Lunta New Yorkissa

Lunta New Yorkissa

Lunta New Yorkissa sataa pääasiassa tammi-, helmi- ja maaliskuussa. Luminen New York on ainutlaatuinen kokemus, jota et tule unohtamaan. Lumisateen aikana New Yorkissa tykkään lähteä ulos kävelylle. Kaupunki on hyvin kaunis lumipeitteessään ja tunnelmaltaan ihana. Lumen peittämät Central Park, kotoisa Greenwich Village ja Times Square ovat erityisesti käynnin arvoisia. Kun olet pukeutunut on talvitakkiin, talvikenkiin tai saappaisiin sekä lämpimästi kerroksittain, New York talvella on mahtava paikka.

Luminen New York

Ensimmäinen lumisade New Yorkissa tapahtuu yleensä marras- tai joulukuussa. Lumi tulee yleensä räntänä, eikä New Yorkissa todennäköisesti vietetä valkoista joulua. Paksu lumipeite sataa vasta tammi-helmikuussa ja maaliskuun alussa. Joskus New Yorkissa esiintyy lumimyrskyjä. Muutaman tunnin sisällä kaupunkiin voi sataa helposti jopa puoli metriä tai enemmän. Usein sää on hyvä lumisateen jälkeen; taivas on kirkkaan sininen ja aurinko paistaa kirkkaasti. Lumisateen jälkeiset päivät voivat kuitenkin olla erityisen kylmiä hyytävän tuulen vuoksi, joten lämpötila voi tuntua vilpoisemmalta.

Lunta New Yorkissa - Times Square Lunta New Yorkissa - Katu

Lumityöt New Yorkissa

Newyorkilaisten on kolattava jalkakäytävänsä ja hiekoitettava kadut neljän tunnin sisällä lumisateen päättymisen jälkeen. Lumityöt tehdään usein suolalla. Jos lumi tulee yöllä, ovimies lapioi usein jalkakäytävän. Kaikki lumi on poistettava ennen kello 11.00. Siksi tien sivuilta löytyy suuria kinoksia. Lumentulosta huolimatta New Yorkin kadut ovat melko hyväkulkuisia. Lumikinokset, joskus metrin korkuiset, sulavat omaa tahtiaan pois ja muodostavat lätäköitä. Siksi kannattaa käyttää saappaita tai hyviä kenkiä, jotka eivät kastu heti. Näin jalat eivät heti kastu ja saa kylmää, kun ylität kadun.

Ericin vinkki: Muista ottaa huivi, hattu ja käsineet mukaan, jos lähdet New Yorkiin talvella. Kylmä tuuli voi tuntua hyytävältä. Kerrospukeutuminen on myös erittäin kätevää. Esimerkiksi kaupoissa voi olla sisällä hyvin kuuma.

Liikkuminen lumisateella New Yorkissa

Lumesta huolimatta metrot jatkavat liikennöintiä, minkä takia ne ovat paras tapa liikkua New Yorkissa, kun sataa lunta. Maanalaisilla asemilla on tietysti kuivaa ja lämmintä. New Yorkin metrolla pääsee minne tahansa. Joten kun lähdet ulos tutustumaan talviseen kaupunkiin, pääset aina takaisin hotellillesi.

Lentäminen lumimyrskyn aikana New Yorkissa

Lumimyrskyllä voi olla vaikutuksia New Yorkin matkaasi, mutta ei onneksi usein. Sääennusteita seurataan tarkasti, mikä tarkoittaa, että lumimyrskyihin varaudutaan jo ennen niiden tuloa. Jos lennot New Yorkiin ja New Yorkista perutaan, siitä ilmoitetaan etukäteen. Kannattaa seurata tietoja itse tarkasti ja ottaa tarvittaessa yhteyttä lentoyhtiöön. Pahimmassa tapauksessa JFK:n tai Newarkin lentokenttä voi sulkeutua muutamaksi tunniksi, mutta pääset silti lähtemää kotiin tai New Yorkiin seuraavana päivänä. Kun New Yorkissa sataa lunta, kaikki on hyvin organisoitua.

Tekemistä lumisateella New Yorkissa

Lumisateella New Yorkissa on aina paljon tekemistä. Sinun on ehkä muutettava aikatauluja hieman, mutta yleensä kaikki nähtävyydet ovat auki. Alta löydät parhaat aktiviteetit lumisessa New Yorkissa.

Central Park

Central Park on yksi New Yorkin kauneimmista paikoista, kun on satanut lunta. Puistoa ei suolata, joten se pysyy taianomaisena paikkana. Voit myös lähteä luistelemaan sen luistinradalle tai käymään Central Parkin eläintarhassa. Se on todellinen talven ihmemaa.

Lunta New Yorkissa - Central Park Lunta New Yorkissa - Rakennus

Museot

Vierailu New Yorkin museoista sopii mainiosti talvipäivään Isossa Omenassa. Voit viettää sisällä lämpimässä pari tuntia. Käy esimerkiksi The Met tai Guggenheim-museossa. Molemmat museot sijaitsevat Central Parkin lähellä, joten kävely lumipeitteisen puiston läpi on helppo yhdistää museokäyntiin.

Hop on Hop off -bussi

Hop on Hop off -bussikierros New Yorkissa ei näytä kovin mukavalta puuhalta lumisateessa, mutta kiertoajelu on erittäin kätevä. New Yorkin kadut ovat aurattu pian lumisateen jälkeen, joten autoteillä on kohtalaisen helppo ajaa. Kun istut bussin kyydissä, näet helposti monet New Yorkin nähtävyydet, eritoten yläkerrassa, jos olet pukeutunut lämpimästi.

Aktiviteetteja sisätiloissa

New Yorkissa ollessa on hauska käydä katsomassa Broadway-musikaali tai urheiluottelu. Ne ovat myös kivaa tekemistä talvipäivänä. Kaikki Broadway-esitykset ja urheilutapahtumat järjestetään, kun New Yorkissa on lunta. Lumikuukausina jääkiekko- ja koripallokausi ovat käynnissä. Ottelut pelataan aina sisätiloissa, joten lumi ei haittaa tapahtumia.

Shoppailu lumisateella

Lumimyrskyn aikana voit lähteä shoppailemaan. Erityisesti suuremmissa kaupoissa, kuten Macy’s- ja Bloomingdale’s-tavarataloissa, voi viettää helposti tunteja. Voit käydä myös ostoskeskuksessa, esimerkiksi Hudson Yardsissa, Westfield World Trade Centerissä tai American Dream Mall -ostoskeskuksessa, eikä sinun ei tarvitse mennä ulos kylmään joka kerta, kun haluat vaihtaa myymälää. Kaupat voivat mennä kiinni suuren myrskyn aikana, jotta henkilökunnan ei tarvitse kokea vaikeuksia tullessaan töihin tai mennessään kotiin.

Mitä ei kannata tehdä lumisateella New Yorkissa

Kun New Yorkissa sataa lunta, voit tehdä kaikenlaisia aktiviteetteja, mutta kannattaa myös välttää tiettyjä asioita:

 • Älä lähde pyöräilemään
  New Yorkiin tutustuminen pyörällä on hauskaa puuhaa. Se ei ole kuitenkaan mukavaa lumisessa. Jalkakäytävältä kolattu lumi päätyy nopeasti pyörätielle, ja myös lumi autokaistalta työntyy samaan suuntaan. Tämän takia pyöräily on vaikeampaa ja joskus jopa vaarallista. Lisäksi New Yorkin vuokrapyörissä ei ole lokasuojia, joten vaatteesi voivat likaantua.

Lunta New Yorkissa - Kulkuneuvo Lunta New Yorkissa - Lunta

 • Älä käytä lenkkareita
  New Yorkin matkalla mukavat kengät ovat tärkeät. Kun on tullut lunta, vedenpitävistä kengistä on paljon hyötyä. Lumen sulaessa jalkakäytäville muodostuu suuria, kylmiä lätäköitä. Joskus niihin astumasta ei pysty välttämään.
 • Älä mene taksiin
  Taksi on yleensä loistava tapa liikkua kaupungissa. Lumimyrskyn aikana tiet voivat kuitenkin olla tukossa ja ajaminen on hankalaa. Tämän takia teillä voi olla ruuhkaa ja matka saattaa kestää kauemmin. Siksi määränpäähän on helpompi mennä metrolla.
 • Älä lennä lumimyrskyn aikana
  Jos tiedät, että lumimyrsky on tulossa, yritä siirtää lentosi seuraavalle päivälle. Näin saat ylimääräisen päivän New Yorkissa, etkä jää jumiin JFK:n tai Newarkin lentokentälle.
 • Älä lähde etsimään ravintolaa
  Kun New Yorkissa on satanut lunta, kaikki ravintolat eivät välttämättä ole auki. Siksi on järkevää soittaa ravintolaan etukäteen, jotta tiedät ovatko he auki. Näin et päädy seisoskelemaan suljettujen ovien taakse.
 • Älä lähde kaupungin ulkopuolelle
  Päiväretki New Yorkista on loistava tapa tutustua paremmin New Yorkin lähialueisiin ja naapuriosavaltioihin. Tämä ei kuitenkaan ole kätevää, kun New Yorkissa on lunta. Tiet ovat yleensä aurattu, mutta on mahdollista, että jäät jumiin. Samasta syystä en suosittele autonvuokrausta, kun on luvattu lumisadetta. Siksi on parasta pysyä Manhattanilla.

Talviurheilua New Yorkissa

Voit lähteä matkasi aikana laskettelemaan ja lumilautailemaan New Yorkissa. Lumimyrskyn aikana tämä on haastavampaa, mutta talvikuukausien muina päivänä voit lähteä vuoristoon. Hunter Mountain ja Windham Mountain tarjoavat kauniita rinteitä kaikentasoisille laskettelijoille.

MIlloin New Yorkissa sataa lunta?

Suurin osa New Yorkin lumesta sataa tammi-helmikuussa.

Mitä New Yorkissa voi tehdä lumisateella?

Voit tehdä kaikenlaisia aktiviteetteja, kun New Yorkissa sataa lunta. Lue lisää tästä.

Mikä on New Yorkin kylmin kuukausi?

Tammikuu on yleensä kylmin kuukausi New Yorkissa. Suurella todennäköisyydellä lunta sataa New Yorkissa tammi-helmikuussa.

Voiko New Yorkissa hiihtää tai lumilautailla?

New Yorkin matkan aikana on mahdollista mennä päiväksi hiihtämään tai lumilautailemaan.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja