päivästä varjossa. Jopa talvella alueen pakkanen on paljon purevampi verrattuna muuhun kaupunkiin. Tuuli puhaltaa armottomasti ”kanjonien” läpi, mikä laskee asteita entisestään.”

Lower Manhattan ja Financial District New Yorkissa - Museum of the American Indian Lower Manhattan ja Financial District New Yorkissa - One World Trade Center

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja