Metro-North Railroad New Yorkissa

Metro-North Railroad New Yorkissa

Metro-North Railroad (MNR) New Yorkissa on rautatieverkko, joka kulkee New Yorkin kaupungista New Yorkin osavaltion pohjoisosiin. Junalla pääsee New Yorkista myös Connecticutiin ja jotkut reitit kulkevat osittain läpi New Jerseyn mennessään New Yorkin osavaltion muihin osiin. MNR on osa MTA:ta ja koostuu viidestä junareitistä. Reitistä riippuen junat liikennöivät aamuvarhaisesta iltamyöhään. Metro-North-rautatiellä voi matkustaa esimerkiksi New Haveniin, Poughkeepsieen, Juna vie sinut myös New York Botanical Gardeniin ja Bronxin eläintarhaan. Metro Northilla on vuodessa yli 70 miljoonaa matkustajaa, joten sen on yksi Yhdysvaltojen vilkkaimmista rautatieverkoista.

Contents

Metro-North New Yorkista

Kolme junareittiä viidestä pysähtyy Grand Central Terminalissa, kaksi muuta reittiä lähtevät Penn Stationilta. Hudson Line, Harlem Line ja New Haven Line lähtevät Grand Centralista ja suuntaavat Harlem – 125th Street -aseman kautta kohti New Yorkin osavaltion pohjoisosia tai Connecticutia.

Penn Stationilta voi taas matkustaa Pascack Valley Linella tai Port Jervis Linella. Nämä reitit vievät New Jerseyn kautta New Yorkin osavaltion osiin, jotka sijaitsevat Manhattanista luoteeseen. Nämä reitit kuuluvat New Jersey Transitiin. Ota huomioon, että kun matkustat näillä reiteillä, sinun on vaihdettava junaa Secaucus Junction -asemalla.

Metro-North Railroad New Yorkissa - Metro North Grand Centralilla Metro-North Railroad New Yorkissa - Raide

Metro-North junaliput

Metro-North Railroad -junaliput on parasta ostaa lähtöasemalta. Toisin kuin Amtrakissa, Metro-Northissa ei tarvitse varata lippua etukäteen. Grand Central Terminalissa voit mennä joko lipputiskille tai lippuautomaatille. Lippuluukut sijaitsevat ikonisen asemahallin molemmilla sivuilla ja niiden yläpuolella lukee “MTA Metro-North Tickets”. Tiskit ovat auki aamusta iltaan ja lippuautomaatit ovat käytettävissä aina. MNR-liput saat ostettua punaisista ja harmaista automaateista.

Kun lähdet matkaan Penn Stationilta, voit ostaa liput tiskiltä. Reitit ovat osa New Jersey Transitia, joten liput saa NJ Transitin tiskiltä. Lipun osto onnistuu myös punaisista tai harmaista lippuautomaateista.

Kun olet ostamassa lippua, sinun tulee tietää, matkustatko joko ruuhka-aikaan tai sen ulkopuolella. Ruuhka-ajan hinnat ovat voimassa viikonloppuna, kun lähdet Grand Centralista kello 6.00–9.00 tai 16:00–20.00. Tai kun saavut asemalle kello 6.00–10.00. Ruuhka-ajan ulkopuoliset hinnat koskevat kaikkia muita kellonaikoja, viikonloppua ja juhlapyhiä.

Metro-North Railroad New Yorkissa - Grand Central New Yorkissa Metro-North Railroad New Yorkissa - Liput

MNR-reitit

Metro-North Railroadin junat pysähtyvät jokaisella asemalla. Hudson Line, Harlem Line ja New Haven Line -reitit kulkevat Hudsonjoesta itään ja määränpäänään Stamford Connecticutissa sekä Yonkers ja White Plains New Yorkin osavaltiossa. Pascack Valley Line ja Port Jervis Line kulkevat osittain halki New Jerseyn, joten ne ovat osa New Jersey Transitia. Junat suuntaavat kohti New Yorkin osavaltiota määränpäänä Spring Valley tai Port Jervis. Katso kartasta, millä junalla matkustaa.

Ericin vinkki: Hudson Line on yksi suosikeistani. Sen jälkeen kun olet noussut kyytiin legendaarisella Grand Centralilla, juna kulkee pohjoiseen Hudsonjokea pitkin kohti Poughkeepsien kaupunkia. Jos istut junan oikealla puolella, ikkunasta avautuvat upeat näkymät Hudsonjoen laaksoon, joten pääset näkemään palan aivan toisenlaista New Yorkia.

Metro-North Railroad New Yorkissa - Upstate Metro-North Railroad New Yorkissa - Metro North Line

Yankees-peliin Metro-Northin kyydissä

Jos olet menossa Yankees-peliin New Yorkin -matkasi aikana, voit kulkea stadionille myös Metro-North-junalla. Yankeesin pelipäivinä on mahdollista käyttää myös “Train to the Game” -yhteyttä. Nämä shuttle-junat lähtevät Grand Central Terminalista 153rd Streetille, josta on parin minuutin käveymatka Yankee Stadiumille.

MNR:llä Bronxin eläintarhaan tai kasvitieteelliseen puutarhaan

MNR-reittien avulla pääset tutustumaan laajemmin New Yorkiin. Hyvällä ilmalla on mukava käydä Bronx Zoo’ssa tai New York Botanical Gardenissa. Jos matkaat Harlem Line -reitin kyydissä, voit jäädä pois Fordhamin asemalla ja kävellä 10 minuutissa eläintarhalle. Seuraava asema reitillä on Botanical Garden, josta on helppo kävelymatka New Yorkin kasvitieteelliseen puutarhaan.

Mitä maksaa Metro-North junalippu?

Metro-North-lipun hinta määräytyy matkustusajan, määränpään ja lipputyypin (yhdensuuntainen/meno-paluu) mukaan. Lue lisää tästä.

Mistä Metro-North-junat lähtevät?

Manhattanilla voit matkustaa MNR-junalla Grand Central Stationilta, josta lähtevät Hudson Line, Harlem Line ja New Haven Line. Kun olet menossa New Jerseyyn, juna lähtee Penn Stationilta.

Mistä ostaa Metro-North junaliput?

Metro-North Railroad -liput on parasta ostaa aseman infotiskiltä tai punaisista tai harmaista lippuautomaateista. Lue kaikki tästä.

Pitääkö Metro-North junaliput varata etukäteen?

Ei, Metro-North Railroad -lippuja ei tarvitse varata verkossa, vaan ne voi ostaa lähtöaseman lippuluukulta tai -automaatista.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja