World Trade Center Transportation Hub

World Trade Center Transportation Hub

World Trade Center Transportation Hub on virallinen nimi PATH-asemalle, julkisen liikenteen keskukselle ja ostoskompleksille Manhattanin Financial Districtillä. 9/11-iskujen jälkeen koko alue tuhoutui lähes kokonaan. Alueen jälleenrakennus alkoi pian, ja se kruunattiin maanpinnan yläpuolelle nousseen ja huomiota herättäneen osion, Oculuksen, avajaisilla vuonna 2016. The World Trade Center Transportation Hub toimii useiden julkisen liikenteen muotojen keskusasemana New York Cityssä sekä samalla suurena ostoskeskuksena.

Calatravan Oculus

The World Trade Center Transportation Hubin on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Santiago Calatrava. Hän loi suuren hallitilan, joka on täysin valkoisen marmorin kehystämä. Halli sijaitsee osittain 9/11-muistomerkin alapuolella, ja se on yhteydessä maan yläpuolella olevaan osaan, Oculukseen. One World Observatorya vastapäätä sijaitseva Oculus esittää suunnittelijan mukaan lintua. Oculuksen katossa on kapeat ikkunat, joista aurinko paistaa suoraan sisään joka syyskuun 11. päivä kello 10:28 – täsmälleen samaan kellonaikaan, kun toinen kaksoistorni romahti vuonna 2001.

Keskeinen PATH-asema

World Trade Center Transportation Hubin omistaa PATH, The Port Authority of New York and New Jersey. Keskus on tärkein PATH-asema, sillä se yhdistää Newark – World Trade Center sekä Hoboken – World Trade Center -linjat. Asema liittää myös PATH-junayhteydet useisiin metrolinjoihin sekä lähellä olevaan Battery Park City Ferry -terminaaliin. Tämä asema on siten ‘kilpailija’ kahdelle muulle Manhattanin suurelle keskusasemalle, Penn Stationille ja Grand Central Terminalille.

World Trade Center Transportation Hub - Oculus World Trade Center Transportation Hub - Oculus Exterior

Westfield World Trade Center -ostoskeskus

Kompleksin toisena funktiona on toimia ostoskeskuksena. Oculuksen sekä 2 World Trade Center, 3 World Trade Center ja 4 World Trade Center -tornien alle levittäytyvä Westfield World Trade Center -ostoskeskus kattaa lähes 34 000 m2 liiketilaa, mikä tekee siitä Manhattanin suurimman ostoskeskuksen.

World Trade Center Transportation Hub - Interioir

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja