Lennot New Yorkiin

New Yorkin lennot Suomesta

New Yorkiin lentämisen ei tarvitse olla kallista. Voit löytää edulliset lennot New Yorkiin, jos teet varauksen ajoissa ja vältät kiireisimpiä kuukausia. Silloin meno-paluun voi saada noin 450 eurolla. Äkkilähdöt ovat yleensä kalliimpia, joten yritä varata lennot vähintään 4–6 kuukautta etukäteen jos mahdollista, tai vähintään kuusi viikkoa ennen matkaa. Jos etsit mahdollisimman halpoja lentoja, varaudu myös joustamaan matkustusajoissa. Vinkkinä: maanantaisin on yleensä halvempaa lentää kuin sunnuntaisin, torstai on edullisempi kuin perjantai ja aamulennot keskellä viikkoa ovat yleensä edullisempia. Maaliskuussa tai lokakuussa voi lennot saada hieman edullisemmin.

Contents

Milloin kannattaa lentää New Yorkiin?

New Yorkissa ei periaatteessa ole huippusesonkia, mutta joulunalusaika (marraskuun loppupuoli ja koko joulukuu) on ehdottomasti kiireisempää aikaa juhlapyhistä johtuen ja siksi lentojen hinnat yleensä nousevat. Tammi-helmikuuta voi pitää New Yorkin matalasesonkina. Kaupunki on hiukan hiljaisempi, kun lämpötila putoaa usein reilusti miinuksen puolelle, eikä lumimyrskyn mahdollisuuskaan ole poissuljettu. Huhti-toukokuu ja syyskuu ovat parasta matkustusaikaa sään puolesta, sillä keskikesällä New Yorkissa voi olla tukahduttavan kuuma.

Suora lento New Yorkiin vai välilasku?

Finnair on ainoa lentoyhtiö, joka liikennöi suoraan Helsingistä New Yorkiin (JFK:lle). Codeshare-lennot ovat yleistyneet, mikä tarkoittaa sitä, että myös muut lentoyhtiöt (esim. Iberia tai British Airways) voivat myydä Finnairin liikennöimiä lentoja omilla lentonumeroillaan ja eri hinnoin. Katso siis kuka operoi lennon.

Jos haluat säästää rahaa, lentojen varaaminen välilaskulla on myös mahdollista. Silloin New Yorkiin pääsee myös muilla lentoyhtiöillä. Vaikka lennot välilaskulla ovat usein halvempia, matkustusaika on pidempi. Mitä pidempi vaihtoaika, sitä enemmän menetät aikaa. Lisäksi voi olla, etteivät matkalaukut ehdi mukaasi toiselle lennolle, jos vaihtoaika on lyhyt. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää välilaskun tekemällä muutaman päivän välipysähdyksen (stopover) siinä kaupungissa, jonka kautta lennät. Jos haluat esimerkiksi viettää muutaman päivän luonnossa ennen kaupunkilomaa tai rentoutua New Yorkin matkan jälkeen, oma suosikkini on välilasku Islantiin.

Suomen lentokentät, joilta voit lentää New Yorkiin

Finnairin suora lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta JFK:n lentokentälle kestää 8 tuntia 45 minuuttia. Lentoja on seitsemän kertaa viikossa (tammikuu 2020). Lisäksi Helsingistä lähtee monia muita lentoyhtiötä, jotka tekevät välilaskun esimerkiksi Lontoossa, Reykjavikissa tai Amsterdamissa.

New Yorkiin voi lentää myös muilta Suomen lentoasemilta. Tällöin matkaan sisältyy aina välilasku. Oulusta New Yorkiin matkustusaika on Helsingin kautta lyhyimmillään 10,5 tuntia, jos lennät Finnairilla. Jos etsit edullisempia lentoja Oulun lentoasemalta, muun muassa British Airways ja TAP tarjoavat lentoreittejä kahdella välilaskulla.

New Yorkiin pääsee myös Rovaniemen lentoasemalta. Parhaan lentoyhteyden välilaskulla tarjoaa Finnair. Matkustusaika Helsingin kautta Finnairilla on lyhyimmillään noin 12 tuntia.

Turun lentoasemalta ja Vaasan lentosemalta voi lentää tietenkin Finnairilla Helsingin kautta, jolloin matkustusaika on noin 10-11 tuntia, mutta myös SAS (Scandinavian Airlines) tarjoaa hyvät lentoyhteydet Tukholmaan ja sieltä New Yorkiin. SAS:lla on usein edullisempia lentoja.

Vaihtoehdot Kuopion lentoasemalta ja Joensuun lentoasemalta ovat vähäisemmät, sillä ainoastaan Finnair lentää kentältä vuoden ympäri Helsinkiin, josta voit jatkaa matkaa New Yorkiin. Toinen välilasku British Airwaysilla Lontooseen on usein edullisempi vaihtoehto, vaikka kestääkin kauemmin.

Arvioidut meno-paluuhinnat Helsingistä New Yorkiin:

  • Halpa: 400€ – 500€
  • Keskimääräinen: 500€ – 650€
  • Kallis: 650€ ylöspäin

Mitä ottaa huomioon varausta tehdessä?

1. Halpalentoyhtiöiden hinnat saattavat houkutella, mutta lue kaikki säännöt tarkkaan. Usein hintaan saatetaan lisätä veroja tai polttoainekustannuksia. Palvelut, kuten elokuvat, juomat ja ruoka saattavat olla maksullisia lennon aikana.

2. Lennätkö paljon ja keräätkö tietyn yhtiön pisteitä? New Yorkin matkasta kertyy mukavasti pisteitä, joten kannattaa ehkä keskittää lennot sille lentoyhtiölle, jota käyttää eniten.

3. Voit vertailla hintoja eri sivustoilla ja varata lennot erikseen. Yksi vaihtoehto on myös varata yhdistelmäpaketti, joka sisältää lennot ja hotellin, esimerkiksi Expedia.fi-sivuston kautta. Näin säästät rahan lisäksi myös aikaa. Hotellitarjoukset on merkitty selkeästi hakutuloksissa ja tulokset voi rajata vaikka asiakastyytyväisyyden mukaan.

3. Onko sinulla aikaa ja seikkailunhalua? Jos löydät edullisen tarjouksen parilla vaihdolla, ota se. Jos sinulla ei ole päiviä tuhlattavana ja käytät aikasi mieluummin paikan päällä, ota suora lento. Muista, että esimerkiksi talvella matkustaessa sää (lumimyrsky) voi sotkea ja myöhästyttää lentoja lisäten vaihdollisen reitin matkustusaikaa entisestään. Millainen majoitus sinulla on? Saatko sen peruttua jos myöhästyt päivällä tai parilla?

4. Lennätkö pienten lasten kanssa? Suora lento saattaa säästää hermoja ja olla täten hintansa arvoinen.

Lentoyhtiöitä jotka lentävät Suomesta New Yorkiin

Finnair

Finnair on ainoa lentoyhtiö, joka lentää suoraan Helsingin ja New Yorkin (JFK) välillä. Finnair kuuluu One World -allianssiin samoin kuin Iberia, British Airways ja American Airlines, joiden sivuilta voit myös etsiä lentoja. Suoran lennon kohdalla lukee “operated by Finnair”, mutta yhtiöt tarjoavat myös muita reittejä, jotka voivat joskus tulla edullisemmaksi. JFK:n lentokentältä pääsee helposti Manhattanille.

KLM

KLM on hollantilainen lentoyhtiö ja myös oiva vaihtoehto New Yorkin matkalle. Heidän tarjoamansa reitti on yleensä Amsterdamin kautta. Schipholin lentokenttä on selkeä ja koneen vaihto siellä on helppoa. New Yorkin lennon liikennöi joko KLM tai Delta sekä Air France (Pariisin kautta). Suomenkieliset KLM:n sivut ovat selkeät. Eri hinnat sekä myös vaihtoaika (transfer time) näkyvät selkeästi lentoja varatessa. Schipholin kentällä konetta vaihtaessa pitää mennä passintarkastuksen läpi.

Icelandair

Icelandair on islantilainen lentoyhtiö, eikä se ehkä tule ensimmäisenä mieleen kun etsit New Yorkin lentoja. Heidän reittiinsä kuuluu kaksi vaihtoa (molemmilla vaihdoilla pitää myös vaihtaa konetta), mutta heiltä saattaa löytää edullisia tarjouksia, vaihtojen ajat on minimoitu ja heidän koneensa ovat laadukkaita. Lento lentää Reykjavikin kautta New Yorkiin (JFK). Nettisivut ovat suomeksi ja selkeät. Eri hintaluokkiin on merkitty selkeästi millaiset paikat ja mitkä palvelut sisältyvät hintaan. Yksi vaihtoehto on tehdä välilasku Islannissa ja pysähtyä ihailemaan huikeita maisemia.

SAS

Scandinavian Airlines lentää myös New Yorkiin, mutta Newarkin kentälle. Newarkin kentältä pääsee helposti Manhattanille. Reittiin sisältyy yksi vaihto, yleensä Tukholmassa (Arlanda) tai Oslossa (Gardermoen). SAS on erityisen hyvä vaihtoehto, jos lennät Turusta tai Vaasasta New Yorkiin.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja