Coney Island New Yorkissa

Osta liput nyt
Coney Island in New York

Coney Island New Yorkissa on Lounais-Brooklynissa sijaitseva kaupunginosa, jonka vetonauloja ovat huvipuisto Luna Park, Wonder Wheel ja New York Aquarium. Se on itse asiassa 60 000 asukkaan niemimaa, joka koostuu pääasiassa suuresta hiekkarannasta ja sen yhteydessä olevasta rantabulevardista. Coney Islandilla pääsee kokemaan hauskan, huvipuistomaisen tunnelman, joka on vallinnut alueella siitä lähtien, kun siitä tuli suosittu 1900-luvulla.

Contents

Coney Island ja Brooklyn -kierros

Coney Island on myös loistava pakopaikka kaupungin uuvuttavaa kuumuutta, joka saattaa yllättää kesäisin. Coney Island on erityisesti tunnettu rannasta, bulevardista ja vuoristoradoista. Jos haluat tutustua paremmin Coney Islandiin ja Brooklyniin samalla kun kierrät nauttimassa pizzaa eri ravintoloissa, suosittelen Brooklyn ja Coney Island pizzakierrosta! Tämä on kiva ja helppo vaihtoehto tutustua Coney Islandiin. Säästyt samalla kulkemasta metrolla (matkaan menee yli tunti!).

Huvipuistolaitteet ja nähtävyydet Coney Islandilla

Coney Islandilla hengasivat aikoinaan vähäosaisemmat, mutta nykyään alue on enemmänkin kuin valtava huvipuisto, joka vetää puoleensa kirjavan joukon kävijöitä. Moni pienemmistä perheyrityksistä ja huvipuistoista sulki ovensa massiivisen saneerausoperaation aikana. Onneksi voit vierailla osassa entisistä vetonauloista, joita ovat 45 metriä korkea Wonder Wheel, lähes 100 vuotta vanha vuoristorata Cyclone, kuuluisa Nathan’s hotdog-koju ja bulevardi rihkamakauppoineen. Vaikka kuuluisa huvipuisto Luna Park piti alkuperäisen nimensä, se on täysin remontoitu.

New York Aquarium

New Yorkin ainoa akvaario sijaitsee Coney Islandilla. New York Aquariumissa voit nähdä mm. pingviinejä, merileijonia, haita sekä erityyppisiä saukkoja. Sen yhteydessä on myös Aquatheater, jossa voit nähdä merileijonien sekä heidän kouluttajiensa esiintyvän sekä katsella 4D-teatterissa 3D-elokuvia niihin lisätyillä aistitehosteilla. New York Aquarium ei ole suuri, mutta se on kiva paikka vierailla lasten kanssa Coney Islandin rannalla vietetyn päivän jälkeen.

Coney Island Amphitheater

Coney Island Broadwalkilla sijaitseva amfiteatteri Coney Island Amphitheater on osittain sisä- ja ulkotiloissa oleva konserttipaikka, jossa voit nähdä useiden bändien ja laulajien esiintyvän. Vaikka esityksiä on ympäri vuoden, se on erityisen kiva kesällä. Löydät amfiteatterin konserttikalenterin tästä.

Coney Island New Yorkissa - Luna Park Coney Island New Yorkissa - Ranta

Coney Island Mermaid -kulkue

Coney Island on vastaanottanut kesän ainutlaatuisella tavalla aina vuodesta 1983 lähtien järjestämällä vuosittaisen Mermaid-kulkueen. Tämä ei ole ihan mikä tahansa paraati. Paraatikulkue koostuu tuhansista merenneidoiksi ja muiksi merieläimiksi pukeutuneista ihmisistä sekä julkkis merenneidosta ja vetehisestä, jotka kruunataan kulkueen kuninkaaksi ja kuningattareksi. Paraati on perhetapahtuma, mutta koska New Yorkissa yläosattomissa liikkuminen on laissa sallittu, on kulkue tunnettu alastomuudestaan. Coney Islandin Mermaid-kulkue järjestetään vuosittain aina kesän alussa.

Brighton Beach

Brighton Beach on myös osa Coney Islandia. Brighton Beachilla kuulet luultavasti puhuttavan enemmän itäeurooppalaisia kieliä kuin englantia. Aluetta kutsutaan myös Little Russiaksi tai ukrainalaisen kaupungin mukaan Little Odessaksi, josta suurin osa siirtolaisista saapui Brighton Beachille 1940–1950-luvulla. Suuresta itäeurooppalaisesta siirtolaisryhmästä johtuen on tällä alueella hyvin erilainen ilmapiiri kuin muualla New Yorkissa. Tämä on luultavasti yksi syy, miksi niin monet newyorkilaiset tykkäävät viettää lomansa täällä. Ja tietenkin ranta on todella upea. Huomaat alueen baareissa ja ravintoloissa paljon itäeurooppalaisia vaikutteita. On esimerkiksi aivan normaalia aloittaa päivä pippurisella Horlika-juomalla, joka on maustettu hunajalla, tai nauttia kaviaaria edulliseen hintaan.

Miten Coney Islandille pääsee?

Suosittelen menemään Coney Islandille metrolla. Metrolinjat D ja N ovat nopeimmat ja molemmilla pääsee asemalle, jonka nimi on Coney Island – Stillwell Avenue. Q- ja F-linjoilla matka kestää hiukan kauemmin.

Ericin vinkki: Jos et halua pysyä vain yhdessä paikassa, vaan nähdä mahdollisimman paljon, suosittelen matkustamaan metrolinjoilla N tai D Coney Island – Stillwell Avenuelle. Sieltä voit kävellä mukavan pätkän bulevardia pitkin tai rannalla Brighton Beach -metroasemaa kohti. Metrolinjoilla Q ja B pääsee takaisin Manhattanille. Äläkä unohda paikallista herkkua: Nathan’s hotdogia (ja ranskalaisia)!

Hotellit Coney Islandilla

Jos haluat matkasi aikana keskittyä Brooklyniin ja Coney Islandiin, Best Western Coney Island on kelpo vaihtoehto. Hotellilta on 20 minuutin kävelymatka rannalle. Jos haluat vierailla New Yorkin nähtävyyksillä, suosittelen yöpymään lähempänä Manhattania.

Coney Island New Yorkissa - Nathan's Hot Dog Coney Island New Yorkissa - Rantabulevardi

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja