Salakapakka (speakeasy) -kierros New Yorkissa

Osta liput nyt
Salakapakka kierros New Yorkissa   juomat

Tutustu New Yorkin salakapakka-skeneen Prohibition Era Bar Experience -kierroksen aikana. Tämä ainutlaatuinen salakapakkakierros New Yorkissa tutustuttaa sinut neljään baariin. Kieltolailla (Prohibition) yritettiin kieltää alkoholin hallussapito ja käyttö Yhdysvalloissa 1920-luvulla. Mutta kuten tiedät, monista lakipykälistä löytyy porsaanreikä, eikä tämä ollut mikään poikkeus. Salakapakoita aukesi ympäri Yhdysvaltoja tällä aikakaudella. Osa kapakoista salamyhkäisine ilmapiireineen odottaa edelleen sinua asiakkaaksi New Yorkissa. Mutta niihin ei ole aina helppoa löytää omin päin.

Varaa tästä salakapakka (speakeasy) -kierros New Yorkissa

Vieraile speakeasy-baarissa New Yorkissa

Voit vierailla speakeasy-baarissa New Yorkissa ja palata 1920-luvulle. Baareihin ei voi tehdä varausta ja ne ovat suht eksklusiivisia, eikä niitä ole helppo löytää, sillä ne on piilotettu mitä ihmeellisempiin paikkoihin. Tämän takia suosittelenkin osallistumaan Prohibition Era Bar Experience -kierrokselle. Kierroksen vetää paikallinen opas, joka osaa myös kertoa New Yorkin eri kaupunginosista ja kieltolain ajasta. Kierroksella pääsee käymään monessa eri kapakassa.

Salakapakkakierros New Yorkissa - McSorley's Salakapakkakierros New Yorkissa - Speakeasy

Eloisa 1920-luku

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen tuli eloisa 1920-luku. Yhdysvalloissa elettiin rikasta aikaa ja ihmiset halusivat elää vapaasti ja pitää hauskaa, joten klubeista tuli sosiaalisen elämän keskus. Sitten kieltolaki astui voimaan ja teki lopun alkoholipitoisten juomien myynnistä, tuottamisesta ja kuljettamisesta. Sen sijaan, että kieltolailla olisi ollut positiivinen vaikutus, se toi mukanaan korruption ja väkivallan; kuuluisan Lucky Lucianon ja Al Caponen aikakauden. Alkoholia alettiin myydä salaisissa paikoissa ympäri Yhdysvaltoja ja alkoholinkulutus kaksinkertaistui.

New Yorkissa näitä salaisia juomapaikkoja alettiin kutsua speakeasy-baareiksi. Nimi tulee siitä, että niistä puhuttiin hiljaa tai sisällä ollessa piti olla hiljaa, jotta baari ei tulisi paljastetuksi poliisille tai naapureille. Kieltolaki loppui vuonna 1933, mutta speakeasyt eivät koskaan kuolleet. Tai niiden perintö. Cocktailit syntyivät nimenomaan kieltolain aikaan, koska moni halusi peittää itse tislatun alkoholin vahvan maun hedelmämehulla. Ja kukapa voisi kuvitella nykyään tyylikästä iltaa ulkona ilman cocktaileja?

Ericin vinkki: Olen käynyt monissa baareissa New Yorkissa, mutta tämän kierroksen aikana kävin muutamissa paikoissa ensimmäistä kertaa. Ne ovat baareja, joihin et välttämättä astuisi sisään niiden vaatimattoman ja huomaamattoman sisäänkäynnin vuoksi. Siksi tämä kierros on mainio, sillä tutustut paikkoihin, joissa voit käydä myöhemmin uudelleen.

Käytännön tietoa

  • Lähtöpaikka: Lower East Side
  • Lähtöaika: kello 17.45
  • Kesto: noin 3 tuntia
  • Pukukoodi: kasuaali, mutta ei löysiä farkkuja tai lenkkareita
  • Ikäraja on 21 vuotta. Ota mukaan voimassaoleva kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Osta tästä liput salakapakka (speakeasy) -kierrokselle New Yorkissa

Haluatko lähteä salakapakkakierrokselle joku toinen päivä? Varaa tämä NYC Speakeasy Tour.

Salakapakkakierros New Yorkissa - Cocktail-baari Salakapakka kierros New Yorkissa - Panttilainaamo

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja