Lasten kanssa matkustaminen New Yorkiin

Lasten kanssa matkustaminen New Yorkiin

Jos olet matkustamassa lasten kanssa New Yorkiin, kannattaa lento suunnitella mahdollisimman huolellisesti. Mitä pitää ottaa huomioon, kun varaa lapselle lentolipun? Onko mitään erikoistarjouksia? Mitä kannattaa muistaa itse lennolla ja miten kulkea lentokentältä kaupunkiin? Alle olen kirjannut omat henkilökohtaiset vastaukseni näihin kysymyksiin.

Contents

Lentäminen New Yorkiin alle kaksivuotiaiden kanssa

Vauvan kanssa lentäminen on aina haastavaa, varsinkin pitkällä lennolla. Jos varaat vauvalle oman paikan, veloittavat lentoyhtiöt siitä täyden hinnan. Jos vauva matkustaa sylissäsi, maksat noin 10% aikuisten lipun hinnasta. New Yorkin lennot ovat yleensä täynnä, joten ei kannata luottaa siihen, että viereinen paikka on tyhjä. Lasten (2–11 vuotiaiden) lippu maksaa yhtä paljon kuin aikuisten lippu. Joillain lentoyhtiöillä se on 5-10% halvempi kuin täysihintainen lippu.

Erikoispaikat vauvoille ja lapsille

Lentoyhtiöiden välillä on paljon eroja säännöksissä pienten lasten kanssa matkustavien perheiden istumapaikoissa. Oman kokemukseni perusteella mielestäni yksikään lentoyhtiö ei ole ratkaissut tätä fiksusti, vaikka matkustajat olisivat siitä valmiita maksamaan. Bulkhead-paikoiksi kutsutaan lentokoneen ensimmäisen rivin istumapaikkoja. Niillä vauvan on mahdollista matkustaa seinään kiinnitettävässä vauvankopassa. Tämä helpottaa vanhempien ja vauvan matkaa tietenkin suuresti. Nämä paikat pitää kuitenkin varata todella ajoissa. Minun onnistui varata bulkhead-paikka ainoastaan kerran. Muilla kerroilla paikat oli varattu (matkustajille ilman lapsia!). Parasta on soittaa heti suoraan lentoyhtiölle tehtyäsi varauksen. Jos tämä ei onnistu, kannattaa lentokentälle tulla hyvissä ajoin (vähintään 3 tuntia!) ja yrittää uudestaan lähtöselvityksen yhteydessä. Otathan huomioon, että lentokoneen vauvakoppien painoraja on yleensä noin 10 kg.

Boarding-käytännöt vaihtelevat eri lentoyhtiöiden välillä. Jotkut lentoyhtiöt, kuten United Airlines, antavat lasten kanssa matkustavien mennä koneeseen ennen muita matkustajia. Pitkässä jonossa odottaminen voi olla tuskaista pienten lasten kanssa. Toiset taas haluavat antaa lasten juosta kentällä viimeiseen asti ja nousta koneeseen viimeisenä. Silloin riskeeraat, että rivisi matkatavarahylly on jo täynnä ja joudut viemään laukun lastentarvikkeineen koneen perälle.

Vauvan syöttäminen lennolla

Lapsille on yleensä tarjolla oma ruokalista. Huomioi kuitenkin, että jos lapsi lentää sylissäsi ei hänelle välttämättä ole varattu lasten ateriaa tai välipaloja. Jos lapsesi juo vain maitoa, ota sitä tarpeeksi mukaan, myös myöhästymisien varalta (New Yorkin maahantuloselvityksissä voi pahimmassa tapauksessa kestää jopa 2–3 tuntia). Maito lämmitetään koneessa pyydettäessä. Yritä suunnitella milloin syötät lapsesi. Laskeutumisen jälkeen voi kestää kauan ennen kuin olet jossain, missä voit pullo- tai rintasyöttää. Yritä syöttää lapsi juuri ennen laskeutumista. Varaa tarpeeksi vettä myös itsellesi, ettet saa nestevajausta. Lennoilla tarjoillaan tietenkin vettä, mutta ei ehkä niin usein kuin imettävä äiti tarvitsee. Nesterajoitukset eivät yleensä millään kentällä salli veden kuljettamista, eivät edes vauvalle. Onneksi kentältä voi usein kahvilasta ostaa kuumaa vettä ja vesipulloja lentoa varten. Yleensä vauvanruoalta ja -juomalta näyttävät pakkaukset saa tuoda turvatarkastuksen läpi. Kannattaa siis valita maitopurkki, jossa jonkinlainen lapsille suunnattu kuva, jos lapsi juo jo tavallista maitoa.

Ericin vinkki: “Suosittelisin tervehtimään viereisillä riveillä istuvia kanssamatkustajia reippaasti. Pieni keskustelu voi tehdä ihmeitä. Kun lupaat heille, että teet kaikkesi, että matka sujuisi hyvin, reagoivat ihmiset yleensä positiivisesti ja ovat ymmärtäväisempiä, kun vauvasi itkee lennolla. Joten sinun ei tarvitse murehtia lentoa, vaan voit keskittyä suunnittelemaan mitä tehdä lasten kanssa New Yorkissa.”

Syöttäminen lentokentällä

JFK:n, Newarkin, LaGuardian ja Stewartin lentokentillä on joitakin Mamava-imetyskoppeja. Hoitotilat on suunniteltu erityisesti imettäville äideille. Ne löytyvät  maahantulotarkastuksen jälkeen jokaisesta terminaalista. Imetyskoppiin mahtuu äiti, lapsi matkarattaiden kanssa sekä matkakumppani. Tiloissa on penkki, hoitopöytä ja pistorasia rintapumpun kytkemistä varten (muista tuoda matka-adapteri). Oven saa lukkoon, jotta voit olla rauhassa. Voit käyttää imetyskoppia lataamalla Mamava-sovelluksen.

New Yorkiin lentäminen 2–11-vuotiaiden kanssa

Kahdesta vuodesta lähtien lapselle pitää ostaa oma lippu. Lasten lippu maksaa yleensä yhtä paljon kuin aikuisten. Ennen lippujen ostoa kannattaa aina tarkistaa koneen paikkakartta. Riippuen koneessa saatavilla olevista paikoista, perhe ei aina pääse istumaan vierekkäin. Jos matkustatte kahden sylilapsen kanssa (kaksoset), teidät saatetaan myös erottaa. Tämä kannattaa tarkistaa etukäteen. Lapset kannattaa myös väsyttää kentällä ennen koneeseen nousua. Lentokentiltä löytyy leikkipaikkoja, mutta myös kentällä kävely on hyvä aktiviteetti. Anna lasten purkaa energiansa kentällä, jotta he jaksaisivat istua pidempään paikallaan koneessa.

Tekemistä lapsille lennon aikana

Tärkein sääntö koneeseen noustuasi: kaikki on sallittua. Pitkä lento ei ole se hetki, kun ryhdyt opettamaan lapsellesi, että tv:n katselu on pahasta. Anna lapsen katsoa niin monta elokuvaa kuin hän haluaa ja vaikka lapsesi muuten söisi terveellisesti, saattaa tikkari pelastaa kiukkukohtaukselta. Onneksi pitkän matkan lennoilla koneissa on yleensä pienet tv-ruudut, joista löytyy myös ohjelmaa ja pelejä lapsille. Mieti etukäteen tarvitseeko lapsesi korvakuulokkeet. Koneessa jaettavat kuulokkeet eivät ehkä sovi pienelle lapselle. iPad tai muu tabletti on tietenkin loistava viihdyke lapsille pitkällä lennolla. Muista ladata ohjelmia ennen lentoa ja varmista, että akku on täynnä. Pitkälle lennolle kannattaa ehkä ottaa vara-akku mukaan. Voit myös kertoa lapsille New Yorkista ja ehkä löydät kaupungista kertovan kirjan tai palapelin. Uusi (pieni) lelu, joka on paketoitu saattaa olla hauska yllätys, joka viihdyttää lapsia pitkään. Piirustusvälineet ja tarrakirjat ovat yleensä suosittuja. Älä unohda välipaloja ja snackseja.

Nukkuminen lennon aikana

Lento on sen verran pitkä, että yleensä lapset nukkuvat muutaman tunnin. Voit tehdä lapselle jalkotilaan takeista ja tyynyistä nukkumatilan. Kaikki lentoyhtiöt eivät tätä hyväksy ja varsinkin turbulenssissa joudut herättämään lapsen. Säännöt ja kuinka tiukkaan niitä noudatetaan voivat vaihdella paljonkin riippuen lentoyhtiöstä ja koneen henkilökunnasta! Pue lapset mukavasti lennolle ja laita heille paksut sukat, sillä he varmaankin haluavat ottaa kengät pois jaloista. Olen nähnyt lasten matkustavan ison tyynyn kanssa. Itse en viitsisi raahata sitä mukaan, mutta se näyttää erittäin mukavalta.

Vältä kanssamatkustajien ärsyttämistä

Kanssamatkustajien suurin ärsytys on lapsi, joka potkii tuolia tai täysillä pauhaava iPad/tabletti. (Ota huomioon, että koneen akustiikasta johtuen ääni saattaa kuulua kovempana jopa kahden rivin päähän). Lapset ovat lapsia ja käyttäytyvät sen mukaan, mutta voit ratkaista ongelman ottamalla kuulokkeet mukaan ja kieltämällä lastasi potkimasta penkkejä. Itse yleensä toimin niin, että asettauduttuani aloilleni pyydän ympärillä istuvia matkustajia huomauttamaan, jos lasteni käytös häiritsee heitä. Yleensä ihmiset reagoivat ymmärtävästi, eivätkä hermostu niin nopeasti, jos matka ei suju ihan toivotulla tavalla.

Lasten kanssa matkustaminen New Yorkiin - Lentokone Lasten kanssa matkustaminen New Yorkiin - Nukkuminen

Lentokentällä

Yhdysvaltoihin laskeutumisen jälkeen jokaisen, pienet lapset mukaan lukien, on mentävä maahantulotarkastukseen. Jonot ovat joskus melko pitkät. Jos haluat yrittää nopeuttaa prosessia, voit ladata Mobile Passport Control -sovelluksen ja täyttää koko perheen tiedot. Saamasi QR-koodin avulla voitte siirtyä erilliseen jonoon. Tämä lyhentää usein jonotusaikaa ja mahdollistaa sen, että perheenne pääsee nopeammin passintarkastuksesta.

Kuljetus lentokentältä hotellille

Mikäli päätät varata jaetun bussin tai taksin lentokentältä hotellillesi, on tärkeää huomioida, että lain mukaan lapselle pitää olla turvaistuin. Alle 2-vuotiaiden lasten on istuttava selkä menosuuntaan asennetussa turvakaukalossa. Alle 4-vuotiaiden lasten on oltava turvaistuimessa. Sitä vanhempien lasten on käytettävä autossa turvavyöistuinta 8 ikävuoteen asti. Nämä istuimet on tarkoitettu 18–36 kg painaville ja alle 145-senttisille lapsille.

Mikäli hotellisi sijaitsee metroaseman lähellä, eikä sinulla ole mukana paljon matkatavaroita, voit harkita matkustamista metrolla. Voit myös varata alta yksityisen kuljetuksen lentokentältä hotellille, johon voit valita lastenistuimen lisämaksusta.

Varaa yksityinen lentokenttäkuljetus lastenistuimen kanssa tästä

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja