Times Square New Yorkissa

Times Square in New York

Times Square New Yorkissa on Manhattanin suosituin vierailukohde. Aukio, joka tunnetaan myös “maailman risteyskohtana”, on täynnä LED-valotauluja ja erikoisia hahmoja. Se on must-kohde turisteille ja siellä otetaan enemmän selfieitä kuin missään muualla New Yorkissa. Siitä ei ole kauan, kun Times Square ei ollut erityisen tunnettu, mutta entinen kaupunginjohtaja Giuliani ja Disney muuttivat alueen nykyiseksi valon ja arkkitehtuurin spektaakkeliksi.

Times Squaren kohokohdat

Times Square voi olla intensiivinen ja joillekin “liikaa kaikkea”, joten anna itsellesi aikaa tottua siihen. Kävele kuuluisia punaisia rappusia ylös, istu alas ja katsele ympärillesi. Näet paljon Disney-hahmoiksi ja julkisuudenhenkilöiksi pukeutuneita ihmisiä. Nämä viihdyttäjät todennäköisesti haluavat sinut kuvaan kanssaan, minkä jälkeen he pyytävät sinulta maksua. Yleensä heille on tapana antaa dollari tai kaksi, mutta se ei ole pakollista. Jos heidän käytöksensä saa sinut tuntemaan itsesi vaivaantuneeksi, voit aina turvautua poliisiin.

Saatat myös törmätä Naked Cowboyhin. Tällä kuuluisalla kitaristilla on päällään hyvin niukasti asusteita ja hänet voi löytää säännöllisesti Times Squarelta. Cowboy viihdyttää ohikulkijoita kesät talvet yllään vain alushousut, cowboyhattu ja -bootsit – silloinkin kun kaupunki on saanut ylleen paksun lumipeitteen.

 Alueelta löytyy myös paljon teemaravintoloita kuten Hard Rock Café, Bubba Gump ja Planet Hollywood. 

Katso ylös nähdäksesi myös kuuluisa pallo, joka laskeutuu vuosittain toivottamaan uuden vuoden tervetulleeksi. Voit kokea tämän ball drop -seremonian ball drop -juhlien aikana.

Shoppailu Times Squarella

Monien matkamuistoliikkeiden lisäksi Times Squarelta löytyy useiden suosittujen merkkien lippulaivamyymälöitä. Nämä liikkeet ovat usein nähtävyyksiä itsessään. Times Squarelta löytyy esimerkiksi M&M’s Store, joka myy kuuluisia suklaanappeja kaikissa mahdollisissa väreissä. Kaksikerroksinen Disney-kauppa on täynnä Disney-loistoa (mukaan lukien valtava satulinna). Ja suuntaa Hershey’s Chocolate Worldiin, jossa on muun muassa suurin “s’mores experience”. Times Squarella on myös suosittuja vaatebrändejä, jotka kilpailevat asiakkaiden huomiosta. Shoppaile valtavassa H&M:ssä tai suuntaa Gap-liikkeeseen, joka sijaitsee entisen Toy’s”R”Us-lelukaupan tiloissa. Tien toiselta puolelta löytyy American Eagle Outfitters -ketjun liike. Kaikki ovat kooltaan monta kertaa suurempia kuin heidän myymälänsä normaalisti ovat. Koska monet näistä liikkeistä ovat auki puoleen yöhön saakka, Times Square todellakin on paikka missä ‘shop ’till you drop’ on mahdollista!

Times Square New Yorkissa - Ihmisiä Times Square New Yorkissa - Mainostauluja

Museot ja musikaalit Times Squaren alueella

Times Squarelta ja sen lähistöltä löytyy useita museoita, kuten Madame Tussauds, Museum of Broadway ja RiseNY. Musikaalien ystäville tämä on tietenkin the place to be. Times Squaren ympäristöstä löytyy 40 teatteria, joissa esitetään joka ilta Broadway-musikaaleja. Eikä ainoastaan klassikkoesityksiä, vaan myös viimeisimpiä tuotantoja.

Hotellit Times Squarella

Jos etsit hotellia New Yorkissa ja haluat nauttia Midtown Manhattanin hälinästä ja vilinästä, kannattaa ehdottomasti varata jokin Times Squaren alueen hotelleista. Yövyt kaupungin sydämessä kävelymatkan päässä monista nähtävyyksistä ja useista metroasemista.

Miten pääset Times Squarelle

Suurin osa Times Squaresta suljettiin moottoriliikenteeltä 2009 ja siitä tuli jalankulkualue. Violetti, punainen ja keltainen metrolinja pysähtyvät kaikki Times Square / 42nd Street -metroasemalla. Tai jos kuljet sinisellä linjalla, voit jäädä pois Port Authorityssa ja olet vain muutaman minuutin päässä Manhattanin sykkivästä sydämestä. Kaikki Hop on Hop off -bussiyhtiöt aloittavat kiertoajelunsa Times Squarelta.

Ericin vinkki: Tulopäivänäsi New Yorkiin sinulla ei todennäköisesti ole paljon aikaa tutustua nähtävyyksiin ja voi olla, että aikaerosta johtuen sinulla on jetlag. Kävely Times Squaren ympäri ja pysähtyminen purtavalle, esimerkiksi John’s Pizzaan, on hyvä idea ensimmäiselle illalle kaupungissa.

Times Square New Yorkissa - paivalla Times Square New Yorkissa - illalla

Mistä Times Square tunnetaan?

Times Square on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä. Times Square tunnetaan "maailman risteyskohtana" ja sen kirkkaat LED-näytöt, eläväinen tunnelma ja monet nähtävyydet tekevät aukiosta ehdottoman käyntikohteen kaikilla New Yorkin matkoilla. Lue lisää tästä.

Missä Times Square tarkalleen sijaitsee?

Times Square on vilkas risteyskohta 7th Avenuen, 42nd Streetin ja Broadwayn välissä Midtown Manhattanilla.

Mitä kauppoja New Yorkin Times Squarelta löytyy?

Times Squarelta löytyy monia lippulaivamyymälöitä ja matkamuistokauppoja. Times Squaren suosittuja kauppoja ovat muun muassa M&M's Store, Disney Store ja Hershey's Chocolate World.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja