Bryant Park New Yorkissa

Bryant Park in New York

Bryant Park New Yorkissa on Manhattanin keskustan vihreä sydän. Puistosta löytyy muun muassa New Yorkin kaupunginkirjasto ja monia muita mielenkiintoisia aktiviteetteja ja tapahtumia, kuten talvella luistelurata. Bryant Park sijaitsee Fifth ja Sixth Avenuen välissä 42nd Streetillä, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Times Squarelta.

Puisto on paikka, jossa voi hengähtää ja pitää breikin kaupungin kiireessä. Paikalliset kokoontuvat sinne lounaalle tai töiden jälkeen. Bryant Parkissa järjestetään kaikenlaista aktiviteettia, joten siellä on aina jotain tekemistä!

Contents

Bryant Park New Yorkissa

Kun olet New Yorkissa, muista käydä jossain vaiheessa Bryant Parkissa. Se on muutaman korttelin päässä Times Squarelta, joten myös keskellä kaikkea. Myös Hop on Hop off -bussi pysähtyy puiston laidalla.

Monet ihmiset kokoontuvat Bryant Parkiin lounasaikaan tai töiden jälkeen syömään tai juomaan. Ihmiset kokoontuvat piknikille The Lawn -nimiselle nurmialueelle puiston keskelle. Puistossa on aina jotain meneillään, joten se on erittäin viihtyisä ja eläväinen puisto. Kun olet shoppailemassa Fifth Avenuella, Bryant Park on hyvä taukopaikka.

New Yorkin kaupunginkirjasto

Bryant Park on kuuluisa siitä, että siellä sijaitsee New York Public Library. Bryant Park on kuuluisa siitä, että siellä sijaitsee New York Public Library. Tämä klassinen rakennus avattiin vuonna 1911, ja sisätiloista löytyy vaikuttavia käytäviä, portaita ja saleja. Voit vierailla muun muassa Treasures-näyttelyssä, kävellä kirjaston käytävillä ja ihailla rakennuksen kaunista arkkitehtuuria.

Bryant Park in New York - Public Library Bryant Park in New York - Yleisövessat

Yleisövessat

On aina hyödyllistä tietää, mistä New Yorkissa löytyy lähin vessa! Bryant Parkissa on yksi kaupungin kuuluisimmista yleisövessoista. Vastassa on tuoreita kukkia, klassinen musiikki soi ja vessat pidetään puhtaina.

Ruoka ja juoma Bryant Parkissa

Bryant Park on loistava paikka rentoutua New Yorkin matkalla. Voit hakea ruokaa mukaan ja syödä puiston pöytien luona tai suurella nurmialueella.

Ericin vinkki: “6th Avenuen puolella on Whole Foods -supermarket. Tästä ruokakaupassa löytyy osasto, jossa on kaikenlaisia valmiita aterioita, tai voit myös koota oman rasian. Voit sitten viedä lounaan mukanasi puistoon.”

Puistossa on myös useita kioskeja, joista voi tilata jotain purtavaa. Kahvikojusta saa esimerkiksi kahvia tai teetä mukaan, sekä voileipiä ja kaikenlaisia leivonnaisia.

Jos haluat mieluummin syödä ravintolassa, Bryant Park tarjoaa sinulle kaiken mahdollisen! The Porch on täysin ulkona sijaitseva ravintola, jossa tarjoillaan amerikkalaisia klassikoita, kuten hampurilaisia, pretzeleitä ja mac & cheesea. Tasokkaampia vaihtoehtoja ovat Bryant Park Grill ja Bryant Park Cafe, jotka löytyvät Public Libraryn puolelta.

Bryant Park in New York - Atmosphere Bryant Park in New York - Yoga

Bryant Parkin kesä

Bryant Park on erittäin viihtyisä lämpiminä kesäkuukausina. Puiston luonnostaan rauhaisan tunnelman lisäksi siellä järjestetään kesäisin myös aktiviteetteja, jotka tekevät puistosta entistäkin rentouttavamman. Tarjolla on esimerkiksi ilmaisia jooga-, taiji- ja tanssitunteja, tai voit lähteä puiston elokuvailtaan tai Broadway-esitykseen.

Broadway-esityksiä Bryant Parkissa

Tämän ilmaisen tapahtuman aikana pääset näkemään Broadway-näyttelijöiden esittämiä hittejä suosituimmista Broadway-musikaaleista. Tapahtuma järjestetään lounasaikaan, joten hae etukäteen jotain syötävää mukaan ja nauti viihdyttävästä lounastauosta suurella nurmikentällä!

Vuoden 2024 ohjelma on seuraavanlainen:

Ilmoitetaan myöhemmin.

Bryant Park Movie Nights

Maanantai-iltaisin kannattaa käydä Bryant Park Movie Nights -tapahtumassa. Nurmikko muuttuu ulkoilmaelokuvateatteriksi, jonne monet paikalliset tuovat mukanaan vilttejä ja eväitä elokuvailtaa varten. Ole ajoissa, jotta saat paikan.

Vuoden 2024 ohjelma on seuraavanlainen:

  • 10.6.: Forrest Gump
  • 17.6.: The Talented Mr. Ripley
  • 24.6.: Boomerang
  • 1.7.: Gladiator
  • 8.7.: Old School
  • 15.7.: Funny Face
  • 22.7.: Cinema Paradiso
  • 29.7.: How to Lose a Guy in 10 Days
  • 5.8.: Arrival
  • 12.8.: Titanic

Bryant Park in New York - Broadway Bryant Park in New York - Free film

Bryant Parkin talvi

Bryant Parkin talvessa on jotain taianomaista ja saatat nähdä myös 6th Avenuen puolella olevan suihkulähteen umpijäässä. Voit laittaa luistimet jalkaan ja testata luistelukenttää tai tehdä jouluostoksia joulumarkkinoilla. Winter Village Bryant Parkissa on kuin oikea talven ihmemaa!

Luistelu Bryant Parkissa

Voit luistella Bryant Parkissa ympärillä New Yorkin pilvenpiirtäjät, sillä lokakuusta maaliskuuhun The Lawn muuttuu luistinradaksi. Luistelukentälle on vapaa pääsy, ja luistimet voi vuokrata paikan päältä. Jos et halua luistelemaan, voit myös kokeilla törmäilyautoja (osa kentästä on rajattu tätä tarkoitusta varten).

Joulumarkkinat Bryant Parkissa

Jos matkustat New Yorkiin joulun aikaan, sinun on ehdottomasti käytävä Bryant Parkin joulumarkkinoilla! Lokakuusta tammikuuhun puistossa järjestetään joulutori nimeltä Winter Village, jossa on yli 125 myyntikojua. Myynnissä on kaikenlaisia paikallisten yrittäjien ja käsityöläisten tekemiä lahjoja ja ruokakojuista löytyy kaikenlaisia herkkuja syötäväksi.

Bryant Park in New York - Luistelu Bryant Park in New York - Winter Village

Hotellit Bryant Parkin lähellä

Bryant Parkin ympäristöstä löytyy useita hotelleja. Puistoa vastapäätä sijaitsee Bryant Park Hotel. Voit varata täältä huoneen, josta avautuu tämä vehreä näkymä. Aivan vieressä on Park Terrace Hotel, joka sijaitsee myös puiston vieressä, mutta on Public Libraryyn päin. Kirjaston sisäänkäyntiä vastapäätä, Fifth Avenuella, on Andaz 5th Avenue.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja