Aikaero Suomen ja New Yorkin välillä

Aikaero Suomen ja New Yorkin välillä

Aikaero Suomen ja New Yorkin välillä on 7 tuntia. New York City sijaitsee aikavyöhykkeellä UTC-5 ja kesäaikaan aikavyökkeellä UTC-4. Suomi on siksi edellä New Yorkista. Tämä tarkoittaa, että kun New Yorkissa on keskiyö, on kello jo 07.00 aamulla Suomessa.

Contents

Kello New Yorkissa nyt

Moni haluaa tietää, mikä aikaero Suomen ja New Yorkin välillä on, kun suunnittelee matkaa New Yorkiin. New Yorkin aikaero riippuu myös kesäajasta, mutta on olemassa myös helppo tapa laskea paljonko kello on New Yorkissa. Jos mietit mikä on kellonaika New Yorkissa, vähennä Suomen kellonajasta 7 tuntia. Tämä tarkoittaa, että kun kotonasi on puolipäivä (kello 12.00), New Yorkissa kello on samaan aikaan 5.00 aamulla. Ota huomioon, että virallinen aika riippuu myös kesä- ja talviajoista.

New Yorkin aika

Jos matkustat New Yorkiin keväällä tai syksyllä, muista huomioida kesä- ja talviaikaan siirtyminen. Jos sinulla on vaikeuksia muistaa mihin suuntaan kelloa siirretään, ovat amerikkalaiset kehittäneet hauskan muistisäännön: “spring forward, fall back”. Spring tarkoittaa tässä tapauksessa sekä kevättä että hyppyä eteenpäin ja fall taas sekä syksyä että kaatumista taaksepäin.

Kesäaika New Yorkissa

New Yorkissa siirrytään kesäaikaan aikaisemmin kuin Suomessa. Vuonna 2024 kelloja siirretään New Yorkissa lauantain 9.3. ja sunnuntain 10.3. välisenä yönä. Tämä tarkoittaa, että 10.3.–31.3. välisenä aikana aikaero Suomen ja New Yorkin välillä on 6 tuntia normaalin 7 tunnin sijaan. Kellot siirretään eteenpäin Suomessa lauantain 30.3. ja sunnuntain 31.3. välisenä yönä, jolloin aikaero palaa taas normaaliin 7 tuntiin.

Talviaika New Yorkissa

Talviaika alkaa Suomessa aikaisemmin kuin New Yorkissa. Suomessa kellot siirretään tunnilla taaksepäin lauantain 26.10. ja sunnuntain 27.10. välisenä yönä. Tämä tarkoittaa, että 27.10.–3.11.2024 välisenä aikana, aikaero Suomen ja New Yorkin välillä on 6 tuntia normaalin 7 tunnin sijaan. New Yorkissa kellot siirretään tunnilla taaksepäin lauantain 2.11. ja sunnuntain 3.11. välillä, jolloin aikaero on jälleen normaalit 7 tuntia.

Jet lag New Yorkissa

Aikaerorasitus eli jet lag New Yorkissa voi tehdä matkastasi tarpeettoman vaikean. Jet lag syntyy, kun kärsit häiriintyneestä vuorokausirytmistä (uni-valverytmistä). Tämä tapahtuu yleensä, kun matkustat toiselle aikavyöhykkeelle, jonka ero omaasi on tarpeeksi suuri. Koska New Yorkin aikavyöhyke eroaa Suomesta 7 tunnilla, on mahdollista että kärsit aikaerorasituksesta New Yorkissa tai matkan jälkeen.

Miten selättää jet lag

On parempi ehkäistä aikaerorasitus etukäteen kuin yrittää työläästi selättää jet lag New Yorkissa. Vinkkejä jet lagin välttämiseen ovat esimerkiksi sopeutuminen New Yorkin aikavyöhykkeeseen jo ennen lentoa ja alkoholin välttäminen matkan ensimmäisinä päivinä. Tämän takia, jos suunnittelit lähtöä kattoterassibaarikierrokselle, pidä mielessä ettei sitä kannata ajoittaa ensimmäiseen iltaan, vaan vähän myöhemmin.

Muutamana päivänä ennen lentoa pysy illalla hereillä hieman pidempään ja, jos mahdollista, muuta myös heräämisaikaa. Kun saavut New Yorkiin, vastusta halua mennä nukkumaan aikaisin, vaikka olet hyvin väsynyt pitkän lennon jälkeen. Kun olet New Yorkissa, kannattaa pitäytyä omassa nukkumaanmenoajassa, joka tulee tietenkin sopeuttaa New Yorkin omaan aikaan. Yritä viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona päivänvalossa. Näin autat sisäistä kelloasi sopeutumaan. Juo tarpeeksi vettä lennon aikana, jotta kehosi toiminta ei heikkene entisestään. New Yorkin aikaerosta johtuen voi olla, että koet jet lagin vasta kotona. Kun palaat Suomeen, lentokoneessa nukkuminen (tai ainakin siihen pyrkiminen) auttaa aikaerorasituksen hoitoon. Paluun jälkeen yritä ottaa rennosti ensimmäiset päivät.

Menossa New Yorkiin pian ja haluat tietoa alennuksista ja tarjouksista? Tilaa alla joka toinen viikko ilmestyvä uutiskirjeeni. 

Mitä kello on New Yorkissa?

Jos asut Suomessa, vähennä 7 tuntia kellonajasta kotona. Näin voit laskea mitä kello on nyt New Yorkissa.

Millä aikavyöhykkeellä New York on?

New York sijaitsee aikavyöhykkeellä UTC-5, joka muuttuu kesäaika vyöhykkeeksi UTC-4. Suomi on 7 tuntia edellä New Yorkin aikaa.

Kuinka monta tuntia aikaero New Yorkiin on?

Suomen ja New Yorkin välinen aikaero on 7 tuntia. Ota huomioon myös, että New Yorkissa on käytössä kesä- ja talviajat.

Onko New Yorkissa kesäaika?

New Yorkissa on sekä talvi- että kesäaika. Voit lukea lisää kesäaikaan siirtymisestä tästä.

Miten välttää jet lag?

Ehkäise jet lag jo ennen kuin lennät New Yorkiin. Katso vinkit aikaerorasituksen selättämiseen tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja