New York sateella

New York sateella

New York sateella voi kuulostaa ikävältä. Ei ole kuitenkaan syytä huoleen, vaikka joskus sää on huono. Jos näet hotellihuoneesi ikkunasta tummia pilviä taivaalla ja pohdit, mitä tehdä sateella New Yorkissa, tässä muutamia ideoita ja vinkkejä mitä tehdä, kun New Yorkissa sataa. Sateen ei nimittäin tarvitse pilata lomapäivääsi.

Contents

New York sateella

Jos New Yorkin sääennuste tai New Yorkin sadetutka lupaa sadetta, sinun ei tarvitse olla huolissaan. Atlantin yli puhaltavan tuulen vuoksi New Yorkin sää on vaihteleva, joten vesisade ei kestä kovin kauan. Itse asiassa, jos sinulla on oikea asenne ja sateenvarjo, sade ei muuta kaupungin kauneutta miksikään. Älä anna muutaman sadepisaran päättää hauskanpitoa Isossa Omenassa!

Tässä tilanteessa auttaa tietysti, jos pakkaat mukaan vedenpitävän takin tai kevyen sadetakin, jonka voit heittää päälle tarvittaessa. Voit ostaa sateenvarjon melkein joka kadunkulmasta: Duane Readen ja CVS:n kaltaiset kemikaliot myyvät sateenvarjoja edullisesti. Vaihtoehtoisesti voit myös lainata sateenvarjon hotellilta. Sateenkestävät kengät voivat olla myös hyödylliset, mutta kumisaappaat voit jättää kotiin.

Huono sää ei haittaa, jos tiedät jo etukäteen, mitä haluat nähdä New Yorkissa, ja olet joustava suunnitelmissasi. Tämän takia muuten suosittelen myös hankkimaan alennuspassin.

Päiväohjelma sadepäivään New Yorkissa

New Yorkin sade voi muuttaa kaupungin aika ajoin hieman epämiellyttäväksi. Mutta kuten todettu, jos suunnitelmasi ovat joustavat, edes jatkuva sade ei haittaa. Kannattaa kuitenkin pitää silmällä New Yorkin sääennustetta. No, mitä New Yorkissa voi tehdä, kun sataa?” Haluan vastata kysymykseen, että melkein mitä tahansa! Sadepäivän ohjelman suunnitteluun New Yorkissa olen koonnut avuksesi seuraavanlaisen päiväohjelman:

Aloita päiväsi American Museum of Natural History -museossa. Erityisesti dinosaurusten luurangot tekevät minuun aina vaikutuksen. Tässä luonnontieteellisessä museossa voisi viettää tuntikausia, ja se on hauska käyntikohde myös lapsille. Museon jälkeen voit matkustaa sen edustalla olevalta metroasemalta Columbus Circleen metrolla B tai C. Columbus Circlen asemalta löytyy ruokatori, josta voi käydä hakemassa jotain syötävää.

Mene seuraavaksi metrolinjalla 1 South Ferryn asemalle, josta pääsee ilmaisen Staten Island Ferryn kyytiin. Lautta kulkee Vapaudenpatsaan ohi, ja voit nähdä samalla Manhattanin siluetin. Staten Islandilla voit käydä Empire Outlets -ostoskeskuksessa tai mennä saman tien lautalla takaisin Manhattanille.

Kun olet takaisin Manhattanilla, metrolinja 1 vie sinut kätevästi WTC Cortlandtiin. Kiertele Oculuksen sisällä, jossa sijaitsee ostoskeskus Brookfield Plaza. Voit käydä myös 9/11-museossa. Kävele sitten Wall Streetin metroasemalle ja matkusta linjalla 4 tai 5 Grand Centraliin. Siellä voit haukata purtavaa yhdessä aseman ravintoloista, esimerkiksi Oyster Barissa tai Ciprianissa, joka sijaitsee asemahallissa. Alemmasta kerroksesta löytyy ravintolamaailma, jossa voi myös käydä syömässä.

Grand Centralista pääset metrolinjalla S Times Squarelle. Voit viihdyttää itseäsi käymällä alueen kaikissa jättikaupoissa tai lähtemällä katsomaan Broadway-esitystä. Lähistöllä sijaitseva RiseNY on myös täydellinen kohde sadepäivään.

Mitä tehdä New Yorkissa kun sataa

New Yorkissa on sateella muutakin nähtävää ja tehtävää. Löydät alta luokiteltuina lisää vinkkejä sateiseen New Yorkiin.

Museot – erinomaisia sateella New Yorkissa

Kuten mainitsin esimerkkiohjelmassa, museo on loistava valinta kun sataa, ja New Yorkissa on maailmankuuluja museoita. Sisätiloissa pysyt tietenkin kuivana, mutta samalla voit myös sivistää itseäsi. Vaikka kävisi niin, että museot eivät olleet alun perin suunnitelmissasi, museokäyntiä voin suositella jopa minä, jota museot eivät kiinnosta.

New York sateella - 9/11 Memorial New York sateella - Brooklynin silta

Urheilutapahtumat – pysy kuivana New Yorkin sateessa

Mitä tehdä, kun New Yorkissa on viikonloppuna sateinen iltapäivä tai arki-iltana vettä tulee kirjaimellisesti kaatamalla? Moni newyorkilainen neuvoo lähtemään urheiluotteluun kannustamaan heidän suosikkijoukkuettaan. Ja minä ole yksi heistä! Ensinnäkin matsiin menon ei tarvitse olla kallista (eritoten jos varaat liput netistä). Toisekseen New Yorkissa on pelejä melkein joka päivä ja kolmanneksi on todella hauskaa kannustaa pelaajia yhdessä paikallisten kanssa. Katsomalla New Yorkin urheilukalenteria, näet heti mitkä ovat seuraavat ottelut New Yorkissa.

Sisähuvipuistot New Yorkissa

Sateinen päivä New Yorkissa on kiva viettää New Yorkin lähellä sijaitsevissa sisähuvipuistoissa. American Dream Mall -ostoskeskuksesta, jonne pääsee julkisilla tai taksilla, löytyy muun muassa Nickelodeon Universe ja DreamWorks Water Park. Nickelodeon Universe keskittyy täysin animaatiohahmoihin, joiden ympärille nähtävyydet on rakennettu. Huvipuisto on sopii niin nuorille kuin vanhoille. Vesielämyksien täyteinen päivä löytyy DreamWorks Water Parkista. Altaassa on vauhdikkaita liukumäkiä, mutta myös tekemistä perheen pienimmille. Laske mukaan vielä aaltoallas. Vesipuisto on hauska paikka koko perheen kanssa. Nickelodeon Universen ja DreamWorks Water Parkin lisäksi voit tutustua vedenalaiseen elämään SEA LIFE -akvaariossa tai vierailla LEGOLAND Discovery Centerissä.

New York sateella – herkuttele ruokatorilla

New Yorkissa on monia ruokatoreja. Esimerkiksi Hudson Yardsissa Mercado Little Spain on kiva paikka, jossa voit lämmitellä ja kokeilla espanjalaisia herkkuja. Heti kun saan herkullisen tortillalautasen eteeni, sade melkein unohtuu. Yleisesti ottaen ruokatorit ovat mahtava asia, jos New Yorkissa sataa. Mercado Little Spainin lisäksi voit käydä Chelsea Marketissa Meatpacking Districtillä. Sen lisäksi, että kauppahallissa voi maistella erilaisia annoksia ja ruokia ympäri maailmaa, siellä voi myös shoppailla. Jos haluat nauttia italialaisen keittiön antimia, Eataly on ruokaparatiisisi. Alkuperäinen tori sijaitsee Flatiron Districtin lähellä, mutta heillä on myös muita sijainteja. Joten et varmasti tule kyllästymään, kun New Yorkissa sataa.

Sadepäivän hyödyt New Yorkissa

Oletko yksi niistä, joita sade New Yorkissa ei haittaa? Onneksi olkoon! Hyödynnä silloin tilaisuus nauttia joistakin New Yorkin nähtävyyksistä lähes yksin. Esimerkiksi Brooklynin sillan kaltaisilla nähtävyyksillä on hyvin vähän kävijöitä, kun sää on huono, eritoten jos aamulla tai alkuillasta on sateista. Sellaisina hetkinä sade myös tuo kokemukseen hyvin omalaatuisen tunnelman. Erinomainen tilanne etenkin, jos etsit erityistä tilaisuutta napata valokuvia!

New York sateella - Times Square

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja