Brooklyn New Yorkissa

Tarjous - Brooklyn-kierros

Brooklyn New Yorkissa koostuu muun muassa Williamsburgista, DUMBO:sta ja Dyker Heightsista. Nämä kaupunginosat muodostavat New Yorkin väkirikkaimman asuinalueen. Brooklyn on todellinen “sulatusuuni”, jossa asuu ihmisiä eri kulttuureista ja kansallisuuksista. Löydät alueelta venäläisiä, ukrainalaisia, italialaisia, puertoricolaisia, juutalaisia ja jamaikalaisia vaikutteita. Jos sinulla riittää aikaa, suosittelen lisäämään matkasuunnitelmiin visiitin myös Brooklynin hallintoalueella. Muista käydä ainakin Brooklynin sillalla ja Brooklyn Bridge Parkissa. Onko sinulla enemmän aikaa? Siinä tapauksessa myös muut Brooklynin mukavat kaupunginosat ovat hyviä käyntikohteita!

Brooklynin kaupunginosat

Brooklyn on yksi New Yorkin viidestä hallintoalueesta ja se jakautuu eri kaupunginosiin. Suurin osa Brooklynista on asuinaluetta, mutta joukosta löytyy useita naapurustoja, jotka ovat vierailun arvoisia. Täällä voi nähdä New Yorkista aivan toisenlaisen puolen ja toipua Manhattanin kiireisestä tahdista. Pääset Brooklyniin metrolla tai hyppää Hop on Hop off -bussiin. Jos haluat tutustua alueeseen omaan tahtiin, harkitse pyörän vuokrausta.

Williamsburg

Williamsburg Brooklynissa on trendikäs kaupunginosa, jonka tunnelma muodostuu vanhojen ja raihnaisten rakennusten ja uusien modernien rakennelmien sekoituksesta. Suuret ketjut eivät hallitse katukuvaa, joten alueelta löytyy pääasiassa autenttisia ravintoloita, kauppoja ja kahviloita. Kun kävelet Williamsburgin läpi, törmäät säännöllisesti myös kauniiseen katutaiteeseen. Williamsburg tunnetaan myös panimoistaan, joten vahva suositus niille, jotka tykkäävät paikallisoluista ja haluavat haukata pientä purtavaa paikallisten kanssa.

Brooklyn New Yorkissa - Puisto Brooklyn New Yorkissa - Katu

Brooklyn Heights

Brooklyn Heights sijaitsee alueella, jonne päädyt , jos kävelet tai pyöräilet Brooklynin sillan Manhattanilta Brooklyniin. Aivan veden ääreltä sijaitsee puisto Brooklyn Bridge Park, josta on ehkäpä kauneimmat skyline-näkymät Manhattanille. Voit käydä puistossa vaikka kävelyllä tai piknikillä, minkä jälkeen kannattaa suunnata tutustumaan muuhun naapurustoon. Brooklyn Heightsista löytyy viehättäviä katuja ja kuuluisia brownstone-taloja. Onko ruoka-aika? Suosittelen maistamaan Grimaldi’s-ravintolan herkullista puu-uunipizzaa.

Haluatko tutustua Brooklyn Heightsiin ja kokea samalla erityisen kulttuurielämyksen? Siinä tapauksessa sinulle sopii Brooklynin gospelkierros, jonka aikana näet kaupunginosan kauniit talot ja pääset nauttimaan Manhattanin skyline-näkymistä. Kierros päättyy live gospel-esitykseen, jonka esittää Grammynkin voittanut kuoro kuuluisassa Brooklyn Tabernaclessa.

DUMBO

DUMBO tulee sanoista Down Under the Manhattan Bridge Overpass, mistä selviää heti tämä Brooklynin kaupunginosan sijainti. DUMBO sijaitsee veden äärellä Brooklyn Bridge Parkista pohjoiseen, Manhattan Bridgen “alla”. Se on erittäin mukava osa Brooklynia, jonka vierailukohteita ovat muun muassa Empire Stores ja Jane’s Carousel. Siellä sijaitsee myös Washington Street, jossa voi ottaa kuuluisan valokuvan Manhattan Bridgen kehystämästä Empire State Buildingista.

Dyker Heights ja Bay Ridge

Vierailet Dyker Heightsin ja Bay Ridgen alueella vain yhdestä syystä: haluat nähdä yltiöpäiset joulukoristelut, jotka loihditaan talojen pihoihin marraskuun lopusta lähtien. Dyker Heights Christmas Lights Tour vie sinut kaupunginosan kauneimmille paikoille. Kokonaiset kadut ovat täynnä tuhansia valoja ja joulukoristeita, joten joulutunnelma on taattu!

Brooklyn New Yorkissa - Dyker Heights Brooklyn New Yorkissa - Coney Island

Coney Island

Brooklynin eteläpuolelta löytyy niemimaa Coney Island, joka on vilkas käyntikohde erityisesti kesäkuukausina. Coney Islandille pääsee omatoimisesti metrolla, mutta matka kestää jonkin aikaa. Helpompaa ja hauskempaa on varata New Yorkin pizzakierros. Pääset matkan varrella maistelemaan New Yorkin legendaarisia pizzoja. Kierros päättyy Coney Islandille, jossa voit nauttia lomatunnelmasta. Käväise katsomassa ainakin Luna Park ja Nathan’s Famous Hot Dogs sekä kokeile tietysti kuuluisia hodareita.

Sunset Park

Sunset Park tarjoilee aidon latinalaisen fiiliksen Brooklynissa. Se on kiva alue kävellä päiväsaikaan ja kokea jotain aivan erilaista Manhattanin sijaan. Sinne pääsee metroilla D, N tai R 36th Street -asemalle, josta voi kävellä Fifth Avenuen läpi. Täällä on myös hauska lounastaa, sillä pienistä ravintoloista ei tule puutetta. Kokeile perulaista ruokaa yhdessä kadun perinteisistä kanaravintoloista tai herkullisia chorizotacoja Tacos Matamorisissa. Suuntaa Sunset Parkiin (itse puiston nimi on sama kuin alueen), istu nurmikolle ja nauti näkymistä Manhattanille (voit jopa nähdä Vapaudenpatsaan).

Crown Heights

Vaikka Crown Heights ei naapurustona ole sinänsä kovin mielenkiintoinen nähtävyys, sieltä löytyy monia hyviä käyntikohteita. Brooklyn Museum ja Brooklyn Botanic Garden sijaitsevat kaupunginosan rajalla ja hieman kauempaa löytyy myös Brooklyn Children’s Museum.

Brooklyn Museum on New Yorkin toiseksi suurin museo, ja sen kokoelma käsittää yli 1,5 miljoonaa teosta. Tässä muutama taiteilija, jonka töitä on esillä museossa: Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky ja Rembrandt.

Brooklyn Botanic Garden eli Brooklynin kasvitieteellinen puutarha koostuu itse asiassa monista pienemmistä puutarhoista. Esimerkiksi Cherry Esplanade on kuuluisa – sieltä löytyy yli 200 kirsikkapuuta. Japanese Hill and Pond Gardenissa on puolestaan koi-lampi, japanilainen temppeli, Shinto-pyhäkkö ja Bonsai. Cranford Rose Gardenissa voi nähdä jopa 1400 erilaista ruusua. Yellow Magnolia Cafessa pääset rentoutumaan ja nauttimaan luomuruoasta.

Lasten kanssa hauska kohde on Brooklyn Children’s Museum. ”Museo” on itse asiassa iso leikkipaikka sisätiloissa, joissa pienet voivat tehdä paljon erilaisia aktiviteetteja. Sieltä löytyy taaperoille aistileikkejä, jotka toteutetaan veden, hiekan ja äänen kanssa, leikkitori ja -pizzeria, jättiläiskokoisia legoja, näyttelyjä eläimistä ja joskus voi päästä jopa silittämään käärmettä.

Ericin vinkki: Brooklynissa on paljon näkemistä ja tekemistä, joten voit viettää alueella helposti pari päivää, jos haluat tutustua siihen tarkemmin. Moniin Brooklynin käyntikohteisiin pääsee New York Passilla, mikä tekee Brooklyniin tutustumisesta myös melko edullista.

Brooklyn New Yorkissa - Museo Brooklyn New Yorkissa - Brooklyn Botanic Garden

Urheiluottelut Brooklynissa

Muiden New Yorkin hallintoalueiden tapaan Brooklynissa on myös menestyksekkäitä urheilujoukkueita. Barclays Centerin modernille areenalle pääsee helposti metrolla. Se toimii Brooklyn Netsin ja naisten liigan newyorkilaisjoukkue New York Libertyn kotihallina. Siellä järjestetään myös usein showpaini WWE:n ammattilaisotteluita. Lisäksi Barclaysissa voi joka viikko käydä jossakin konsertissa tai muussa tapahtumassa.

Brooklyn New Yorkissa - Barclays Center Brooklyn New Yorkissa - Urheilutapahtuma

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja