Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa

Saturday shopping 5th Avenue

Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa  on monen unelma. Kaupungin tunnetuin shoppailukatu alkaa Washington Square Parkin pohjoispuolelta Greenwich Villagesta ja jatkuu aina 143rd Streetille asti Harlemiin. Fifth Avenuen kuuluisin osa löytyy 49th ja 60th Streetin väliltä. Se on yksi maailman kalleimmista paikoista shoppailla! Moni Hop on Hop off -kiertoajelu pysähtyy Fifth Avenuella, joten voit yhdistää shoppailun myös nähtävyyksien katseluun.

New Yorkin luksusliikkeet

49th Streetin ja 60th Streetin välillä sijaitsee monta tunnettua huippuliikettä. Varakkaat newyorkilaiset ovat shoppailleet alueella aina vuodesta 1906 lähtien ja siksi tunnetut brändit ja tyylikkäät putiikit löytyvät sieltä. Katu on näkynyt myös elokuvissa kuten Breakfast at Tiffany’s sekä tv-sarjoissa kuten Gossip Girl ja Sex and the City. Fifth Avenuen luksusliikkeisiin kuuluu muun muassa Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Dolce & Gabbana, Prada, Armani, Fendi, Versace ja Cartier.

Etsitkö edullisempia merkkejä? Fifth Avenue sopii silloinkin suunnitelmiisi. Suositeltuja brändejä ovat Banana Republic, Michael Kors ja American Girl Place.

Tässä suosituimpien liikkeiden osoitteet:

Saks Fifth Avenue – lippulaivaliike

Tavaratalo on tunnettu huippuvalikoimastaan amerikkalaisia ja kansainvälisiä vaatemerkkejä. Ylellisen tavaratalon lippulaivaliike avattiin jo vuonna 1924.
Osoite: 611 Fifth Avenue

Tiffany & Co. – lippulaivaliike

Kaikki naiset tunnistavat valkonauhaisen, vaaleansinisen lahjapakkauksen, jonka sisällä on kihlasormus! Tiffany & Co New York on ollut monen pariskunnan kultasepänliike aina vuodesta 1837 lähtien.
Osoite: 57th Street ja Fith Avenue

Bergdorf Goofman New Yorkissa Shoppailua Fifth Avenuella New Yorkissa - Tiffany's

Bergdorf Goodman

Löydät tästä valtavasta tavaratalosta kahdeksan kerrosta täynnä muotia. Täällä myydään Chanelia, Pradaa, Chloe ja Marc Jacobsia. Tavaratalosta löytyy myös ravintola ja kahvila.
Osoite: 754 Fifth Avenue

Harry Winston

Julkkikset kuten Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway ja Natalie Portman nähdään usein punaisella matolla Harry Winstonin korut päällään. Liikettä kutsutaankin “jeweler of the stars”, julkkisten koruliike.
Osoite: 718 Fifth Avenue

Muita rakennuksia Fifth Avenuella

Fifth Avenuelta löytyy muutakin kuin kauppoja. Monen kuuluisan rakennuksen osoite on myös Fifth Avenue: Flatiron Building, Empire State Building, New York Public Library, Rockefeller Center, Pyhän Patrikin katedraali ja Trump Tower.

Central Parkin länsipuolella olevaa, 82nd Streetin ja 105th Streetin välistä osaa kutsutaan myös nimellä Museum Mile. Tältä “museomaililta” löytyy lukuisia eri museoita kuten Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). Joka vuosi kesäkuussa järjestetään Museum Mile Festival, joka mainostaa museoita ja yrittää täten kasvattaa museoiden kävijämääriä. Festivaalin aikana kaikkiin kymmeneen museoon, mukaan lukien Metropolitan Museum of Artiin, on ilmainen sisäänpääsy.

Fifth Avenueta on perinteisesti käytetty erilaisissa New Yorkissa järjestettävissä juhlaparaateissa, joista esimerkkinä on Macy’s Thanksgiving Parade.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja