Metropolitan Museum of Art New Yorkissa

Osta liput nyt
Metropolitan Museum of Art New Yorkissa

Metropolitan Museum of Art, joka tunnetaan myös nimellä The Met, on New Yorkin suurin taidemuseo. Pariisilla on Louvre, Pietarilla Eremitaaši, Lontoolla British Museum ja New Yorkilla on Met. Metropolitan Museum of Art sijaitsee näyttävässä rakennuksessa (kukapa ei tietäisi sen kuuluisia rappusia). Museolla on erittäin laaja kokoelma, joka kattaa 5 000 vuotta ihmiskunnan luovuutta.

Varaa Metropolitan Museum of Art -liput + opastettu kierros tästä

Contents

Mielenkiintoisia Met Museum -näyttelyitä

The Met tarjoaa paljon nähtävää, niin paljon, että suositeltavaa tehdä etukäteen lista niistä teoksista, jotka haluat nähdä. Museo on niin iso, ettei käyskentely päämäärättömästi ole järkevää. Kuljet läpi mahtavan Great Hall -sisäänkäyntiaulan. Suosittelen kaikkia – jopa kaltaisiani, joita taide ei kiinnosta – käymään Egyptin taiteen osastolla (salit 100-138), jossa voit nähdä jopa egyptiläisen temppelin.

Amerikkalaisen siiven Charles Engelhard Court lasikattoineen ja suihkulähteineen on myös vierailun arvoinen paikka. Erityisiä ovat myös Alankomaiden maalaustaiteen kultakauden (Dutch Golden Age) teokset, joita on nähtävissä Rembrandtin, Halsin ja Vermeerin kaltaisilta taiteilijoilta. Itse tykkään käydä myös pohjakerroksen Aseet ja haarniskat -näyttelyssä, jossa on esillä näyttäviä miekkoja ja muita historiallisia aseita.

Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Dendurin temppeli Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Haarniskanäyttely

Ericin 90 minuuttia The Metissä

Haluatko käydä The Met -museossa, mutta et voi käyttää käyntiin koko päivää? Jos haluat viettää museossa noin 1,5 tuntia ja nähdä paikan parhaat kohokohdat, suosittelen ensin kävelemään Metin eteisaulasta Egyptin taiteen osastolle, jonka lopusta löytyy Temple of Dendur. Kulje sitten Amerikkalaisen siiven läpi toiseen kerrokseen, jossa voit nähdä useita tunnettuja teoksia Eurooppalaisen maalaustaiteen (1200-luvulta 1900-luvun alkuun) saleissa. Lopulta voit päättää kierroksen lempipaikkaani museossa: nauti drinkit kattoterassilla, joka on auki toukokuusta lokakuuhun.

Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Rakennus

Museokäynti Metropolitanissa

Metropolitan Museum of Art on valtava museo. Älä yritä nähdä kaikkea, sillä tarvitset siihen useamman päivän! Suosittelen valitsemaan tietyt kohokohdat ennakkoon ja tutustumaan niihin kuten sinulle sopii. On myös fiksumpaa käydä museossa aiemmin päivällä. Metissä käy joka vuosi miljoonia museovierasta, joten siellä on aina paljon ihmisiä. Aamulla heti museon auettua on kuitenkin suhteellisen hiljaista.

The Met Museum sijaitsee museomaililla (Museum Mile). Central Parkin itäpuolella sijaitsevalta kadulta löytyy nimittäin useampi eri museo, muun muassa Guggenheim. Jos siis haluat päivän täynnä taidetta, voit yhdistää nämä kaksi museota. Met-museolla on myös toinen kohde: Met Cloisters. Met-lippu sisältää sisäänpääsyn myös tähän museoon.

Ericin vinkki: “Met-museosta löytyy todella jokaiselle jotakin: muinaisen Egyptin aarteita, haarniskoja Euroopan keskiajalta, muotia, valokuvateoksia, nykytaidetta ja tietenkin Gossip Girl -sarjasta tutut Metin portaat. Vaikka et olisikaan “museo-tyyppi”, Met tarjoaa aina jotain mistä tulet pitämään.”

Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Amerikkalaissiipi Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Keskiajan taidetta

Käytännön tietoa

Museoon ei voi tuoda isoja reppuja, vaan ne tulee jättää vaatesäilytykseen. Voit ottaa pienen repun mukaasi edellyttäen että kannat sitä selän sijaan edessä tai sivulla. Valokuvaaminen on sallittu omaan käyttöön, mutta salaman ja selfie-tikun käyttö sekä videokuvaus on kiellettyä.

  • Aukioloajat:
    • su–ti ja to: klo 10.00 – 17.00
    • ke: suljettu
    • pe–la: klo 10.00 – 21.00
  • Sijainti: 1000 Fifth Avenue (82nd Streetillä). Vihreät metrolinjat 4, 5 tai 6 sekä keltainen Q-linja kulkevat 86 Streetin asemalle, josta voit joko kävellä noin 10-15 minuutin matkan tai vaihtaa M86-bussiin Fifth Avenuelle asti. Voit vaihtaa metrosta bussiin maksutta, joten et maksa bussin käytöstä ylimääräistä.
  • Kaikkien kävijöiden on ostettava lippu. “Pay what you wish” -pääsymaksu on tarkoitettu vain paikallisille asukkaille.

Lippujen ostaminen Met-museoon

Osta liput netistä, jotta pääset sisään nopeammin kuin jos ostaisit liput paikan päältä. Sisäänpääsy Met-museoon EI sisälly yhteenkään New Yorkin alennuspassiin.

Varaa Metropolitan Museum of Art -liput + opastettu kierros tästä

Metropolitan Museum of Artin lisäksi muista katsoa myös muut New Yorkin parhaat museot.

Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Näyttely Metropolitan Museum of Art New Yorkissa - Dendurin temppeli edestä

Mistä Metropolitan Museum of Art tunnetaan?

Metropolitan Museum of Art on yksi maailman suurimmista museoista, ja sen merkittävä kokoelma kattaa yli 5 000 vuotta kulttuuria ja taidetta. Lue lisää tästä.

Kuinka kauan kestää kiertää Metropolitan Museum of Art?

Voit viettää kokonaisen päivän Met-museossa, etkä silti ehdi näkemään kaikkea. Jotta saisit vierailustasi mahdollisimman paljon irti, olen valikoinut mielenkiintoisimmat galleriat, joihin tutustua.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja