+ POOL New Yorkissa

+ POOL New Yorkissa

+ POOL New Yorkissa ei ole mikä tahansa uima-allas. Se on maailman ensimmäinen vettä suodattava, kelluva uima-allas New Yorkissa. Kaikki alkoi kun kolme kaveria sai idean ja Kickstarter-projekti teki siitä mahdollisen. + POOL -idea syntyi päätelmästä, että metropoliittisessa kaupungista kuten New Yorkista löytyi kaikkea paitsi puhdasta vettä missä uida.

Contents

Jokeen uimaan

Uuden uima-altaan rakentamisen sijaan + POOL:in keksijät halusivat käyttää hyödykseen New Yorkin jokia ja luonnon vettä. Toiveena oli saada newyorkilaiset arvostamaan jokiaan paremmin sallimalla heidän uida niissä. Koko joen veden puhdistamisen sijaan he päättivät lähestyä projektia pienin askelin. He aloittivat puhdistamalla pienen osan East Riveria, 860m2 jos tarkkoja ollaan. Kuvittele, että suuri suodatin pudotetaan jokeen. +-merkki nimessä viittaa kaikkiin tämän olympiatason altaan erikoisefekteihin. Sen lisäksi altaan muoto on “+”.

Puhdasta jokivettä

Allas toimii seuraavasti: “+” kelluu vedessä, altaan seinissä on suodattimet, jotka puhdistavat veden bakteereista ja epäpuhtauksista. Altaan vesi, melkein 2 miljoonaa litraa päivittäin, on puhdasta ja uimakelpoista. Puhdistus tapahtuu luonnonmukaisesti, ilman kemikaaleja. Tämä allas ei ole ainoastaan upea, uusi vapaa-ajan viettopaikka, vaan myös hyvä askel New Yorkin jokien puhdistamiseen.

Oma laatta + POOL -altaan seinään

+ POOL on tarkoitettu kaikille. Allas onkin jaettu neljään osaan: lasten allas, urheilu-allas, ratauinti ja lounge-allas. + POOL:in avajaispäivä ei ole vielä tiedossa. Tällä hetkellä uima-altaasta on avoinna miniversio, jonka nimi on “Float Lab”, jota testataan Pier 40:ssä Hudson River Parkissa. Allas kelluu siellä vuoden ympäri ja samalla testataan miten suodattimet selviävät vuodenaikojen muutoksista. Sillä välin uima-altaan laatat ovat jo tuotannossa. Laattoihin on kaiverrettu jokaikisen sponsorin nimi, jotka ovat auttaneet projektin toteutumisessa.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja