Lennot New Yorkiin

Osta liput nyt
New Yorkin lennot Suomesta

Suomesta New Yorkiin lentämisen ei tarvitse olla kallista. Voit löytää edulliset lennot New Yorkiin, jos teet varauksen ajoissa ja vältät kiireisimpiä kuukausia. Silloin meno-paluun voi saada noin 450 eurolla. Lue kaikki vinkkini tästä.

New Yorkissa on kolme lentokenttää: John F. Kennedyn lentoasema (JFK), LaGuardian lentoasema (LGA) ja Newarkin lentoasema (EWR), joka sijaitsee New Jerseyn osavaltiossa. Useimmat kansainväliset lennot laskeutuvat JFK:lle tai Newarkiin, kun taas kotimaan lennot saapuvat usein LaGuardiaan. Kaikilta lentokentiltä pääsee helposti Manhattanille, ja myös muihin hallintoalueisiin on tarjolla lentokenttäyhteyksiä.

Contents

Lennot Suomesta New Yorkiin

New Yorkin matkan suunnittelu alkaa yleensä etsimällä sopivia lentoja. Finnair on ainoa lentoyhtiö, joka liikennöi suoraan Helsingistä New Yorkiin (JFK:lle). Codeshare-lennot ovat yleistyneet, mikä tarkoittaa sitä, että myös muut lentoyhtiöt (esim. Iberia tai British Airways) voivat myydä Finnairin liikennöimiä lentoja omilla lentonumeroillaan ja eri hinnoin. Katso siis kuka operoi lennon. Keskimääräinen lentoaika Helsingistä New Yorkiin on 8 tuntia 45 minuuttia. Tuuli ja sääolosuhteet voivat kuitenkin pidentää lentoaikaa.

Suora lento New Yorkiin vai välilasku?

Jos haluat säästää rahaa, lentojen varaaminen välilaskulla on myös mahdollista. Silloin New Yorkiin pääsee myös muilla lentoyhtiöillä. Vaikka lennot välilaskulla ovat usein halvempia, matkustusaika on pidempi. Mitä pidempi vaihtoaika, sitä enemmän menetät aikaa. Lisäksi voi olla, etteivät matkalaukut ehdi mukaasi toiselle lennolle, jos vaihtoaika on lyhyt. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää välilaskun tekemällä muutaman päivän välipysähdyksen (stopover) siinä kaupungissa, jonka kautta lennät.

Oletkolentämässä New Yorkiin pienten lasten kanssa? Suora lento voi olla hintansa arvoinen, jos säästät sillä hermojasi.

Ericin vinkki: “Suosittu välilaskumaa on Islanti. Tutustu vinkkeihini, joiden avulla hyödynnät välilaskun parhaalla mahdollisella tavalla. Pääset näkemään kaksi unelmakohdetta, New Yorkin ja Islannin, samalla kertaa.”

Lentoyhtiöitä jotka lentävät Suomesta New Yorkiin

 • Finnair
  Finnair on ainoa lentoyhtiö, joka lentää suoraan Helsingin ja New Yorkin (JFK) välillä. Finnair kuuluu One World -allianssiin samoin kuin Iberia, British Airways ja American Airlines, joiden sivuilta voit myös etsiä lentoja. Suoran lennon kohdalla lukee “operated by Finnair”, mutta yhtiöt tarjoavat myös muita reittejä, jotka voivat joskus tulla edullisemmaksi.
 • KLM
  KLM on hollantilainen lentoyhtiö ja myös oiva vaihtoehto New Yorkin matkalle. Heidän tarjoamansa reitti on yleensä Amsterdamin kautta. Schipholin lentokenttä on selkeä ja koneen vaihto siellä on helppoa. New Yorkin lennon liikennöi joko KLM tai Delta sekä Air France (Pariisin kautta). Suomenkieliset KLM:n sivut ovat selkeät.
 • Icelandair
  Icelandair on islantilainen lentoyhtiö, eikä se ehkä tule ensimmäisenä mieleen, kun etsit New Yorkin lentoja. Lento lentää Reykjavikin kautta New Yorkiin (JFK). Heiltä saattaa löytää edullisia tarjouksia ja vaihtojen ajat on minimoitu. Nettisivut ovat suomeksi ja selkeät.
 • SAS
  Scandinavian Airlines lentää myös New Yorkiin, mutta Newarkin kentälle. Reittiin sisältyy yksi vaihto, yleensä Tukholmassa (Arlanda) tai Oslossa (Gardermoen).

Milloin kannattaa lentää New Yorkiin?

New Yorkissa ei periaatteessa ole huippusesonkia, mutta joulunalusaika (marraskuun loppupuoli ja koko joulukuu) sekä muut juhlapyhät New Yorkissa, kuten pääsiäinen ja kiitospäivä, ovat ehdottomasti kiireisempää aikaa ja siksi lentojen hinnat yleensä nousevat. Toiaalta tammi-helmikuuta voi pitää New Yorkin matalasesonkina. Kaupunki on hiukan hiljaisempi, kun lämpötila putoaa usein reilusti miinuksen puolelle. Maaliskuu ja syyskuu ovat parasta matkustusaikaa, kun ottaa huomioon sekä hinnat että sään. Löydät tästä lisää vinkkejä siitä, milloin kannattaa matkustaa New Yorkiin sään puolesta.

Suomen lentokentät, joilta voit lentää New Yorkiin

Suomesta lähtee päivittäin yksi suora Finnairin lento Helsingistä John F. Kennedyn lentokentälle. Muiden lentoyhtiöiden kohdalla New Yorkiin pääsee vaihdon kautta, jolloin lento voi laskeutua myös Newarkin lentokentälle. Nämä New Yorkin lentoasemat ovat suunnilleen saman matkan päässä Manhattanista. Katso alta haluamasi lentokenttä ja lue lisää kuinka varata halvimmat lennot.

Vinkkejä kuinka löytää halvat lentoliput New Yorkiin

Äkkilähdöt ovat yleensä kalliimpia, joten yritä varata lennot vähintään 4–6 kuukautta etukäteen jos mahdollista, tai vähintään kuusi viikkoa ennen matkaa. Etsi myös alennuskampanjoita suoraan lentoyhtiön verkkosivuilta.

Jos etsit mahdollisimman halpoja lentoja, varaudu myös olemaan joustava. Sen lisäksi, että voit valita välilaskullisen lennon ja päätät lentää edullisempana kuukautena, myös lentopäivällä on väliä.

Yleisenä vinkkinä: maanantaisin on yleensä halvempaa lentää kuin sunnuntaisin, torstai on edullisempi kuin perjantai, ja aamulennot keskellä viikkoa ovat yleensä edullisempia.

Lentolipun meno-paluuhinta Helsinki – New York:

 • Halpa: 400€ – 550€ (Jos näet lipun tähän hintaan, varaa lippu heti. Hinta on saatavilla useimmiten tammi-maaliskuun lennoille.)
 • Keskimääräinen: 550€ – 700€ (Nämä hinnat ovat yleensä tarjolla lennoille lokakuusta toukokuuhun.)
 • Kallis: 700€ ylöspäin (Erityisesti kesäkuukausina ja loma-aikoina lippujen hinnat nousevat.)

Voit vertailla hintoja eri sivustoilla ja varata lennot erikseen. Yksi vaihtoehto on myös varata yhdistelmäpaketti, joka sisältää lennot ja hotellin, esimerkiksi Expedia.fi-sivuston kautta. Näin säästät rahan lisäksi myös aikaa. Hotellitarjoukset on merkitty selkeästi hakutuloksissa ja tulokset voi rajata vaikka asiakastyytyväisyyden mukaan.

Välttämättömyydet ennen lähtöä

Ennen lähtöä on lennon varaamisen lisäksi järjestettävä myös monia muita asioita. ESTA eli sähköinen matkustuslupa on esimerkiksi haettava Yhdysvaltoihin matkustamista varten vähintään kolme päivää ennen lähtöä. Hae ESTA-lupa helposti verkossa.

Seuraavaksi on löydettävä toiveidesi ja budjettisi mukainen hotelli. Olen testannut paljon hotelleja New Yorkissa, joten tiedän, mitkä ovat hotellitarjouksia, joihin kannattaa tarttua.

On myös järkevää varata kuljetus lentokentältä hotelliin. Lennätpä sitten mille lentokentälle tahansa, voit aina varata lentokenttäkuljetuksen majapaikkaasi. Löydä itsellesi parhaat vaihtoehdot käyttämällä luomaani New York Transfer Planner -työkalua. Näin pääset aloittamaan matkasi huoletta!

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja