Amtrak New Yorkissa

Amtrak New Yorkissa

Rautatieyhtiö Amtrak New Yorkissa liikennöi lähes kaikkiin suurimpiin kaupunkeihin Yhdysvalloissa. Jos haluat esimerkiksi mennä junalla New Yorkista Washington DC:hen tai Bostoniin, voit käyttää Amtrak-junia. Myynnissä on usean eri hintaluokan Amtrak-lippuja ja junat lähtevät Manhattanilla Penn Stationilta.

Amtrak New Yorkista

Amtrak tulee sanoista “America” ja “track” (raide). Se on itse asiassa amerikkalainen VR, vaikka junien kulkemat etäisyydet ovatkin paljon pidempiä. Junat ovat mukavia ja monissa junissa on hyvin palveluita saatavilla. Amtrak kuljettaa vuosittain kymmeniä miljoonia matkustajia lähes jokaiseen Yhdysvaltojen osavaltioon. New Yorkissa Amtrakin koti on Moynihan Train Hall -asemahalli Penn Stationilla. Junat lähtevät muun muassa Philadelphiaan, Washington DC:hen ja Niagaran putouksille tästä James A. Farley Post Office Building -nimisestä entisestä postitalosta.

Amtrak-liput New York

Amtrak-liput New Yorkista voi tilata verkosta. Useimmiten liput varataan tietylle päivälle ja ajalle, joten sinulla on varmasti paikka tietyssä junassa. Amtrak-lippujen hinnat vaihtelevat ja liput saattavat olla kalliimmat lähtöpäivän lähetessä. Lentojen tapaan voit varata eri matkustusluokkia. Tavallisesti nämä ovat turistiluokka (coach) ja business. Joillakin reiteillä on myös lisäluksuksena ensimmäinen luokka (first class). Joskus reiteillä kulkee erityyppisiä junia eli voit valita esimerkiksi nopean tai hitaan junayhteyden, joissa on eri hinnat nopeuden mukaan. Eri junatyyppien, lipputyyppien, matkustusluokkien jne. takia Amtrak-lippujen varaus saattaa tuottaa hieman päänvaivaa.

Ericin vinkki: Junalla matkustaminen on mukavampaa ja kätevämpää kuin auton vuokraus New Yorkissa. Lentolippujen tapaan suosittelen varaamaan Amtrak-liput mahdollisimman ajoissa. Älä jätä lippujen ostamista viime tippaan, vaan varaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta saat mahdollisimman hyvän hinnan. Lippujen saatavuus on viime hetkellä huono ja liput ovat usein kalliita.

Amtrak New Yorkissa - Amtrak Amtrak New Yorkissa - Amtrak-asema

Junat

Amtrak käyttää erityyppisiä junia reitistä riippuen. Voit matkustaa junassa, josta löytyy makuuhyttejä, ravintola ja joihinkin juniin voi lastata auton autonkuljetusvaunuun. Monilla reiteillä junat ovat kuitenkin hieman tavallisempia. Saatavilla on usein langaton wifi-yhteys ja monissa junissa on ravintola tai baari, josta saa kahvia ja siellä voi nauttia jopa illallisen. Baari sijaitsee monesti “kupolivaunussa” eli junassa on puoliympyrän muotoinen lasikatto, josta avautuu kauniit näkymät ohivilahtavista maisemista.

Amtrak-reitit

New Yorkista lähtee useita Amtrak-reittejä. Kaikilla Amtrak-linjoilla on oma kekseliäs nimensä. Kanadaan kulkeva reitti on esimerkiksi nimeltään “Maple Leaf” (vaahteranlehti) ja muita nimiä ovat muun muassa “Southwest Chief” ja “Texas Eagle”. New Yorkista voi mennä Amtrak-junalla Washington DC:hen tutustumaan Yhdysvaltojen pääkaupunkiin yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Muita suosittuja Amtrak-kohteita New Yorkista ovat Boston ja Chicago. Junalla pääsee myös Philadelphiaan, mutta tässä tapauksessa päivämatka Philadelphiaan on nopeampi ja helpompi tapa tutustua kaupunkiin.

Mitkä Amtrak-junat kulkevat New Yorkista?

Amtrak New York kulkee muun muassa Washington DC:hen, Bostoniin ja Niagaran putouksille. Lue lisää tästä.

Miltä asemalta Amtrak lähtee New Yorkissa?

Manhattanilla Amtrak lähtee Penn Stationilta. Lue kaikki tiedot tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja