Sää New Yorkissa

Sää New Yorkissa

Sää New Yorkissa jakautuu neljään vuodenaikaan. Saan usein kysymyksen “Millainen sää New Yorkissa on”. Paras keino on tietenkin tarkistaa säätiedotus ennen matkaasi, sillä sää voi vaihdella paljonkin päivästä toiseen. Olen listannut alle muutamia vinkkejä siitä, miten varustautua matkaasi varten ja miten saat siitä eniten irti vuodenajasta riippumatta.

Contents

Eri vuodenajat

Neljä vuodenaikaa ajoittuvat seuraavasti:

  • talvi: joulukuusta maaliskuuhun
  • kevät: maaliskuusta kesäkuuhun
  • kesä: kesäkuusta syyskuuhun
  • syksy: syyskuusta joulukuuhun

Talvi New Yorkissa

Talvi New Yorkissa alkaa joulukuun puolivälissä ja kestää maaliskuun puoliväliin. Joulukuussa ei ole vielä täysi talvi käynnissä, ja päinvastoin kuin elokuvissa näytetään, lunta ei sada usein vielä jouluna New Yorkissa. Kylmä ja todellinen talvi saapuu yleensä tammikuussa tai helmikuussa. Ne ovat vuoden kylmimmät kuukaudet, jolloin näet todennäköisimmin lunta New Yorkissa ja ehkä jopa lumimyrskyn, joka pysäyttää kaiken kaupungissa – mukaan lukien lentosi, jos käy huono tuuri.

Miten pukeutua New Yorkissa talvella

Etkä ole varma, miten pukeutua New Yorkissa? Salaisuus New Yorkista nauttimiseen talvikuukausina piilee kerrospukeutumisessa. Se auttaa todella, kun katselet nähtävyyksiä ja vietät paljon aikaa ulkona tai sisätiloissa, jossa lämmitys hohkaa kuumana. Älä unohda hanskoja, päähinettä ja hyviä talvisaappaita – erityisesti jos sataa lunta.

Ericin vinkki: “Tammi- ja helmikuussa New Yorkissa voi olla todella kylmä. Tuuli voi olla ankara ja newyorkilaiset usein puhuvat “wind chill factorista” eli kun -5 asteen lämpötila tuntuu samalta kuin -15 astetta. Sellaisille päiville tykkään suunnitella monipuolisia aktiviteetteja sisätiloissa. Hop on Hop off -bussi on hyvä valinta nähtävyyksien katseluun ja voit myös vierailla jossakin kaupungin monista museoista. Iltaisin mikään ei voita urheilumatsia Madison Square Gardenissa (sisätiloissa!), kuten Rangers– tai Knicks-ottelua. Mutta Broadway-musikaali on myös erinomainen tapa nauttia illasta sisätiloissa.”

Sää New Yorkissa - Talvi

Kevät New Yorkissa

Kevät New Yorkissa alkaa maaliskuun puolivälissä ja kestää kesäkuun puoliväliin. Alkukevät on yksi hankalimmista vuodenajoista pakata matkalaukkua, sillä silloin voi vielä olla melko viileää ja saatat tarvita lämmintä takkia maaliskuussa. Huhtikuussa on yleensä jo lämpimämpiä päiviä.

Miten pukeutua New Yorkissa keväällä

Tarvitset yhä takkia ja itse ottaisin mukaan myös sateenvarjon. Parasta on pitää säätiedotusta silmällä.

Sää New Yorkissa - Kevät

Kesä New Yorkissa

Kesän alkaessa New Yorkissa kesäkuun puolivälissä kaupungissa voi tulla todella kuuma, jopa trooppisen lämmin. Silloin on tärkeää juoda riittävästi ja käyttää aurinkorasvaa. Se on erityisen tärkeää lapsille, ja jos olet lähdössä kaupunkiristeilylle New Yorkissa.

Jos haluat paeta kuumuutta ja kosteaa ilmaa, kannattaa pulahtaa viileään veteen. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista Manhattanin vesissä, joten uima-altaalla varustetun hotellin valitseminen on mukavin tapa rentoutua nähtävyyksillä käynnin jälkeen.

Miten pukeutua New Yorkissa kesällä

Vaikka mielesi tekisi pukeutua helteillä shortseihin ja rantasandaaleihin, kannattaa muistaa kuitenkin muutama seikka. Flipflop-sandaalit eivät ole kaikkein mukavimmat kengät kävellä pitkin kaupunkia. Myöskään kaikkiin ravintoloihin ei pääse sisään shortseissa. Ilmastointi sisätiloissa voi myös tuntua todella kylmältä, joten saatat tarvita pitkähihaista. Oletko suuntaamassa Financial Districtille? Siellä on aina viileämpää korkeiden rakennusten ansiosta. Jos olet menossa vesille kaupunkiristeilylle, muista suojautua auringolta hyvin. Mukavassa tuulenvireessä voi helposti polttaa itsensä.

Sää New Yorkissa - Kesä

Syksy New Yorkissa

Syksy alkaa syyskuun puolivälissä ja kestää joulukuun puoliväliin saakka. Vuodenajan alussa on silti lämmin, mutta yöt voivat olla viileämpiä.

Miten pukeutua New Yorkissa syksyllä

Saatat tarvita lämmintä takkia tai hupparia viileämpien päivien aikana ja iltaisin, mutta päiväsaikaan voi silti olla lämmintä.

Ericin vinkki: “Tämä on yksi lempivuodenajoistani. Silloin ei ole liian kuuma, eikä myöskään liian kylmä. Sateen mahdollisuus kasvaa, mutta voit silti istua ulkona ja nauttia mukavasta säästä esimerkiksi New Yorkin kattoterassibaarissa. Ja Central Park näyttää kauniilta syksyn väriloistossa.”
Kaipaatko vinkkejä mitä pakata mukaan? Tilaa alla joka toinen viikko ilmestyvä uutiskirjeeni. 

Sää New Yorkissa - Syksy

Minkälainen sää on New Yorkissa?

New Yorkin sään muuttuu vuodenaikojen mukaan. Talvet ovat yleensä kylmiä ja kesät kuumia ja kosteita.

Mikä on paras aika matkustaa New Yorkiin?

Keväällä ja syksyllä lämpötila on miellyttävin. Katso vinkkini, miten saat eniten irti matkastasi vuodenajasta riippumatta.

Mikä on kylmin kuukausi New Yorkissa?

Tammikuu on yleensä New Yorkin kylmin kuukausi. Lunta New Yorkissa sataa todennäköisimmin tammikuussa ja helmikuussa.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja