Uiminen New Yorkissa

Uiminen New Yorkissa

Uiminen New Yorkissa on kiva aktiviteetti, jos haluat paeta hellettä kesällä. Kesäkauden aikana Manhattanilla voi olla todella kuuma, mihin kannattaa varautua mikäli suunnittelet matkan varaamista heinäkuulle tai elokuulle. New York on kiireinen kaupunki täynnä rakennuksia ja liikennettä, ja ilmastointi vaikuttaa olevan ainoa keino pysytellä viileässä. Manhattanilta ei löydy monia uimapaikkoja, mutta muista kaupunginosista löytyy muutamia ulkoilma-altaita. Helteen aiheuttaman kuumuuden taltuttamiseksi on myös paljon muita aktiviteetteja, ja paikkoja minne mennä.

New Yorkin uimarannat

Jos rakastat uimarantoja, New Yorkista löytyy muutama hyvä vaihtoehto. Voit esimerkiksi viettää päivän Hamptonsissa ja hengailla kuuluisien ja rikkaiden joukossa. Hamptons on suhteellisen kaukana Manhattanilta, ja sinne matkustaminen julkisilla kulkuvälineillä vie aikaa. Mikäli haluat lähteä Hamptonsiin, paras tapa tehdä se on varaamalla päivämatka New Yorkista Hamptonsiin etukäteen.

Brooklynissa löytyy Coney Island: kiva paikka, joka on tunnettu suurista rannoistaan ja huvipuistostaan. Tämä ranta ei ole kovin lähellä Manhattania, joten paras vaihtoehto on mennä sinne bussilla! Miksi et lähtisi New York Pizza -kierrokselle Brooklyniin ja Coney Islandille? Tämän kierroksen aikana tutustut Brooklyniin, maistelet pizzaa ja vierailet Coney Islandilla. Kierroksen jälkeen voit jäädä nauttimaan auringosta Coney Islandille niin pitkäksi aikaa kuin haluat.

Toinen ranta New Yorkissa on Rockaway Beach, Queensin eteläpuolella. Helpoin tapa mennä rannalle on NYC Ferryn Rockaway-lauttareitti. Näin saat samalla myös mukavan lauttamatkan vesillä. Nauti rantaelämästä ja Atlantin valtamerestä ilman hässäkkää vuokraamalla rantatuoli, aurinkovarjo ja rantapyyhe!

Ericin vinkki: Jos etsit hotellia, josta löytyy uima-allas, kannattaa tutustua Royalton-hotelliin tai Gansevoort-hotelliin. Molemmissa hotelleissa on myös kattoterassibaari, jossa voit nauttia drinkin upeissa maisemissa. Jos matkustat lasten kanssa, Sonder at Battery Park on hyvä vaihtoehto hotellille, jossa on uimallas.

Uinti New Yorkissa - Royalton Hotel Uinti New Yorkissa - vesijetti

Vesiurheilu New Yorkissa

New Yorkissa on paljon muitakin kesäaktiviteetteja, joiden avulla voi paeta hellettä. Huomioithan, että suurin osa alle listaamistani aktiviteeteista on kausiluontoisia. Niitä ei kannata jättää väliin, jos suunnittelet lomamatkaa Isoon Omenaan kesäkuukausina!

Ajelu vesijeteillä

Tiesitkö, että voit lähteä ajelulle vesijeteillä New Yorkissa? Voit ihastella kaikkia kaupungin päänähtävyyksiä samalla kun kruisailet vesillä. Ohitat Vapaudenpatsaan 90 km/h nopeudella! Ajelu alkaa ja päättyy Rockaway Beachille. Vesijetti-ajelun jälkeen voit nauttia kauniista päivästä rannalla.

Ericin vinkki: Kyllä, minä lähdin ajelemaan vesijetillä, ja kyllä – se on todellakin kokemisen arvoista. Ja kyllä, voit ajaa todella lujaa! En epäröisi tehdä sitä uudelleen.

DreamWorks Water Park

Jos haluat viettää päivän täynnä vesileikkejä, American Dream Mallissa sijaitseva DreamWorks Water Park on pakollinen käyntikohde. Vesipuiston uima-allas on Pohjois-Amerikan suurin sisäallas. DreamWorks Water Parkissa on noin viisitoista vesiliukumäkeä ja aaltoallas. Taaperoille on rauhallisempia liukumäkiä ja suuri vesilinna. Todelliset huimapäät voivat myös ampaista läpi umpinaisten liukumäkienläpi. Vesipuistossa voi helposti pitää hauskaa ympäri vuoden.

Melonta

Jos rakastat vesiurheilua, mutta et pidä vauhdista, niin melonta kajakilla pitkin Hudsonjokea on hyvä vaihtoehto. Voit lähteä kajakkikierrokselle, vaikka et olisi melonut koskaan aiemmin. Se yhdistää nähtävyyksien katselua ja liikuntaa. Sinulla on mahdollisuus harjoitella vähän aikaa sataman tuntumassa ennen kuin lähdet seuraamaan opasta Hudsonjoelle.

Soutelu Central Parkissa

Voit myös vuokrata soutuveneen Central Parkissa. Se on mukavaa puuhaa erityisesti kuumana kesäpäivänä. Pääset soutelemaan Central Parkin järven, The Laken, poikki perinteisellä soutuveneellä ja ihailemaan puistoa vedestä käsin. Tämä aktiviteetti on varattavissa yhdessä vuokrapyörän kanssa. Voit yhden päivän ajan tutustua monipuolisesti puistoon.

Ericin vinkki: Matkustatko lasten kanssa ja etsitkö viilentävää puuhaa kuumalle kesäpäivälle? Monista New Yorkin leikkipuistoista löytyy vesielementtejä, missä lapset pääsevät läträämään. Suuntaa esimerkiksi Hecksher -leikkikentälle Central Parkissa, mutta pidä huolta että lapsilla on jalassa vedenkestävät kengät!

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja