Governors Island New Yorkissa

Governors Island New Yorkissa

Governors Island New Yorkissa on pieni saari, joka sijaitsee 5 minuutin matkan päässä Downtown Manhattanilta. Governors Islandilla voi paeta urbaania kaupunkiviidakkoa, mutta samalla ihailla upeita Manhattanin-maisemia. Kesällä voit nauttia monista kultuuriaktiviteeteistä. Saarella voi helposti kävellä tai pyöräillä ympäriinsä. Governors Island on avoinna yleisölle 7 päivänä viikossa. Saari on avoinna myös Memorial Dayn, 4th of Julyn ja Labor Dayn aikaan.

Mitä Governors Islandilla voi tehdä?

Governors Islandin hallintokomitea suunnittelee eri ohjelman joka vuodelle. Monet newyorkilaiset kulttuuri-instituutiot osallistuvat myös suunnitteluun. Ohjelmasta löytyy näyttelyitä, konsertteja ja taide- ja kulttuurimarkkinoita. Tapahtumat alkavat toukokuun lopulla, kun saari avautuu yleisölle. Tapahtumakalenteri löytyy täältä ja se päivitetään sivuille muutama viikko ennen saaren aukeamista. Saarella voi pelata myös minigolfia (vuosittain vaihtuvalla teemalla), tai opastetulla kierroksella. Kierros kestää noin tunnin ja kertoo saaren historiasta, kehityksestä ja tulevaisuudesta. Vakituisiin aktiviteetteihin kuuluu minigolfia minigolfradalla (jonka teema vaihtuu vuosittain) tai historialliseen saareen tutustuminen opastetulla kierroksella, joka kestää noin yhden tunnin.

Governors Island -kävelykierros

Haluatko varmistua siitä, ettei sinulta jää mitään väliin saarelta? Siinä tapauksessa varaa tämä Governors Island -kävelykierros. Tapaat oppaasi Downtown Manhattanilla, josta otat lautan sataman halki. Saarelle päästyäsi opas esittelee kaikki saaren kohokohdat historiallisista kodeista ja linnakkeista kaupungin parhaisiin ruokarekkoihin. Opit kaiken oleellisen tämän New Yorkin aarteen historiasta ja nykyhetkestä.

Varaa Governors Island -kävelykierros tästä

Governors Island New Yorkissa - taloja Governors Island in New York Skyline

Governors Island pyöräillen

Paras tapa tutustua rentoon Governors Islandiin on pyöräillen. Alue on kuin luotu pyöräilyä varten. Ja parasta on, että kaikkina arkiaamuina voi vuokrata pyörän tunnin ajaksi ilmaiseksi (kello 11.00–12.00). Pyöräile historiallisen alueen läpi ja uuden 30 eekkerin kokoisen puiston läpi. Koko saaren läpi ajamiseen menee noin 1–1,5 tuntia. Tai ota kirja ja pyyhe mukaan ja nauti päivästä kaikessa rauhassa – varsinkin auringon paistaessa. Toinen hauska tapa tutustua saareen on neljän poljettava surrey-pyörä. Kyytiin mahtuu koko perhe! Surrey-pyörän vuokraus sisältyy New York Explorer Passiin.

Governors Island in New York 1WTC Governors Island in New York Building

Governors Islandilla yöpyminen

Governors Islandille on mahdollista jäädä viimeisen lautan lähdön jälkeenkin! Veden äärellä, josta näkee Manhattanin siluetit, on useita kymmeniä luksustelttoja. Täällä vietät yön rauhassa, mutta myös kaikessa ylellisyydessä. Collective Governors Island -teltat tulevat täysin varusteltuina ja niissä on mukavat vuoteet, ilmastointi ja huonepalvelu. Tarjolla on myös viihdettä. Esityksiä on säännöllisesti ja voit aloittaa päivän meditaatio- tai joogatunnilla. Ehkä New Yorkin ainutlaatuisin majoitus!

Governors Island New Yorkissa - Teltat Governors Island New Yorkissa - Teltat yöllä

Miten Governors Islandille pääsee?

Governors Islandille päsee suoraan Manhattanilta lautalla, joka liikennöi joka päivä. Governors Island Ferry lähtee arkipäivisin noin tunnin välein ja viikonloppuna noin puolen tunnin välein Battery Maritime Buildingilta, joka sijaitsee 10 South Streetillä (Staten Island Ferryn itäpuolella) Lower Manhattanilla ja maksaa 3$.

Battery Maritime Buildingille pääsee ottamalla R-metrolinjan Whitehall St. -asemalle, linjan 1 (South Ferry Station) tai linjat 4 tai 5 (Bowling Green Station). Paikalle pääsee myös bussilla: M6, M9 tai M15. Brooklynista voi ottaa lautan laiturilta 6 (Pier 6).

Voit myös kulkea saarelle NYC Ferry -lautalla Lower East Siden Corlears Hookista. South Brooklyn -reitin lautta kulkee Governors Islandille noin kerran tunnissa.

Ericin vinkki: Olen käynyt täällä monta kertaa ja saari on todella hauska. Lauttamatka kestää vain viisi minuuttia ja on rauhallinen. Loistopaikka lounaan nauttimiselle.

Governors Island New York - ilmakuva

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja