New Jersey Transit New Yorkissa

New Jersey Transit New Yorkissa

New Jersey Transit New Yorkissa on New Jerseyn osavaltion julkisen liikenteen verkosto, joka ulottuu myös Manhattanille ja Philadelphiaan. Sen avulla pääsee matkustamaan muun muassa Newarkin lentokentälle ja Atlantic Cityyn. NJ Transitin bussi- ja junayhteydet liikennöivät aamuvarhaisesta iltamyöhään. Kattavan verkostonsa takia NJ Transit on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin bussi- ja junaliikenteen toimija.

Contents

New Jersey Transit -junalla matkustaminen New Yorkissa

Penn Stationilta lähtee kuusi NJ Transitin junareittiä kohti New Jerseyä. Ensimmäinen rautatieasema Penn Stationilta on Secaucus Junction, minkä jälkeen junareitit haarautuvat. Jos sinun on matkattava jollakin toisella junalla, voit vaihtaa junaa helposti tällä asemalla.

New Jersey Transit -liput

NJ Transit -liput voi ostaa lipputoimistosta tai aseman lippuautomaatista. Penn Stationin lipputoimisto on auki arkisin kello 6.00–23.00 ja viikonloppuna kello 7.00–23.00. Lippuautomaatit ovat aina käytettävissä. Lipun hinta riippuu määränpäästä. 5–11-vuotiaiden lasten lippu on puolet aikuisten lipun hinnasta. Alle 5-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi.

New Jersey Transit New Yorkissa - Raide New Jersey Transit New Yorkissa - NJ Transit -liput

NJ Transit -junareitit

New Jersey Transit -junat pysähtyvät jokaisella asemalla. NJ Transit liikennöi yhteensä yhdeksällä junareitillä. Main Line (päälinja), Bergen County Line ja Pascack Valley Line kulkevat rajan yli New Yorkin osavaltioon New Jerseyn pohjoisosissa. Tämän takia nämä kolme reittiä ovat myös osa Metro-North Railroadia.

NJ Transit Newarkin lentokentälle

Kun matkustat New Yorkiin, lentosi voi saapua Newarkin kansainväliselle lentokentälle (EWR) tai lähteä sieltä. Northeast Corridor Line tai North Jersey Coast Line vie sinut lentokentältä Manhattanille ja takaisin. Hyppää lentokenttäterminaalissa AirTrainiin ja vaihda Newark Liberty International Airport Station -asemalla Manhattanille lähtevään NJ Transit -junaan.

Ericin vinkki: New Jersey Transit on edullinen ja nopea keino päästä Newarkista Manhattanille. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos yövyt lähellä Penn Stationia, jonne juna saapuu. Jos kuitenkin majoitut New Yorkissa jossain muualla, on parempi matkustaa Newark-lentokentältä Manhattanille jollain muulla tavalla.

Päivämatka Philadelphiaan

Jos haluat lähteä New Yorkin matkan aikana jonnekin päiväreissulle, Philadelphia on hyvä vaihtoehto, jonne pääsee helposti. Kaupunkiin kestää junalla noin kolme tuntia, jos lähdet matkaan Northeast Corridor tai Atlantic City Linella. Tämä ei ole kuitenkaan kovin käytännöllinen vaihtoehto, sillä joudut vaihtamaan junaa kaksi kertaa. Opastetulla bussiretkellä pääset tekemään helposti päivämatkan Philadelphiaan ja amissien alueelle. Näet paljon enemmän bussin kyydissä ja se on junaa nopeampi. Jos haluat pelata uhkapelejä, shoppailla ja viettää aikaa merenrannalla, Atlantic City on erinomainen kohde päiväretkelle. Rantakaupunkiin pääsee myös junalla, mutta matka kestää muutaman tunnin ja joudut vaihtamaan junaa muutaman kerran. Päivämatka New Yorkista Atlantic Cityyn on helppo vaihtoehto matkustaa tähän New Jerseyssä sijaitsevaan kaupunkiin.

New Jersey Transit -bussireitit

Junareittien lisäksi NJ Transitillä on myös yli 200 bussireittiä. Bussit liikennöivät kaikkialla New Jerseyssä ja kulkevat myös New Yorkiin. Manhattanilla päälinja-autoasema on Port Authority Bus Terminal, josta eri NJ Transit -bussit lähtevät. Jos yövyt New Jerseyssä New Yorkin -matkan aikana, nämä bussit ovat hyvin käteviä. Kattavan verkoston ansiosta majoituspaikkasi lähellä on lähes aina bussipysäkki.

Liput voi ostaa Manhattanilla Port Authority Bus Terminalista (PABT). Voit käyttää Port Authorityssa aina käytettävissä olevia lippuautomaatteja tai mennä lipputiskille, jotka ovat auki kello 6:00–0:30. Lipputiskillä voi maksaa käteisellä ja pankki- tai luottokortilla. Lippua ei voi ostaa bussista, kun lähdet matkaan Port Authorityn bussiterminaalista. Muilla bussipysäkeillä voi ostaa lipun bussin kyydistä. Kerro linja-auton kuljettajalle minne olet menossa ja maksa lippu käteisellä. Ota huomioon, että kaikilla kuskeilla ei ole vaihtorahaa, joten mukana kannattaa pitää tarpeeksi pikkurahaa. Lipun hinta riippuu määränpäästä.

New Jersey Transit New Yorkissa - NJ Transit -bussi New Jersey Transit New Yorkissa - NJ Transit -paikallisbussi

Bussi Manhattanilta North Bergeniin

New Jersey Transit -bussit kulkevat myös North Bergeniin. Tähän osaan New Jerseyn osavaltiota pääsee muun muassa busseilla 154 ja 320.

Bussi Manhattanilta Hobokeniin

New Jersey Transitin kyydissä pääset Hobokeniin puolessa tunnissa. Bussi 126 kulkee New Yorkin Port Authority Bus Terminalista Hobokenin keskustaan.

Bussi Manhattanilta Hasbrouck Heightsiin

Kun matkustat New Yorkiin, voit päätyä valitsemaan hotellin New Jerseystä, esimerkiksi Holiday Inn Hasbrouck Heights-Meadowlandsin. Jos valitset tämän hotellin, bussit 163 ja 164 lähtevät sinne Manhattanilta.

Ericin vinkki: New Yorkin -reissulla saatat valita hotellimajoituksen New Jerseyn puolelta. En suosittele tätä vaihtoehtoa, mutta tiedän turistien usein valitsevan hotellin New Jerseystä halpojen hintojen takia. Sinulta kuluu kuitenkin paljon aikaa ja rahaa New Jerseyssä sijaitsevalta hotellilta matkustamiseen. Jos kaipaat apua lompakollesi sopivan hotellin löytämisessä New Yorkista, ota ihmeessä yhteyttä.

Bussi Manhattanilta The Mills at Jersey Gardens -ostoskeskukseen

Jos haluat lähteä shoppailemaan, ostoskeskus The Mills at Jersey Gardens on hyvä vaihtoehto. Ostarille pääsee bussilla 111 ja 115, mutta voit varata myös ylellisen shuttle-kuljetuksen.

Mitä New Jersey Transit -lippu maksaa?

New Jersey Transit -lipun hinta riippuu haluamastasi määränpäästä. Lue lisää tästä.

Mistä ostaa New Jersey Transit -lippu?

New Jersey Transit -liput voi ostaa lipputiskiltä, automaatista tai kun nouset bussiin. Katso lisätiedot tästä.

Mistä New Jersey Transit bussit tai junat lähtevät?

New Yorkissa New jersey Transit -junat lähtevät Penn Stationilta ja bussit Port Authority Bus Terminalista.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja