Salakapakkakierros New Yorkissa

Osta liput nyt
Salakapakka kierros New Yorkissa   juomat

Opastettu salakapakkakierros New Yorkissa vie sinut tutustumaan kaupungin speakeasy-baareihin. Tämä ainutlaatuinen Prohibition Experience käy useammassa salaisessa baarissa Manhattanilla. Kieltolailla (Prohibition) yritettiin kieltää alkoholin hallussapito ja käyttö Yhdysvalloissa 1920-luvulla. Mutta kuten tiedät, lakipykälistä löytyy porsaanreikiä, eikä tämä ollut mikään poikkeus. Speakeasy-baareja aukesi ympäri Yhdysvaltoja tällä aikakaudella. Osa kuppiloista on edelleen auki New Yorkissa, mutta niihin ei ole aina helppoa löytää omin päin. Ovathan ne salaisia baareja!

Varaa salakapakkakierros New Yorkissa tästä

Contents

Speakeasy New Yorkissa

Voit vierailla speakeasy-baarissa New Yorkissa ja palata 1920-luvulle. Speakeasyt ovat suhteellisen eksklusiivisia, eikä niitä ole helppo löytää, sillä ne on piilotettu mitä ihmeellisempiin paikkoihin. Tämän takia suosittelenkin osallistumaan kieltolain baarikierrokselle. Speakeasy-kierroksen vetää paikallinen opas, joka osaa myös kertoa New Yorkin eri kaupunginosista ja kieltolain ajasta. Kierroksella pääsee käymään monessa eri kapakassa. Voit tilata cocktailin jokaisessa kohteessa, mutta juomat eivät sisälly kierrokseen.

Salakapakkakierros New Yorkissa - McSorley's Salakapakkakierros New Yorkissa - Speakeasy

Iloinen 1920-luku

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen tuli iloinen 1920-luku. Yhdysvalloissa elettiin elintason nousun aikaa ja ihmiset halusivat elää vapaasti ja pitää hauskaa, joten klubeista tuli sosiaalisen elämän keskus. Sitten kieltolaki astui voimaan ja teki lopun alkoholipitoisten juomien myynnistä, tuottamisesta ja kuljettamisesta. Sen sijaan, että kieltolailla olisi ollut positiivinen vaikutus, se toi mukanaan korruption ja väkivallan; kuuluisan Lucky Lucianon ja Al Caponen aikakauden. Alkoholia alettiin myydä salaisissa paikoissa ympäri Yhdysvaltoja ja alkoholinkulutus kaksinkertaistui.

New Yorkissa näitä salaisia juomapaikkoja alettiin kutsua speakeasy-baareiksi. Nimi tulee siitä, että niistä puhuttiin hiljaa (sepak easy) tai sisällä ollessa piti olla hiljaa, jotta baari ei tulisi paljastetuksi poliisille tai naapureille. Kieltolaki loppui vuonna 1933, mutta speakeasyt eivät koskaan kuolleet. Tai niiden perintö. Cocktailit syntyivät nimenomaan kieltolain aikaan, koska moni halusi peittää itse tislatun alkoholin vahvan maun hedelmämehulla. Ja kukapa voisi kuvitella nykyään tyylikästä iltaa ulkona ilman cocktaileja?

Ericin vinkki: “Olen käynyt monissa baareissa New Yorkissa, mutta tämän baarikierroksen aikana kävin muutamissa paikoissa ensimmäistä kertaa. Ne ovat baareja, joihin et välttämättä astuisi sisään niiden vaatimattoman ja huomaamattoman sisäänkäynnin vuoksi. Siksi salakapakkakierros on mainio, sillä tutustut paikkoihin, joissa voit käydä myöhemmin uudelleen. Opit myös paljon kieltolain ajasta ja salaisesta New Yorkista.”

Käytännön tietoa

  • Lähtöpaikka: Lower East Side
  • Lähtöaika: klo 18:00
  • Kesto: noin 3 tuntia
  • Pukukoodi: kasuaali, mutta ei löysiä farkkuja tai lenkkareita
  • Ikäraja on 21 vuotta. Ota mukaan voimassaoleva kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Varaa Speakeasy Tour New Yorkissa tästä

Salakapakkakierros New Yorkissa - Cocktail-baari Salakapakka kierros New Yorkissa - Panttilainaamo

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja