Tiffany & Co. New Yorkissa

Tiffany & Co. New York

Tiffany & Co:n lippulaivaliike sijaitsee New Yorkissa Fifth Avenuella. Merkki on tunnettu ympäri maailmaa sinisistä lahjalaatikoistaan, jotka on sidottu valkoisella nauhalla. Ne symbolisoivat tyyliä ja luksusta. Moni nainen unelmoi saavansa joskus tämän sinisen Tiffany’s-laatikon – ja tietenkin sen sisältämän kihlasormuksen! Tiffany & Co.:n sormus on ollut pääroolissa monessa tarinassa ympäri maailmaa.

Tiffany’s on amerikkalainen monikansallinen yhtiö, joka keskittyy ylellisiin koruihin ja hopeaesineisiin. Vuonna 1837 newyorkilainen yritys, joka silloin kulki nimellä Tiffany, Young & Ellis, alkoi myydä kirjoitusvälineitä ja luksustavaroita. Charles Tiffany siirtyi yhtiön johtajaksi vuonna 1853, jolloin myös nimi muutettiin Tiffany & Co:ksi. Siitä lähtien yritys on keskittynyt jalokiviin ja koruihin.

Tiffany-jalokivi

Charles Tiffany herätti paljon huomiota ostaessaan hienostuneen 287 karaatin keltaisen timantin, josta hiottiin kuuluisa 128 karaatin Tiffany-timantti. Timantti on pysyvästi esillä New Yorkin Fifth Avenuen lippulaivaliikkeessä, jossa tuhannet vierailijat käyvät vuosittain katsomassa sitä. Tiffany-timantti symboloi liikkeen historiaa ja ammattitaitoa jalokivien parissa.

Aamiainen Tiffanylla

Tiffany & Co:lla on liikkeitä ympäri maailmaa. Kaikista kuuluisin liike on Fifth Avenuella New Yorkissa sijaitseva lippulaivaliike, joka avattiin vuonna 1940. Kansainvälisesti kuuluisa siitä tuli Aamiainen Tiffanylla (Breakfast at Tiffany’s) -elokuvan jälkeen vuonna 1961. Elokuvassa Holly Golightyly (jota esitti Audrey Hepburn) nautti aina aamiaisensa Tiffany’s-liikkeen näyteikkunoiden edessä seisten. Hollyn mukaan Tiffany’s on “the best place in the world, where nothing bad can take place”.

Kiitos elokuvan, monet turistit vierailevat Fifth Avenuella kokeakseen saman hetken tai ihaillakseen liikkeen näyteikkunoita.

Tiffany & Co. lippulaivaliike sijaitsee Fifth Avenuen ja 57th Streetin kulmassa, lähellä Apple Storea.

Ericin vinkki: Fifth Avenuen Tiffany’s sijaitsee Central Parkin lähellä, joten liikkeessä käyntiin on mukava yhdistää kävely- tai pyöräretkeen puistossa. Tiffany’s on myös täydellinen paikka, jos haluat vähän fiinimmän vessatauon.

Blue Box Cafe

Voit jopa syödä “aamiaista Tiffanylla”! Käy Blue Box Cafe’ssa, joka sijaitsee Fifth Avenuen liikkeen 4. kerroksessa, kun haluat pitää tauon shoppailusta New Yorkissa. Se tarjoilee amerikkalaisia klassikkoita tiffanynsinisistä astioista aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi. Täydellinen alku shoppailun täyteiselle aamulle tai iltapäivälle Fifth Avenuella. Mahdollisuus tehdä varaus avautuu 30 päivää ennakkoon, mutta saatavilla olevat ajat varataan tuntien sisällä tästä. Joten käy heidän verkkosivuillaan varaamassa pöytä 30 päivää ennen kuin haluat käydä (ja ota huomioon aikaero).

Blue Box Cafe on tilapäisesti suljettu remontin ajaksi. Ovet avautuvat jälleen vuonna 2023.

Tiffany & Co. New York - Liike Tiffany & Co. New York - Näytillä

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja