Museum of the City of New York -liput

Osta liput nyt
Museum of the City of New York -liput

Museum of the City of New York -liput voi ostaa verkosta. Museum of the City of New York (MCNY) on New Yorkin historian ja taiteen museo Manhattanilla. New Yorkin kaupunginmuseossa korostuvat sekä New Yorkin historia että kaupungin nykyinen kehitys pysyvien ja vaihtuvien näyttelyiden muodossa. Museo sijaitsee niin kutsutulla museomaililla (Museum Mile) Upper East Sidella, samalla kadulla kuin New Yorkin muutkin suuret museot.

Osta Museum of the City of New York -liput tästä

Museum of the City of New York -näyttelyt

Kolmikerroksinen Museum of the City of New York on täynnä tietoa New Yorkista. Pohjakerros on omistettu kaupungin synnylle ja sen alkuvuosille. Saat tietää, kuinka Henry Hudson löysi Manhattanin saaren, sekä historian nurjasta puolesta, esimerkiksi orjuudesta. Kaksi muuta kerrosta keskittyy moderniin aikaan. Löydät sieltä näyttelyitä, jotka kertovat aktivismista New Yorkissa (Vietnamin sodan vastaisista mielenosoituksista Black Lives Matter -liikkeeseen). Nykypäivän asioita ei myöskään ohiteta, sillä 9/11-iskujen, BLM:n ja koronapandemian kaltaisilla tapahtumilla on kaikilla oma paikkansa. Päätä museokäynti katsomalla New Yorkista kertova 28-minuuttinen video, jolla näytetään jälleen museon kohokohdat. Museo ei ole kovin suuri, joten olet todennäköisesti nähnyt kaiken parissa tunnissa.

Museum of the City of New York -liput - Museo Museum of the City of New York -liput - Sisältä

Rakennus

Jos museorakennus näyttää tutulta, saattaa olla, että tunnistat sen Gossip Girl -sarjasta. Tv-sarjassa rakennuksen julkisivua käytettiin Constance Billard School for girls and St. Jude School for boys -koulun sisäänkäyntinä. Paikka on kaunis myös sisältä, jossa näyttävä pyöreä portaikko nousee ylempiin kerroksiin. Käy myös kivassa museokaupassa, josta löytyy New York -aiheisia kirjoja, aikakauslehtiä ja muita juttuja. Museum of the City of New York sijaitsee kätevästi Central Parkia vastapäätä ja lähellä New Yorkin muita parhaita museoita.

Ericin vinkki: “Toisin kuin suuri osa New Yorkin muista museoista, Museum of the City of New York ei ole kovin suosittu turistien keskuudessa. Se ei ole tunnettu museo ja jopa moni newyorkilainen ei tiedä sen olemassaoloa, joten museo on usein hiljainen, erityisesti aamulla. Jos käyt Guggenheimissa tai Met-museossa ja sinulla on vielä sen jälkeen aikaan, kannattaa poiketa samalla myös tässä New Yorkin kaupunginmuseossa. Se on museo erityisesti New Yorkin tosifaneille, jotka haluavat oppia lisää kaupungista ja sen asukkaista vuosisatojen varrelta.”

Museum of the City of New York -liput - Näyttely Museum of the City of New York -liput - Rakennus

Käytännön tietoa

Museoon saa tuoda rattaat. Laukuille ei ole säilytyspaikkaa. Valokuvaus henkilökohtaiseen käyttöön on sallittu, mutta salaman käyttö ja jalustat tai selfie-kepit ovat kiellettyjä.

  • Sijainti: 1220 Fifth Avenue, 103rd Streetin kulmassa. Tämä sijaitsee Museum Milen pohjoisosassa.

Osta Museum of the City of New York -liput tästä

Museum of the City of New York sisältyy useampaan New Yorkin alennuspassiin, kuten New York Passiin ja Sightseeing Flex Passiin.

Mitä maksaa Museum of the City of New York -lippu?

Museum of the City of New York (MCNY) -lippu on alkaen 20€.

Mikä on Museum of the City of New York?

Museum of the City of New York (MCNY) on New Yorkin historian ja taiteen museo Manhattanilla. Lue lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja