The Morgan Library & Museum New Yorkissa

The Morgan Library & Museum New Yorkissa

The Morgan Library & Museum New Yorkissa on todellinen aarreaitta kaikille kirjallisuuden, taiteen ja historian ystäville. Morgan-kirjasto rakennettiin 1900-luvun alussa alun perin keräilijä J. Pierpont Morganin yksityiskirjastoksi. Nyt tämä Madison Avenuella sijaitseva vaikuttava rakennus on kaikille avoinna, joten voit myös itse tutustua sen poikkeukselliseen kokoelmaan. Esillä on muun muassa Bachin ja Mozartin käsinkirjoitettuja nuottivihkoja, Gutenbergin Raamattu ja Napoleonin allekirjoittama asiakirja.

Osta The Morgan Library & Museum -liput tästä

Contents

The Morgan Library & Museum New Yorkissa

J. Pierpont Morgan alkoi kerätä vuonna 1890 muun muassa historiallisia ja kirjallisuuden käsikirjoituksia, vanhoja kirjoja sekä kuuluisien taiteilijoiden piirustuksia. Hän halusi erityisen paikan, jonne kerätä kaikki esineet, ja niinpä hänen kotinsa viereen rakennettiin kirjasto vuonna 1902. Pierpont Morganin kuoleman jälkeen hänen poikansa muutti Morgan-kirjaston museoksi, jotta myös suuri yleisö voisi tutustua kokoelmaan.

Tavoitteena oli, että rakennus näyttäisi majesteettiselta mutta tuntuisi silti intiimiltä. Tämä on mielestäni onnistunut täydellisesti! Olin hyvin vaikuttunut heti, kun menin sisään kirjastoon: tuntui kuin olisin ollut Harry Potter -elokuvan kuvauspaikalla.

Itse kirjastossa on neljä eri huonetta, joissa voit nähdä monia ainutlaatuisia näyttelyesineitä. Kokoelmissa on harvinaisia kirjoja, kuten Charles Dickensin käsin kirjoittaman Saiturin joulun käsikirjoitus, Vincent van Goghin luonnoksia ja kirjeitä ja jopa Isaac Newtonin muistikirja.

Ericin vinkki: “Morgan Library & Museum teki minuun suuren vaikutuksen siellä käydessäni. Rakennus on hyvin kaunis ja nähtävää on erittäin paljon. Lisäksi museo sijaitsee ihanteellisella paikalla Midtown Manhattanilla, Empire State Buildingin lähellä. Samalla kertaa on helppo käydä molemmissa!”

The Morgan Library & Museum New Yorkissa - Ainutlaatuinen kokoelma

Rakennuksesta, jota on myöhemmin laajennettu, löytyy myös kahvila, ravintola ja tutkimuskeskus. Kesäkuukausina voit vierailla Morgan Gardenissa, museon puutarhassa.

Käytännön tietoa

Sisällä saa ottaa valokuvia, ellei toisin mainita. Videokuvaaminen ei ole sallittua.

  • Sijainti: 225 Madison Avenue

Osta The Morgan Library & Museum -liput tästä

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja