Metropolitan Museum of Art New Yorkissa

Osta liput nyt
Metropolitan Museum of Art New Yorkissa

Metropolitan Museum of Art, joka tunnetaan myös nimellä The Met, on New Yorkin suurin taidemuseo. Pariisilla on Louvre, Pietarilla Eremitaaši, Lontoolla British Museum ja New Yorkilla on Met. Metropolitan Museum of Art sijaitsee näyttävässä rakennuksessa (kukapa ei tietäisi sen kuuluisia rappusia). Museolla on erittäin laaja kokoelma, joka kattaa 5 000 vuotta ihmiskunnan luovuutta.

Varaa Metropolitan Museum of Art -liput tästä

Mielenkiintoisia Met Museum -näyttelyitä

The Met tarjoaa paljon nähtävää, niin paljon, että suositeltavaa tehdä etukäteen lista niistä teoksista, jotka haluat nähdä. Museo on niin iso, ettei käyskentely päämäärättömästi ole järkevää. You enter through the already impressive central hall of the museum, the Great Hall. Suosittelen kaikkia – jopa kaltaisiani, joita taide ei kiinnosta – käymään Egyptin taiteen osastolla (salit 100-138), jossa voit nähdä jopa egyptiläisen temppelin.

Amerikkalaisen siiven Charles Engelhard Court lasikattoineen ja suihkulähteineen on myös vierailun arvoinen paikka. Erityisiä ovat myös Alankomaiden maalaustaiteen kultakauden (Dutch Golden Age) teokset, joita on nähtävissä Rembrandtin, Halsin ja Vermeerin kaltaisilta taiteilijoilta. Itse tykkään käydä myös pohjakerroksen Aseet ja haarniskat -näyttelyssä, jossa on esillä näyttäviä miekkoja ja muita historiallisia aseita.

Ericin 90 minuuttia The Metissä

Haluatko käydä The Met -museossa, mutta et voi käyttää käyntiin koko päivää? Jos haluat viettää museossa noin 1,5 tuntia ja nähdä paikan parhaat kohokohdat, suosittelen ensin kävelemään Metin eteisaulasta Egyptin taiteen osastolle, jonka lopusta löytyy Temple of Dendur. Kulje sitten Amerikkalaisen siiven läpi toiseen kerrokseen, jossa voit nähdä useita tunnettuja teoksia Eurooppalaisen maalaustaiteen osastolla (salit 1250-1800). Lopulta voit päättää kierroksen lempipaikkaani museossa: nauti drinkit kattoterassilla, joka on auki toukokuusta lokakuuhun.

Museokäynti Metropolitanissa

Metropolitan Museum of Art on valtava museo. Älä yritä nähdä kaikkea, sillä tarvitset siihen useamman päivän! Suosittelen valitsemaan tietyt kohokohdat ennakkoon ja tutustumaan niihin kuten sinulle sopii. On myös fiksumpaa käydä museossa aiemmin päivällä. Metissä käy vuosittain yli kuusi miljoonaa museovierasta, joten siellä on aina paljon ihmisiä. Aamulla heti museon auettua on kuitenkin suhteellisen hiljaista.

The Met Museum sijaitsee museomaililla (Museum Mile). Central Parkin itäpuolella sijaitsevalta kadulta löytyy nimittäin useampi eri museo, muun muassa Guggenheim. Jos siis haluat päivän täynnä taidetta, voit yhdistää nämä kaksi museota. Met-museolla on myös toinen kohde: Met Cloisters. Saat Met-lipulla kolmen päivän sisäänpääsyn myös tähän museoon.

Ericin vinkki: Met-museosta löytyy todella jokaiselle jotakin: muinaisen Egyptin aarteita, haarniskoja Euroopan keskiajalta, muotia, valokuvateoksia, nykytaidetta ja tietenkin Gossip Girl -sarjasta tutut Metin portaat. Vaikka et olisikaan “museo-tyyppi”, Met tarjoaa aina jotain mistä tulet pitämään.

 

Eksklusiivinen VIP-kierros ennen Met-museon avautumista

Yksinoikeudella! Näe museo VIP-kierroksella ennen kuin ovet avautuvat yleisölle ja väkijoukot ryntäävät sisään. EmptyMet-kierroksella oppaasi vie sinut pienessä ryhmässä vierailemaan useita näytteillä olevia kohokohtia. Tartu mahdollisuuteen kokea Met ainutlaatuisella tavalla.

Varaa liput EmptyMet-kierrokselle tästä:

Käytännön tietoa

Museoon ei voi tuoda isoja reppuja, vaan ne tulee jättää vaatesäilytykseen. Voit ottaa pienen repun mukaasi edellyttäen että kannat sitä selän sijaan edessä tai sivulla. Valokuvaaminen on sallittu omaan käyttöön, mutta salaman ja selfie-tikun käyttö sekä videokuvaus on kiellettyä.

  • Aukioloajat:
    • sunnuntai – torstai klo 10.00 – 17.30
    • perjantai – lauantai klo 10.00 – 21.00
  • Sijainti: 1000 Fifth Avenue (82nd Streetillä). Vihreät metrolinjat 4, 5 tai 6 sekä keltainen Q-linja kulkevat 86 Streetin asemalle, josta voit joko kävellä noin 10-15 minuutin matkan tai vaihtaa M86-bussiin Fifth Avenuelle asti. Voit vaihtaa metrosta bussiin maksutta, joten et maksa bussin käytöstä ylimääräistä.
  • Vuodesta 2019 ei enää hyväksy “pay as you wish” -maksua New Yorkin ulkopuolelta tuleville museovieraille, joten kaikkien turistien on hankittava lippu.

Lippujen ostaminen Met-museoon

Osta liput netistä, jotta pääset sisään nopeammin kuin jos ostaisit liput paikan päältä. Sisäänpääsy Met-museoon sisältyy New Yorkin alennuspasseihin.

Osta Metropolitan Museum of Art -liput tästä

Metropolitan Museum of Artin lisäksi muista katsoa myös muut New Yorkin parhaat museot.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja