Met Cloisters New Yorkissa

The Met Cloisters New Yorkissa

Met Cloisters New Yorkissa on keskiajan eurooppalaisen luostarin tyylinen museo, jota ympäröi kauniit puutarhat. Se on osa tunnettua Metropolitan Museum of Art -museota Museum Milella Manhattanilla. Met Cloistersin rakennus on itsessään vierailun arvoinen. Oletko jo käynyt New Yorkin päänähtävyyksillä tai oletko suuri museoiden ystävä? Siinä tapauksessa sinun on aika vierailla tässä Manhattanin pohjoisimmassa kolkassa sijaitsevassa museossa.

Varaa tästä Met-liput, joihin sisältyy sisäänpääsy Met Cloistersiin

Cloisters Collection

Museo keskittyy pääasiassa eurooppalaiseen keskiajan taiteeseen ja arkkitehtuuriin. The Cloisters Collection -kokoelma koostuu noin 5000:sta teoksesta. Voit ihastella patsaita, lasimaalauksia, gobeliineja ja useita muita esineitä 1100-luvulta 1400-luvulle. Kokoelma kuului aiemmin John D. Rockefeller Jr:lle, joka osti myös maa-alueen, jonne museo myöhemmin rakennettiin. Museo ei ole kovin suuri, joten itse asiassa ehdit näkemään koko kokoelman noin puolessatoista tunnissa.

Ericin vinkki: Yksi museon kohokohdista on sitä ympäröivät puutarhat, jotka ovat täynnä puita yhtä lailla kuin puisto, missä museo sijaitsee. Vierailu museoon kannattaa suunnitella siihen aikaan, kun puut vihertävät. Museon kahvila on myös silloin auki (huhtikuusta lokakuuhun).

The Met Cloisters in New York - keskiajan taidetta The Met Cloisters New Yorkissa - gobeliini

Keskiaikainen Cloisters

Tämän Met-museoon kuuluvan museon rakennus on itsessään vaikuttava. Jos et tiedä totuutta, niin luulisi helposti että rakennus on seisonut samalla paikallaan vuosisatojen ajan. Tosiasiassa Cloistersia ei rakennettu kerralla, vaan se on koottu yhteen useiden eurooppalaisten luostarien osista. Rakennus pystytettiin 1930-luvulla, ja se otettiin heti museokäyttöön. Sitä ympäröi keskiajan puutarhat.

The Met Cloisters New Yorkissa - puutarha The Met Cloisters New Yorkissa - arkkitehtuuri

Ericin vinkki: Tähän museoon ei ole mahdollista ostaa erillisiä lippuja, sillä sisäänpääsy sisältyy Met-lippuihin. Molemmissa museossa vierailu on kuitenkin vaikeaa saman päivän aikana, sillä matkustusaika Met Cloistersiin on suhteellisen pitkä.

Käytännön tietoa

  • Aukioloajat:
    • Museo on auki torstaista tiistaihin
    • Suljettu keskiviikkoisin
    • Suljettu kiitospäivänä, joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä
  • Sijainti: 99 Margaret Corbin Drive, Fort Tryon Park
  • Kulkuyhteydet: Met Cloisters on Fort Tryon Parkissa noin 30 minuutin metromatkan päässä Midtown Manhattanilta. A-metro vie sinut suoraan Times Squarelta museolle.

Varaa tästä Met-liput, joihin sisältyy sisäänpääsy Met Cloistersiin

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja