Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa

Saturday shopping 5th Avenue

Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa  on monen unelma. Kaupungin tunnetuin shoppailukatu alkaa Washington Square Parkin pohjoispuolelta Greenwich Villagesta ja jatkuu aina 143rd Streetille asti Harlemiin. Monien luksusliikkeiden vuoksi Fifth Avenuen kuuluisin osa löytyy 49th ja 60th Streetin väliltä. Se on yksi maailman kalleimmista paikoista shoppailla!

Contents

Shoppailu Fifth Avenuella

Fifth Avenue on New Yorkin ykköspaikka ostoksille. Löydät täältä monia lippulaivamyymälöitä Niken, UGG:n, Zaran, Victoria’s Secretin, Adidaksen, H&M:n ja Abercrombie & Fitchin kaltaisilta tuotemerkeiltä. Myös monia arvostettuja ja kalliita kauppoja sijaitsee Fifth Avenuella 49th ja 60th Streetin välissä, muun muassa Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Cartier, Dolce & Gabbana. Tai käy jossakin Fifth Avenuen lelukaupoista, kuten LEGO Storessa ja FAO Schwarzissa.

Tämä katu on esiintynyt myös elokuvissa, kuten Aamiainen Tiffanylla (Breakfast at Tiffany’s), ja tv-sarjoissa, kuten Gossip Girl ja Sinkkuelämää (Sex and the City).

Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa - Luksusliikkeitä Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa - Ostoskatu

Fifth Avenuen kaupat

Jos pidät shoppailusta, voit viettää helposti tuntikausia kiertelemällä Fifth Avenuen kauppoja. Shoppailu Fifth Avenuella on monipuolista, sillä liikkeitä on laidasta laitaan lippulaivamyymälöistä designerputiikkeihin. Tässä muutamia Fifth Avenuen tunnetuimpia kauppoja:

Saks Fifth Avenue – lippulaivaliike

Legendaarinen tavaratalo, joka tunnetaan amerikkalaisia ja kansainvälisiä vaatemerkkien huippuvalikoimasta. Kokonaisen korttelin kokoinen lippulaivamyymälä avattiin Fifth Avenuella vuonna 1924. Itse asiassa tavaratalo on niin suuri, että sen jokavuotinen jouluperinne Saks Holiday Light Show heijastetaan rakennuksen julkisivuun.

Osoite: 611 Fifth Avenue

Tiffany’s – lippulaivaliike

Tämä kuuluisa luksusmerkki tunnetaan koruistaan, jotka ovat valkonauhaisessa, vaaleansinisessä lahjapakkauksessa! Tiffany’s-kauppa Fifth Avenuella ei ole pelkkä kultasepänliike, vaan sieltä löytyy 10 eri kerrokseksesta myös yli 40 taideteosta ja ennennäkemättömiä koruja.

Osoite: 57th Street ja Fith Avenue

Shoppailua Fifth Avenuella New Yorkissa - Tiffany's Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa - Bergdorf Goofman New Yorkissa

Bergdorf Goodman

Löydät tästä valtavasta tavaratalosta yhdeksän kerrosta täynnä muotia. Täällä myydään Chanelia, Pradaa, Chloe ja Marc Jacobsia. Tavaratalosta löytyy myös ravintola ja kahvila.

Osoite: 754 Fifth Avenue

Swarovski on Fifth – lippulaivaliike

Astu Swarovskin värikkääseen maailmaan heidän Fifth Avenuella sijaitsevassa luksusliikkeessään. Kaksikerroksinen myymälä on näkemisen arvoinen, vaikka et ostaisikaan mitään. Tutustu muun muassa ainutlaatuisiin koruihin, koristeisiin, astioihin. Täältä voit ostaa koruja niin alle 100 dollarilla kuin kalliimman hintaluokan koruja.

Osoite: 680 Fifth Avenue

Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa - Koruja Shoppailu Fifth Avenuella New Yorkissa - Swarovski

Harry Winston

Julkkikset kuten Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway ja Natalie Portman nähdään usein punaisella matolla Harry Winstonin korut päällään. Liikettä kutsutaankin “jeweler of the stars”, julkkisten koruliike.

Osoite: 718 Fifth Avenue

Missä syödä ja juoda Fifth Avenuella

Kaikki tämä shoppailu tekee janoiseksi ja nälkäiseksi. Vaikka Fifth Avenue on enimmäkseen ostosaluetta, sieltä löytyy myös muutama ruokapaikka. Hienompia lounaspaikkoja ovat muun muassa Tiffany’sissa sijaitseva Blue Box Café by Daniel Boulud, The Plazan The Palm Court tai Bergdorf Goodmanin BG. Voit poiketa myös Starbucksissa tai lähteä Rockefeller Centerin suuntaan. Rockefeller Centerin alueella on monenlaisia ruokavaihtoehtoja: nappaa vaikkapa salaatti Sweetgreenistä, pizzaviipale Ace’s Pizzasta tai bagel Black Seed Bagelsista. Lähistöllä sijaitsee myös useita ravintoloita.

Fifth Avenue New Yorkissa

Fifth Avenuelta löytyy muutakin kuin kauppoja. Monen kuuluisan rakennuksen osoite on myös Fifth Avenue.

Kuuluisia rakennuksia Fifth Avenuella

Käy katsomassa esimerkiksi Flatiron Building Madison Square Parkissa, Empire State Building, New York Public Library, Rockefeller Center, Pyhän Patrikin katedraali, Trump Tower ja The Plaza Hotel.

Museot Fifth Avenuella

Central Parkin itäpuolella olevaa, 82nd Streetin ja 105th Streetin välistä osaa kutsutaan myös nimellä Museum Mile. Tältä “museomaililta” löytyy lukuisia eri museoita kuten Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). Joka vuosi kesäkuussa järjestetään Museum Mile Festival, joka mainostaa museoita ja yrittää täten kasvattaa museoiden kävijämääriä. Festivaalin aikana kaikkiin kymmeneen museoon, mukaan lukien Metropolitan Museum of Artiin, on ilmainen sisäänpääsy.

Paraatit Fifth Avenuella

Fifth Avenueta on perinteisesti käytetty erilaisissa New Yorkissa järjestettävissä juhlaparaateissa. Esimerkiksi New Yorkin St. Patrick’s Day Parade on vanhin ja suurin Pyhän Patrickin päivän paraati. Fifth Avenuella järjestetään paraateja myös muina yleisinä juhlapäivinä New Yorkissa, kuten pääsiäisenä ja Kolumbuksen päivänä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja