Brooklyn Museum New Yorkissa

Brooklyn Museum New Yorkissa

Brooklyn Museum New Yorkissa on monipuolinen taidemuseo, josta löytyy yli 1,5 miljoonaa teosta. Se on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ja vanhimmista museoista ja esittelee taidetta muinaisen Egyptin ajoista aina nykytaiteeseen asti. Näytillä on muun muassa Monet’n, Picasson ja Judy Chicagon töitä. Prospect Parkin reunalla sijaitsevassa museossa voi tutustua eri kulttuurien taiteeseen.

Contents

Brooklyn Museum New Yorkissa – mitä nähdä?

Brooklyn Museumissa on viisi kerrosta, joissa voit ihailla teoksia erilaisista kokoelmista. Kolmannessa kerroksessa sijaitsee yli 3000 vuotta vanha egyptiläisen taiteen kokoelma. Lisäksi eurooppalaiset, afrikkalaiset, aasialaiset ja islamilaiset kokoelmat tarjoavat monipuolisuutta ja monimuotoisuutta. Museossa on myös amerikkalaisten taiteilijoiden teoksia, alkaen 1600-luvun siirtomaa-ajalta jatkuen vuoteen 1945. Tai käy Feministisen taiteen keskuksessa (Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art), josta löytyy muun muassa The Dinner Party. Tämä feministisen taiteen ikoni luotiin historian tärkeiden naisten muistoksi. Pysyvien näyttelyiden lisäksi museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä, joissa taidemuseon monimuotoisuus tulee esiin. Museokaupassa myydään matkamuistoja ja paikallisten taiteilijoiden taidetta.

Brooklyn Museum New Yorkissa - The Dinner Party

Sculpture Garden

Brooklyn-museossa on myös veistospuutarha “Steinberg Family Sculpture Garden”. Puutarhasta löytyy useita patsaita, jotka on pelastettu tuholta. Muun muassa Vapaudenpatsaan kopio “The Statue of Liberty Replica” sijaitsee puutarhassa. Voit käydä siellä kävelyllä tai hakea jotain syötävää Brooklyn Museumin vaaleanpunaisesta ruokarekasta.

The Storage

Brooklyn Museum tunnetaan suuresta kokoelmastaan, mutta kaikki teokset eivät kuitenkaan voi olla esillä samaan aikaan. Siksi museosta löytyy “varasto” nimeltä Visible Storage, joka toimii yli 2 000 amerikkalaisen taideteoksen säilytyspaikkana. Varaston läpi on hauska kävellä ja se on hyvä todiste kokoelman laajuudesta.

Brooklyn Museum New Yorkissa - Amerikkalaista taidetta Brooklyn Museum New Yorkissa - The Storage

Rakennuksen historia

Brooklynin museon historia ulottuu vuoteen 1823, jolloin Brooklyn Library perustettiin. Taidenäyttelyjä esitellyt Brooklyn Institute syntyi myöhemmin. Idea museosta syntyi vuonna 1890 ja Brooklyn Museum avasi ovensa seitsemän vuotta myöhemmin samassa rakennuksessa, missä se edelleen sijaitsee. Brooklyn Botanic Gardenin vieressä sijaitseva rakennus on tunnettu Beaux-Arts-tyylistään. Museo kattaa 52 000 neliömetriä eli se on yksi Yhdysvaltojen suurimmista museoista. Museon tyyli näkyy parhaiten Beaux-Arts Court -nimisessä salissa. Kaarevaa hallia koristaa lasinen lattia ja messinkinen kattokruunu. Lasinen katto on 18 metriä korkea, mikä tekee salista entistä kauniimman.

Brooklyn Museum New Yorkissa - Museon sisällä Brooklyn Museum New Yorkissa - Beaux-Arts

Ericin vinkki: “Samalla kun käyt Brooklyn Museumissa, käy kävelyllä Prospect Parkissa ja vieraile Brooklyn Botanic Gardenissa. Jos olet New Yorkissa lasten kanssa, Brooklyn Children’s Museum on myös mukava käyntikohde.”

Käytännön tietoa

Brooklyn Museumiin pääsee helposti metrolla. Metroasema sijaitsee museon sisäänkäynnin edessä. Kun vierailet Brooklynin museossa, ota huomioon, ettei valokuvatessa saa käyttää salamaa.

  • Sijainti: 200 Eastern Parkway
  • Aukioloajat:
    • ke-su 11.00–18.00
    • museo suljettu ma-ti

Mitä maksaa Brooklyn Museum -lippu?

Brooklyn Museum -liput ovat alkaen 19€.

Mitkä ovat Brooklynin museon aukioloajat?

Brooklyn Museum on suljettu maanantaisin ja tiistaisin. Katso muut aukioloajat tästä.

Mistä Brooklyn Museum on tunnettu?

Brooklyn Museum on tunnettu suuresta ja monipuolisesta kokoelmastaan. Lue museosta lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja