Välilasku Islantiin New Yorkin matkalla

Valilasku Islannissa matkalla New Yorkiin

Välilasku Islantiin New Yorkin matkalla ei ehkä tulisi ensimmäisenä mieleen. Lumoavan Islannin rauhan ja hiljaisuuden tavoitteleminen on poikkeuksellinen kokemus – varsinkin ennen New Yorkin hälinää tai sen jälkeen ennen paluuta arkeen.

Contents

Miksi varata välilasku Islantiin?

Jäätiköt ja geysirit, mineraalikylvyt, suuret tyhjät tasangot ja ystävälliset ihmiset: kaikki nämä odottavat sinua. Miksi kannattaa lisätä lomaan muutama päivä Islannissa, kun matkustaa New Yorkiin? Vastaus on: miksi ei? Se on hyvin helppoa. Välilaskullinen lippu ei maksa enempää kuin tavallinen lippu New Yorkiin, ajoissa ostettuna tosin. Jos sinulla on suomalainen passi, et tarvitse viisumia. Minun mielestäni kahden, kolmen päivän pysähdys on juuri sopivan mittainen.

Majoitus Reykjavikissa

Reykjavikissa majoittumiseen suosittelen rauhallista design-hotellia Reykjavik Lightsia. Siisti, valoisa ja moderni hotelli varustettuna aidolla pohjoismaisella tunnelmalla, jota on tehostettu seinillä olevalla taiteella ja useimmista huoneista näkyvillä kauniilla maisemilla. Toinen suositukseni on Kex Hostel. Ei kannata säikähtää sanaa “hostelli”, koska sillä on paljon enemmän yhteistä hotellin kuin nuorisohostellin kanssa. Se on keskeisellä paikalla, tarjolla on hyvätasoista illallista ja voit varata yksityishuoneen. Lisäksi se on tyylikkäästi sisustettu. Oleskeluhuoneen klassisen kiviseinän luoma tunnelma muistuttaa New Yorkista.

Valilasku Islannissa - Reykjavik Valilasku Islannissa - Solfar

Islannin villi luonto

Monille välipysähdys Islannissa on pisin aika, jonka he viettävät tässä maassa. Jos olet Islannissa vain hetken, suosittelen kokemaan kaksi nähtävyyttä: Blue Lagoon ja Golden Circle (Kultainen kierros). Tämä opastettu kierros on 11 tuntia kestävä päiväreissu, joka vie sinut Kultaiselle kierrokselle, Kerid-kraatterille ja Blue Lagoonille. Opastetun kierroksen viimeinen pysähdys on Blue Lagoon, geoterminen kylpylä. Lisämaksusta voit rentoutua Blue Lagoonin lämpimässä vedessä ennen paluuta hotellille.

Valilasku Islannissa - Blue Lagoon Välilasku Islantiin New Yorkin matkalla Islandpferd

Golden Circle

Lisäksi suosittelen Golden Circle Classic -päiväretkeä Reykjavikista. Tällä retkellä näkee matkaoppaiden Islannin: se on turmeltumaton paikka maan päällä, purkautuvia geysireitä, ikivanhoja tulivuoria ja ryöppyäviä vesiputouksia. Onko sinulla enemmän aikaa Islannissa? Sitten voit varata valasretken Reykjavikista. Pysyäksenne lämpiminä vierailijoille tarjotaan mukavat ja lämpimät haalarit. Valaan näkee huimalla 90% todennäköisyydellä. Jos et ole onnekas, pääset myöhemmin toiselle retkelle ilmaiseksi.

Välilasku Islantiin New Yorkin matkalla Thingvellir Valilasku Islannissa - vesiputous

Revontulien näkeminen

Revontulien näkeminen on aina upea kokemus ja Islannissa on hyvät mahdollisuudet nähdä niitä. Paras aika on tietenkin talvella, mutta silloin kannattaa mukaan pakata lämpökerrasto! Haluatko lisätä mahdollisuuksiasi? Lähde mukaan Small-Group Northern Lights -kierrokselle jeepillä Reykjavikista. Oppaasi tietää tarkalleen missä revontulia näkee parhaiten. Kävikö niin, ettet nähnytkään revontulia? Siinä tapauksessa pääset myöhemmin uudelle retkelle ilmaiseksi.

Mitä syödä ja juoda Islannissa

Jos joku, niin Islanti on oikea paikka syödä valaan lihaa ja paljon herkullista tuoretta kalaa. Lisäksi lammasruoat ovat yhtä herkullisia ja hotdogeja osataan tehdä myös hyvin. Huuhtele tämä kaikki alas kunnon oluella. Islantilaiset rakastavat olutta. Viikinkiajalla he eivät saaneet siitä tarpeekseen, mutta vuodesta 1915 lähtien tämä kultainen herkku oli kiellettyä. Kun kieltolaki lopulta kumottiin vuonna 1989 (!), päätettiin luoda erityinen “olutpäivä”. Ole varuillasi, jos satut käymään maassa maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Islannin hintataso

Islanti tunnetaan kalliina maana. Minun mielestäni hintataso ei kuitenkaan ollut niin paha. Illallishinnat ainakin ovat kohtuullisia, varsinkin kun ottaa huomioon ettei tippiä tarvitse jättää. Ostoksilla rahaa kuluu hieman enemmän kuin normaalisti, mutta New Yorkiin verrattuna Reykjavik ei ole mikään shoppailutaivas.

Valilasku Islannissa - kuuma lahde

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja