Lennot Helsinki – New York

Lennot New Yorkiin

Haluatko varata lennot Helsingistä New Yorkiin? Löydät tästä kaikki tärkeimmät tiedot Helsinki-Vantaan lentoasemasta ja vinkit kuinka varata lennot New Yorkiin.

Helsinki-Vantaan lentoasema (HEL)

Helsinki-Vantaan lentoasema eli Helsingin lentokenttä on Suomen suurin lentoasema ja päälentokenttä, jonka kautta kulkee suurin osa maan kansainvälisestä lentoliikenteestä ja ainoa kansainvälinen lentokenttä. Yli 30 lentoyhtiötä lentää joko vuoden ympäri tai kausittain Helsinki-Vantaalle, joka toimii kotikenttänä Finnairille. Finnair on ainoa lentoyhtiö joka lentää Helsingistä suoraan New Yorkiin. Voit lentää myös muiden lentoyhtiöiden lennoilla välilaskun kautta New Yorkiin. Näet alla luettelon lentoyhtiöistä, jotka tarjoavat lentoja Helsingistä New Yorkiin.

LentoyhtiöSuora lento / välilaskuMääränpää
FinnairsuoraJFK
Aeroflot1 vaihto: Moskova (SVO)JFK
Air France1 vaihto: Pariisi (CDG)JFK
British Airways1 vaihto: Lontoo (LHR)JFK tai EWR
Icelandair1 vaihto: Reykjavík (KEF)JFK
KLM1 vaihto: Amsterdam (AMS)JFK
Lufthansa1 vaihto: Frankfurt (FRA) tai München (MUC)JFK tai EWR
SAS1 vaihto: Kööpenhamina (CPH) tai Tukholma (ARL)EWR
American Airlines1 vaihto: Lontoo (LHR) tai Chicago (ORD)JFK tai LGA
Delta1 vaihto: Amsterdam (AMS) tai Pariisi (CDG)JFK
United Airlines1 vaihto: München (MUC)EWR

Helsingin ja New Yorkin välimatka on noin 6 620 kilometriä. Lentoaika Helsingistä suoraan New Yorkiin on noin 8,5 tuntia. Aikaero Suomen ja New Yorkin välillä on 7 tuntia (UTC−4).

Lennon hinta Helsinki – New York

New Yorkin lennon hinta vaihtelee vuodenajasta ja matkustuspäivästä riippuen. Kalleinta on lentää kesäkuukausina ja juhlapyhien aikaan erityisesti marras-joulukuussa. Edullisin aika lentää New Yorkiin on usein tammi-helmikuussa, kun New Yorkissa on kylmintä. Jos haluat varata muulloin edulliset lennot New Yorkiin, kannattaa ostaa lentoliput vähintään 6 kuukautta etukäteen.

Katso Expediasta uusimmat lentotarjoukset Helsingistä New Yorkiin

Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee autolla, junalla ja bussilla. Lentokenttä sijaitsee Vantaalla, noin 18 km Helsingin keskustasta pohjoiseen ja 5 km Tikkurilasta luoteeseen.

  • Ajo-ohjeet: Helsingin lentokentälle pääsee omalla autolla helposti, sillä kaikilta suurimmilta väyliltä löytyy selkeät opasteet kentälle. Lentoaseman liittymä on Vantaalla Kehä III:n varrella. Rampin jälkeen jatka ajamista Lentoasemantiellä ja seuraa opasteita joko terminaalien edustalle tai pysäköintialueille. Helsingin keskustasta ajaa lentokentälle noin 25-30 minuutissa liikenteestä riippuen.
  • Junalla: Helsinki-Vantaan lentokentällä on juna-asema, jossa lähiliikenteen P- ja I-junat pysähtyvät säännöllisesti. Ne yhdistävät lentoaseman pääkaupunkiseutuun ja Tikkurilan asemalla VR:n kaukojuniin. Kulku lentokentän terminaaleihin on helppoa, sillä juna-asema sijaitsee yhdyskäytävällä, joka liittää terminaalit 1 ja 2 toisiinsa. Junamatka Helsingin päärautatieasemalta Helsingin lentokentälle kestää noin 30 minuuttia. Tikkurilasta lähiliikenteen juna kulkee kentälle 8 minuutissa.
  • Bussilla: Helsingin lentokentälle kulkee keskustasta eri lentokenttäbusseja ja linja-autoja. Helsingin päärautatieasemalta ja Tikkurilan rautatieasemalta on myös paikallisliikenteen bussiyhteys lentoasemalle. Lisäksi monista Suomen kaupungeista pääsee kaukoliikenteen bussilla kätevästi lentokentälle.

Pysäköinti Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on runsaasti eri pysäköintivaihtoehtoja lyhytaikaiseen ja pitkäaikaiseen pysäköintiin. Voit pysäköidä autosi ulkopysäköintialueelle hieman kauemmas tai pysäköintihalliin aivan terminaalien viereen. Vieraile osoitteessa https://www.finavia.fi/fi/lentoasemat/helsinki-vantaa/ ja varaa pitkäaikainen pysäköinti etukäteen edullisempaan hintaan. Saatavilla on myös pysäköinnin lisäpalveluja. Pysäköinnin hintaan sisältyy maksuton parkkibussi ulkopysäköintialueilta terminaalien eteen.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kartta

Jotta saapuminen kentälle olisi mahdollisimman yksinkertaista, löydät alta Helsinki-Vantaan lentoaseman kartan. Suurenna lentokenttäkartta klikkaamalla kuvaa.

Kuva: Finavia

Matkustatko mieluummin joltain toiselta lentokentältä Suomessa? Katso tästä yhteenveto lennoista New Yorkiin.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja