Dumbo New Yorkissa

Dumbo New Yorkissa

Dumbo, tai DUMBO, New Yorkissa on Brooklynin hallintoalueella sijaitseva kaupunginosa. Dumbo on lyhennys sanoista “Down Under the Manhattan Bridge Overpass” osoittaen täydellisesti missä tämä luova naapurusto sijaitsee. Dumbo Brooklynissa on tunnettu monista taidegallerioista, kahviloista ja mukulakivikaduista. Brooklyn Bridge Park, Brooklyn Flea ja Washington Street löytyvät myös alueelta.

Contents

Nähtävyydet Dumbossa

DUMBO on täydellinen naapurusto tutustua kävellen. Ja näillä tienoilla Brooklynissa on monia kohteita, joissa kannattaa käydä.

Manhattan Bridge valokuva

Washington Street on tunnettu katu New Yorkissa. Tältä DUMBOssa sijaitsevalta kadulta nähtynä Manhattan Bridgen pilarit kehystävät Empire State Buildingin täydellisesti eli tämä on se kuuluisa valokuvauspaikka. Tämän hienompaa kuvaa Manhattan Bridgestä ei voi saada!

Dumbo New Yorkissa - Washington Street

Brooklyn Bridge Park

Brooklynissa Dumbon rantaviivan tuntumasta löytyy Brooklyn Bridge Park. Puistosta avautuvat uskomattomat näköalat Manhattanista, joten se on täydellinen piknik- ja kävelypaikka. Puistossa sijaitsee myös vanhan ajan karuselli Jane’s Carousel, joka on hauskaa puuhaa niin lapsille kuin aikuisille.

Dumbo New Yorkissa - Brooklyn Bridge Park

DUMBO Flea

Dumbo on erityisen hauska paikka sunnuntaisin, jolloin järjestetään DUMBO Flea -kirpputori. Tämä Brooklyn Flea -ketjuun kuuluva kirpputori on yksi Yhdysvaltojen parhaista kirpputoreista. Tori löytyy DUMBO Archway -alikulun luota, Manhattan Bridgen alta.

Dumbo New Yorkissa - Kirpputori Dumbo New Yorkissa - Kirjasto

Adams Street Library

Vanha varastorakennus on muutettu kirjastoksi, joten paikassa on kiva käydä pyörähtämässä. Brooklyn Public Libraryyn kuuluva Adams Streetin kirjasto on ensimmäinen vuoden 1983 jälkeen avattu aivan uusi toimipiste. Kirjaston sisäpuolelta voi ihailla Manhattan Bridgelle avautuvaa näkymää. Rakennusta ei voi olla huomaamatta, sillä sen julkisivussa komeilee suuret kirjaimet.

Ericin vinkki:Eric’s New York -sovelluksestani löydät useita kävelykierroksia, mukaan lukien kävelyreitti DUMBOn läpi. Kävele kanssani monenlaisten paikkojen kautta Brooklynissa ja tutustu aivan erilaiseen New Yorkiin.”

Tunnelma DUMBOssa

Dumbo oli aiemmin teollisuusaluetta. Se tunnettiin nimellä Gairville ja nimen näkee edelleen monissa varastorakennuksissa. 1970-luvun lopulla Dumbossa oli halpaa asua ja tilat olivat suuria, joten monet taiteilijat muuttivat naapurustoon. Tästä merkkinä nykyään on monissa taidegallerioissa, mutta tässä Brooklynin kaupunginosassa on myös monia putiikkeja ja leipomoita.

Ravintolat Dumbossa

Dumbo New York on tunnettu monista kahviloista, joten alueeseen on mukava tutustua takeaway-kahvin kera. Yksi suosikeistani on Butler, joka löytyy lähes tulkoon Brooklynin sillan alapuolelta. Tarjolla on hyviä aamiais- ja lounasvaihtoehtoja. Myös Empire Stores sijaitsee tässä brooklynilaisessa naapurustossa. Brooklynin sillan ja Manhattan Bridgen välissä ja aivan Brooklyn Bridge Parkin vieressä sijaitseva vanha varastorakennus on kauppojen, toimistojen ja ravintoloiden keskittymä. Yksi ravintoloista on Cecconi’s, joka sopii ylelliseen illalliseen. Paikan brunssi on myös erityisen hyvä. Ravintola sijaitsee puiston vieressä tarjoten upean näkymän Manhattanista.

Empire Stores -keskuksesta löytyy myös Time Out Market New York. Kun vierailet tässä vanhassa varastorakennuksessa, suosittelen käymään samalla ylhäällä katolla. Sieltä avautuu näkymät Brooklynin sillan, Manhattanin siluetin ja Manhattan Bridgen suuntaan.

Dumbo New Yorkissa - Kattoterassi Dumbo New Yorkissa - Empire Stores

Hotellit Dumbossa

Itse Dumbossa ei ole yhtään hotellia, mutta lähialueilta löytyy hotelleja. Voit majoittua esimerkiksi Hampton Inn Brooklyn Downtownissa tai Marriott at the Brooklyn Bridgessä. Jos haluat enemmän luksusta ja yöpyä lähempänä Dumboa, suosittelen 1 Hotel Brooklyn Bridgea. Tässä Brooklynin hotellissa on kattouima-allas, josta on kauniit näkymät Manhattanille.

Miten mennä Dumboon?

Pääset Manhattanilta Dumboon monella tapaa. Yksi parhaista tavoista on kävellä tai pyöräillä Manhattan Bridgen tai Brooklyn Bridgen yli. Voit myös hypätä NYC Ferryn kyytiin. Lautta on helppo ja edullinen tapa mennä Dumboon. Valitse East River tai South Brooklyn -reitti ja pääset nauttimaan matkan varrella upeista skyline-näkymistä. Jos haluat päästä Dumboon nopeasti, metro on paras kulkuneuvo. Matkusta joko A- tai C-linjalla High Streetille tai F-linjalla York Streetille. Kummaltakin metroasemalta on lyhyt kävelymatka Dumboon.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja