Rockefeller Center New Yorkissa

Rockefeller Center New Yorkissa

Rockefeller Center New Yorkissa on 19 rakennuksen kompleksi sekä liike-elämän ja viihteen elinvoimainen keskittymä. Rockefeller Center koostuu kuuluisista nähtävyyksistä, muun muassa Top of the Rock, luistelurata, Radio City Music Hall ja NBC Studios ovat kaikki osa keskusta!

Contents

Rockefeller Center New Yorkissa

John D. Rockefeller Jr:lla sai idean rakentaa “city within a city”, kaupungin kaupungissa. Hän aloitti vuonna 1931 Midtown Manhattanilla useiden rakennusten rakennustyöt 48th ja 51st Streetin välillä. Hän kutsui aluetta Rockefeller Centeriksi, mutta se tunnetaan myös nimellä Rockefeller Plaza. Nykyään kompleksiin kuuluu 19 eri rakennusta, mukana useita New Yorkin maamerkkejä, kuten Rainbow Room, josta on näkymät koko kaupunkiin. Juhlatila ja ravintola on nykyään avoinna vain yksityistilaisuuksia varten.

Top of the Rock

Osoitteesta 30 Rockefeller Plaza löytyy Top of the Rock. Näköalatasanne sijaitsee 70. kerroksessa, josta on näköala Empire State Buildingiin, Central Parkiin ja ympäröiviin rakennuksiin. Top of the Rock -lipuilla voit mennä suoraan sisään ja hissillä ylös ihailemaan näköaloja.

Radio City Music Hall

Teatteri- ja konserttitalo Radio City Music Hallissa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Se on maailman suurin teatterisali, johon mahtuu 5900 ihmistä. Rakennustavan ansiosta äänenlaatu on erittäin hyvä istumapaikasta riippumatta. Radio Cityssä esiintyy monia kuuluisia artisteja.

Rockefeller Center New Yorkissa - Top of the Rock Rockefeller Center New Yorkissa - Radio City Music Hall

Rockefeller Plaza

Rockefeller Plaza on Rockefeller Centerinsydän, ja se sijaitsee 49th Streetin ja 50th Streetin välissä. Paikka tunnetaan myös nimellä Channel Gardens. Talvikuukausina aukiolle rakennetaan luistelurata, ja kesällä siellä voi rullaluistella. Monet liikemiehet tulevat tauoillaan ulos syömään lounasta.

NBC Studios

1990-luvulta lähtien Rockefeller Centerissä on nauhoitettu useita NBC:n ohjelmia ja lähetyksiä, kuten Tonight Show with Jimmy Fallon ja Saturday Night Live, joihin on järjestettävä liput etukäteen. Ilman lippuvarausta voit nähdä Today-shown kuvaukset aamuisin Rockefeller Plazalla.

Rockefeller Center New Yorkissa - NBC

Rockefeller Centerin joulu

Rockefeller Center on koristeltu kauniisti joulun alla, joten se on taianomainen paikka, jossa kannattaa vierailla.

Rockefellerin joulukuusi

Rockefellerin joulukuusi on yhtä kuin joulu New Yorkissa! Joka vuosi aukiolla järjestetään Rockefeller Center Christmas Tree Lighting -seremonia, jossa 50 000 LED-valoa sytytetään upeassa näytöksessä.

Luistelu

Joulukuusen alla sijaitsee luistinrata. Kokemus on melko maaginen, kun laitat luistimet jalkaan ja liu’ut legendaariselle jäälle. Luistella Rockefeller Centerissä voi marraskuusta maaliskuuhun.

Joulushow Christmas Spectacular

Radio City Music Hallissa nähdään joka vuosi New Yorkin ikoninen joulushow: Radio City Christmas Spectacular. Katso, kuinka kuuluisa tanssiryhmä Rockettes tanssii upean esityksen täydellisesti synkassa. Tämä show onikimuistoinen!

Rockefeller Center New Yorkissa - Luistinrata Rockefeller Center New Yorkissa - Terassi

Mitä tehdä Rockefeller Centerillä

Koska Rockefeller Center on niin suuri rakennuskompleksi, löytyy sieltä paljon tekemistä. Kuten mainittu, voit käydä esimerkiksi Top of the Rockin näköalatasanteella, mutta alueella on paljon muutakin nähtävää.

Under 30 Rock

30 Rockefeller Plazan alta löytyy uusi Under 30 Rock. Vuonna 2023 remontoidulla alueella on kymmeniä uusia ravintoloita ja noutotiskejä. Voit istua alas syömään tai napata jotain mukaan, kuten New York bagelin, pizzapalan tai salaatin. Käväise samalla kertaa, kun olet tutustumassa Rockefeller Centeriin, oli kyseessä sitten päivä tai ilta.

Kaupat Rockefeller Centerillä

Rockefeller Centerin luota löytyy useita liikkeitä, muun muassa lelukauppoja, kuten FAO Schwarz ja LEGO Store, sekä NBC-studioiden myymälä, jossa myydään eri NBC-tuotantojen fanituotteita. Rakennusten alla sijaitsee vielä lisää kauppoja.

Ericin vinkki: “Rakennusten alla sijaitsevien käytävien kautta voi kulkea moniin kauppoihin ja ruokapaikkoihin sekä metroon. Se on kuin pieni maanalainen kaupunki! Käytävät tulivat minulle hyvin tutuiksi, koska poikani päiväkoti sijaitsi siellä. Paikka on myös erinomainen sateella, sillä voit kävellä maan alla usean korttelin verran ja pysyä kuivana.”

Opastetut kierrokset Rockefeller Centerillä

Jos haluat tutustua tarkemmin Rockefeller Centeriin ja sen rakennuksiin, valittavissa on useampi opastettu kierros. Rakennuskompleksin historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille on Rockefeller Center Tour. Stage Door Tour, vie sinut kurkistamaan Radio City Music Hallin kulissien taakse. Näet myös kuuluisan salin, tapaat Rockettes-tanssijan ja pääset tutustumaan paikkoihin, joihin et muuten pääsisi.

Jos amerikkalainen tv-tuotanto on tuttua ja sinua kiinnostaa nähdä, miten televisio-ohjelmia tehdään, NBC-studiokierroksella pääset kurkistamaan studioiden kulissien taakse.

Hotels around Rockefeller Center

Rockefeller Centerin läheisyydestä löytyy useita hotelleja, joissa yöpyä. The Jewel Hotelista avautuu näkymä Rockefeller Plazalle, joten voit ihailla joulukoristeluja joulunalusaikana. Muita vaihtoehtoja lähistöllä ovat DoubleTree by Hilton New York Midtown Fifth Ave ja New York Hilton Midtown. Tai majoitu Lotte New York Palaceen.

Rockefeller Center New Yorkissa - Comcast Building

Voiko Rockefeller Centerin huipulle mennä?

Kyllä. Rockefeller Centerin näköalatasanne on nimeltään Top of the Rock. Lue lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja