Newarkin kansainvälinen lentokenttä (EWR)

Newark Liberty International Airport

Newarkin lentokenttä sijaitsee New Jerseyn osavaltiossa. Se toimii New Yorkin toisena kansainvälisenä lentoasemana. Virallisesti tämä lentokenttä New Yorkin lähellä on nimeltään Newark Liberty International Airport (EWR).

Newark Libertyn lentoasema sijaitsee noin 28 kilometrin päässä Manhattanilta. New Jerseyn lentokentältä voi matkustaa New Yorkiin ja toisinpäin usealla eri tavalla. Lue lisää lentoasemasta ja kaikista tarjolla olevista kuljetusvaihtoehdoista.

Contents

Laskeutuminen Newarkin lentokentälle

Kun laskeudut Newarkin lentokentälle, sinun on mentävä maahantulotarkastukseen. Odotusaika tällä New Yorkin lentoasemalla riippuu samaan aikaan saapuvien lentojen määrästä. Passin tarkastuksen läpi pääseminen kestää yleensä noin tunnin.

Newarkin kansainvälisellä lentoasemalla on kolme terminaalia: A, B ja C terminaalit. Jokaisesta terminaalista on yhteys Newarkin lentoaseman AirTrain-junaan. AirTrain Newark kulkee terminaalista A terminaalin B kautta terminaaliin C ja sieltä kohti rautatieasemaa ja takaisin. Juna-asemalla voit vaihtaa New Jersey Transit -junaan.

Ericin vinkki: “Menolennolla on hyvä istua koneen vasemmalla puolella. Näin sinulla on laskeutuessa paremmat mahdollisuudet nähdä Manhattanin skyline. En voi kuitenkaan luvata, että tämä pitää aina paikkansa.”

Kaikkien Yhdysvaltoihin saapuvien matkustajien on mentävä maahantulotarkastuksen läpi ja sitä varten tarvitaan joko ESTA tai viisumi. Passintarkastukseen voi mennä useampi henkilö samalla kertaa, jos olette samaa matkaseuruetta. Passintarkastuksen aikana sinusta otetaan valokuva ja sormenjäljet. Sinun tulee vastata myös muutamiin kysymyksiin, kuten mikä on matkasi tarkoitus ja kuinka kauan aiot viipyä New Yorkissa. Maahantuloselvityksen jälkeen voit noutaa matkatavarasi hihnalta ja jatkaa matkaasi kohti New Yorkia.

Newarkin kansainvälinen lentokenttä - Lentokoneita Newarkin kansainvälinen lentokenttä - Newark Airport AirTrain

Kulkeminen Newark-lentokentältä Manhattanille

Voit matkustaa Newarkin lentäkentältä Manhattanille useilla eri tavoilla. Voit esimerkiksi varata yksityiskuljetuksen etukäteen, matkustaa New Jersey Transitin junalla Manhattanille tai järjestää jaetun shuttle-kuljetuksen. Näet kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot Eric’s Transfer Planner -työkalun avulla.

Kulkuyhteydet New Jerseystä

Koska Newarkin lentokenttä sijaitsee New Jerseyssä eli eri osavaltiossa kuin New York, lentokenttäyhteydet ovat hieman erilaiset. Sinun on nimittäin ylitettävä osavaltion raja. New Jerseyssä ei siis ole ikonisia keltaisia takseja, eikä New Yorkiin ole metroyhteyttä. Tutustu eri vaihtoehtoihin ennen matkaa.

Ericin vinkki: “Taksilla matkustaminen on ikoninen alku New Yorkin matkalle, paitsi että New Jerseyssä ei ole keltaisia takseja eli taksit näyttävät erilaisilta kuin New Yorkissa. Sitä paitsi Manhattanille meneminen taksilla on melko kallista. Jonkin muun kulkuyhteyden käyttäminen on edullisempaa.”

Newarkin kansainvälinen lentokenttä - Terminaali Newarkin kansainvälinen lentokenttä - Kulkuyhteydet

Lähtevät lennot Newark-lentokentältä

Kun olet päässyt Manhattanilta Newarkin lentokentälle, voit tehdä lähtöselvityksen ja antaa mahdolliset matkatavarasi ruumaan laitettavaksi, minkä jälkeen voit suunnata passintarkastukseen. Turvatarkastuksesta päästyäsi käytössäsi on kaikki terminaalin palveluja, kuten ravintolat ja kaupat.

Newarkin kansainväliseltä lentokentältä lentää useita eri lentoyhtiöitä. United Airline lentää Terminaalista C. Lufthansan ja Air Francen lennoilla sinun tulee olla Terminaalissa B. Finnair taas ei lennä suoraan Newarkin kentälle. Katso aina etukäteen, mistä terminaalista lennät.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja