New-York Historical Society

Osta liput nyt
New York Historical Society

New-York Historical Society on museo, jossa on esillä New Yorkin ja Amerikan historiaa käsitteleviä näyttelyitä. Kyseessä on New Yorkin vanhin museo, sillä New Yorkin historiallinen museo avattiin vuonna 1804. Tässä Upper West Sidella sijaitsevassa museossa on niin pysyviä kuin vaihtuvia näyttelyitä muun muassa orjuudesta, naisten oikeuksista ja politiikasta, joten se on sekä mielenkiintoinen että opettavainen vierailukohde.

Osta New-York Historical Society -liput tästä

Contents

New-York Historical Society

New York Historical Society esittelee 400 vuoden ajalta historiaa muun muassa veistosten, piirustusten ja patsaiden välityksellä. Museo on myös lapsille mukava paikka, sillä heillä on museossa oma siipi, jossa voi oppia lisää historiasta leikin avulla. Lisäksi vaikuttavassa auditoriossa esitetään lyhytelokuvia, jotka antavat selkeän kuvan historiasta.

Suosittelen aloittamaan museon ylimmästä kerroksesta ja etenemään alaspäin. Museossa on kätevä vierailla samalla kun käy American Museum of Natural History, joka sijaitsee aivan vieressä.

Tiffany-valaisinten galleria

Tiffany-valaisinten galleriassa on esillä yli 100 erilaista Tiffany-lamppua. Näissä kuuluisissa valaisimissa on kaarevasta lasista valmistetut varjostimet. Lamput ovat esillä kauniisti valaistussa huoneessa, jonka läpi on ainutlaatuista ja kiehtovaa kulkea.

Meet the Presidents ja Oval Office

Pääset ottamaan valokuvan Valkoisen talon Oval Officessa, sillä Yhdysvaltain presidentin työhuoneesta on rakennettu yksityiskohtainen jäljitelmä museoon. Näet, miten presidentit hoitivat tehtäviään, sekä joitakin heihin liittyviä legendaarisia esineitä. Esillä on esimerkiksi Raamattu, jota käytettiin George Washingtonin virkaanastujaisissa vuonna 1789.

New York Historical Society - Meet the Presidents ja Oval Office New York Historical Society - Taidetta

Objects Tell Stories

North Gallery museon pohjoisosassa esittelee New Yorkin historiaa museon pysyvästä kokoelmasta valikoitujen esineiden avulla. Näet muun muassa muistoesineitä 9/11-iskuista, orjuuden ajalta ja HIV-epidemiaan liittyvän Keith Haringin piirroksen.

Center for Women’s History

Erilaisten näyttelyiden lisäksi museossa on myös erillinen naisten historiaa käsittelevä keskus. Center for Women’s History valottaa, miten naiset eri roduista, yhteiskuntaluokista ja kulttuuritaustoista ovat saaneet aikaan muutoksia ja tasa-arvoa New Yorkissa ja koko Yhdysvalloissa.

DiMenna Children’s History Museum

Museon lapsille tarkoitettu siipi, DiMenna Children’s History Museum, sijaitsee pohjakerroksessa. Lapset voivat leikkiä ja oppia samalla lisää historiasta ja nähdä lasten elämää eri aikakausilta, muun muassa heidän vaatteitaan ja lelujaan.

New York Historical Society - Esineitä New-York Historical Society - DiMenna Children’s History Museum

Ericin vinkki: “NY Historical Society sijaitsee ihanteellisesti aivan American Museum of Natural Historyn vieressä. Jos olet naapurustossa, olisi todella harmi jos et kävisi museossa. Eri toten jos sinulla on alennuspassi, kuten New York Pass tai Sightseeing Day Pass, joka sisältää ilmaisen pääsyn museoon.”

Käytännön tietoa

New York Historical Societyn lisäksi voit käydä samalla Central Parkissa, joka sijaitsee museota vastapäätä.

  • Sijainti: 170 Central Park West
  • Aukioloajat:
    • Museo on auki tiistaista sunnuntaihin
    • Maanantaisin suljettu

Osta New-York Historical Society -liput tästä

Mistä ostaa New-York Historical Society -liput?

New-York Historical Society -liput voi ostaa verkossa etukäteen tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja