Kasvitieteelliset puutarhat New Yorkissa

Osta liput nyt
Kasvitieteelliset puutarhat New Yorkissa

Kasvitieteelliset puutarhat New Yorkissa ovat todella upeita ja käynnin arvoisia paikkoja. Niistä suurimmat ovat New York Botanical Garden Bronxissa ja Brooklyn Botanic Garden. Erityisesti jokaisen viherpeukalon kannattaa ottaa suunnaksi jokin botanical garden New Yorkissa. Ne ovat rauhan tyyssija suurkaupungin kiireessä. Kahden suurimman puutarhan lisäksi New Yorkissa on myös monia pienempiä, yllättäviä kasvitieteellisiä puutarhoja, joten voit nauttia luonnon kauneudesta New Yorkin jokaisella hallintoalueella.

New York Botanical Garden Bronxissa

New York Botanical Garden on New Yorkin suurin kasvitieteellinen puutarha. Se on itse asiassa yksi Yhdysvaltojen suurimmista. New York Botanical Garden on yhden neliökilometrin kokoinen ja koostuu peräti 50 erillisestä puutarhasta, joista jokaisella on oma teemansa ja istutuksensa. Sieltä löytyy kaikkea vesiputouksesta ja metsäalueesta lasten seikkailupuutarhaan. Kasvilajeja on kaiken kaikkiaan noin miljoona, joten jos haluat vaihtaa maisemaa ja pilvenpiirtäjien sijaan ihailla luonnon moninaisuutta, tämä on must-paikka! Vuosittain helmikuun lopun ja huhtikuun alun välisenä aikana kasvitieteellisessä järjestetään Orchid Show, joka esittelee todella vaikuttavan kokoelman orkideoita.

Miten pääsee New York Botanical Gardeniin

New York Botanical Gardeniin pääsee metrolla B, D ja 4. Jää pois Bedford Park Boulevard -asemalla, josta kävelee puistoon noin 15 minuutissa. New York Botanical Gardenin sisäänpääsy sisältyy useimpiin New Yorkin alennuspasseihin.

Osta New York Botanical Garden -liput tästä

Kasvitieteelliset puutarhat New Yorkissa - New York Botanical Garden Bronxissa Kasvitieteelliset puutarhat New Yorkissa - New York Botanical Garden Bronx

Brooklyn Botanic Garden

Toinen suuri kasvitieteellinen puutarha New Yorkissa on Brooklyn Botanic Garden. Brooklynin Prospect Parkissa sijaitseva puutarha tunnetaan upeasti kukkivista kirsikkapuista. Brooklyn Botanic Garden koostuu kahdestatoista eri puutarhasta, joista löytyy monta erityistä paikkaa. Oletko kasvitieteellisessä kevätaikaan? Siinä tapauksessa sinun on käytävä Robert W. Wilson Overlook -puutarhassa, josta on hieno näkymä yli vaaleanpunaisten kirsikan kukintojen. Ja jos vierailet Brooklynin kasvitieteellisessä puutarhassa lasten kanssa, tutustu myös Discovery Gardeniin. Brooklyn Botanic Gardenin sisäänpääsy sisältyy esimerkiksi Go New York Explorer Passiin tai All-Inclusive Passiin.

Miten pääsee Brooklyn Botanic Gardeniin

Useampi metrolinja pysähtyy puutarhan lähellä. Voit kulkea punaisella metrolinjalla 2 tai 3 Eastern Parkway/Brooklyn Museum -asemalle, B-, Q- tai S-metrolla Prospect Parkin asemalle tai vihreällä linjalla 4 ja 5 Franklin Avenuen asemalle.

Kasvitieteelliset puutarhat New Yorkissa - Kirsikankukkia Kasvitieteelliset puutarhat New Yorkissa - Brooklyn Botanic Garden

Queens Botanical Garden

Queensissa Citi Field -stadionin lähellä, Corona Parkin (jossa valtava metallipallo Unisphere sijaitsee) takana on Queens Botanical Garden. Se on paljon pienempi kuin edellä mainitut kasvitieteelliset puutarhat New Yorkissa, eikä se siksi ole itsessään nähtävyys. Queensin kasvitieteelliseen on kuitenkin mukava poiketa erityisesti keväällä ja kesällä, jos satut olemaan lähistöllä. Kannattaa ehdottomasti kävellä “Fragrance Walk”. Kävelyreitti kulkee läpi tuoksuvien kukkien ja kasvien. Queensin kasvitieteelliden puutarhan sisäänpääsy on ilmainen marraskuusta maaliskuuhun ja vain pari dollaria muina aikoina.

Snug Harbor Botanical Garden Staten Islandilla

Staten Islandilla on myös oma kasvitieteellinen puutarhansa Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden, josta löytyy kahdeksan erilaista puutarhaa. Tämä kasvitieteellisen keskuksen suosituin paikka on Allée, puiden oksista muodostettu tunneli, joka on täydellinen tausta selfie-kuvaan. New York Pass ja New York Sightseeing Day Pass sisältävät pääsyn Snug Harbor Botanical Gardeniin ilman lisämaksuja.

6BC Botanical Garden

Piilossa keskellä Lower Manhattania, Avenue B:n ja C:n välissä East 6th Streetillä sijaitsee myös kasvitieteellinen puutarha. Tai pikemminkin “pieni puutarha”, koska tämä pala luontoa Manhattanilla on suunnilleen suuren talon kokoinen. 6BC Botanical Garden on perustettu parantamaan luonnon biodiversiteettiä, antamaan tietoa kasveista ja puista, kaunistamaan naapurustoa sekä tarjoamaan yhteisölle ohjelmaa. Puutarha on auki huhtikuusta lokakuuhun ja sisäänpääsy on ilmainen.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja