New York pienellä budjetilla

New York pienellä budjetilla

New York pienellä budjetilla voi jännittää, sillä kaupunki ei ole mitenkään halpa matkakohde. Voit kuitenkin säästää joissakin asioissa ja näin pitää matkabudjetti kurissa. Alennuspasseista ulkona syömiseen, tässä muutama suositus auttamaan venyttämään penniä hieman pidemmälle, jos olet New Yorkissa budjettimatkalla.

Contents

Alennuspassit

Jos aiot viettää aikasi New Yorkissa tutkien ja käyden nähtävyyksillä, kannattaa ehdottomasti hankkia alennuspassi etukäteen. Voit säästää rahaa pääsymaksuissa, jopa opastetuissa kierroksissa ja aktiviteeteissa, kuten polkupyörän vuokrauksessa. Valittavanasi on useita erilaisia passeja ja sopivin passi riippuu siitä kuinka pitkään olet New Yorkissa, kuinka paljon haluat nähdä ja kuinka joustavasti haluat käydä nähtävyyksillä.

Katso kaikki vaihtoehdot alennuspasseista New Yorkissa tästä

Edulliset tarjoukset New Yorkiin

Edullisen hotellin ja lennon löytäminen New Yorkiin voi olla vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Lennot ja hotelli kannattaa varata kuukausia etukäteen alennettuun hintaan. Katson joka päivä parhaat tarjoukset New Yorkiin ja listaan ne sivuilleni.

Katso New Yorkin parhaat tarjoukset tästä

Edullista mobiilidataa New Yorkiin

Verrattuna prepaid-SIM-kortin hankintaan tai verkkovierailudatan käyttöön New Yorkissa, eSIM-datapaketti on paras vaihtoehto, kun haluat käyttää puhelimessasi edullisesti nettiä New Yorkin matkan aikana. Voit asentaa puhelimeesi mobiilidatapaketin, jonka ansiosta pääset aina edullisesti nettiin koko matkan ajan.

Osta eSIM-datapaketti tästä

Käytä ilmaista sovellustani

Jotta New Yorkissa suunnistaminen olisi helpompaa, olen luonut Eric’s New York -sovelluksen Android- ja iPhone-puhelimille. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi ja käyttää offline-tilassa. Näin löydät sen avulla kätevästi perille. Oli sitten kyse metrolla liikkumisesta, lippujen ostamisesta tai ilmaisten WiFi-paikkojen löytämisestä, Eric’s New York -sovellus auttaa säästämään sekä rahaa että aikaa New Yorkin matkalla.

New York pienellä budjetilla - Sovellus

Syö New Yorkissa pienellä budjetilla

New Yorkissa voi tehdä kaiken todella isosti. Mitä syömiseen tulee, tämä kaupunki on täynnä mahdollisuuksia! Jos kuitenkin syöt kuin kuningas, se voi tulla kalliiksi, mikä ei ole kovin käytännöllistä New Yorkissa pienellä budjetilla. Onneksi kaupungissa on myös loistavia edullisia vaihtoehtoja, joissa syöt hyvin ilman isoa laskua.

Pizza

Aloitetaan totta kai suosikistani pizzasta. New Yorkissa on niin monia hyviä paikkoja syödä pala pizzaa. Se on nopeaa, kun sinulla on kiire katselemaan nähtävyyksiä, ja se on myös edullista. Penn Stationin vieressä sijaitsevassa NY Pizza Supremassa tai Carmine Streetin Joe’s Pizzassa saat herkullisen pizzapalan vain muutamalla dollarilla.

New York Diner

Hyvin perinteinen tapa syödä on vierailla paikallisessa New York Dinerissa, jossa ruoka on edullista ja sitä on paljon. Westway Diner 9th Avenuella on auki joka päivä vuorokauden ympäri. Se on tyypillinen diner: ruoka on yksinkertaista, periamerikkalaista ja tarjoillaan nopeasti. Jos kaipaat aitoa newyorkilaista diner-kokemusta, suuntaa Hector’s Cafe & Dineriin, joka on yksi viimeisistä oikeista “old school” dinereista New Yorkissa. Paikka on keidas trendikkäällä ja turistien täyttämällä Meatpacking Districtillä.

Katuruoka

Jos olet New Yorkissa pienellä budjetilla, tee niin kuin paikalliset ja nappaa pientä purtavaa yhdellä kaupungin monista ruokakojuista. Voit löytää paljon muutakin kuin hotdogin tästä monimuotoisesta kaupungista: niin meksikolaisia tacoja, korealaista BBQ-kanaa kuin belgialaisia vohveleita löytyy tästä kulinaristisesta sulatusuunista, ja vielä hyvään hintaan.

Urheiluottelussa

Knicksin tai Rangersin pelit Madison Square Gardenissa voivat olla kalliita, erityisesti jos olet isossa ryhmässä. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja.

Jääkiekkoa tai koripalloa Brooklynissa ja New Jerseyssä

Barclays Center Brooklynissa on koripallojoukkue Brooklyn Netsin koti. Jääkiekkojoukkue New Jersey Devils pelaa Prudential Centerissä, joka sijaitsee Newarkissa New Jerseyssä. Liput molempien peleihin ovat kohtuuhintaisia, alkaen noin 25$. Tunnelma pelissä on loistava, vaikket edes pitäisi urheilusta! Voit viettää koko iltapäivän Barclays Centerissä, jonne on helppo päästä metrolla, sillä metroasema on heti areenan ulkopuolella. Prudential Centerille pääsee Penn Stationilta NJ Transit -junalla Newarkin asemalle, josta on lyhyt kävelymatka. Voit matkustaa myös One World Trade Centeriltä PATH-junalla.

Baseballia New Yorkissa

Suosikkijoukkueeni New York Yankees pelaa Yankee Stadiumilla hyvin säännöllisesti huhtikuusta lokakuuhun. Erityisesti etukäteen ostettuja lippuja voi saada niinkin alhaiseen hintaan kuin 5$. Etkö ole suuri urheilun ystävä, tai et vain tämän lajin? Ei huolta, tunnelma yksistään on stadionvierailun arvoinen.

Pikkurahalla pääsee myös New York Metsin peliin. Mets pelaa Queensissa sijaitsevalla Citi Field -stadionilla. Baseball-ottelun näkeminen on periamerikkalainen kokemus. Sekä Yankee Stadiumille että Citi Fieldille pääsee helposti metrolla, mikä tekee kokemuksesta entistä edullisemman.

Haluatko vielä upeamman baseball-kokemuksen? Lähde katsomaan peliä, kun jaossa on promolahjoja. Molemmat joukkueet järjestävät niitä, joten voit saada joko New York Yankeesin tai New York Metsin ilmaislahjoja tietyissä kotipeleissä. Ainutlaatuisia keräilyesineitä, kuten bobblehead-figuureja ja lippiksiä, jaetaan ilmaiseksi.

New York pienellä budjetilla - Urheilua New York pienellä budjetilla - Urheiluottelu

Liikkuminen

Manhattan on melko iso paikka. Päästäksesi paikasta A paikkaan B kävely ei ole aina vaihtoehto ja jos olet New Yorkissa pienellä budjetilla, taksilla kulkemisesta voi tulla kallista, erityisesti New Yorkin ruuhkassa.

Metro

Jos haluat edullisen, nopean ja helpon tavan matkustaa kaupungissa, metro (subway) on paras vaihtoehto. Käytä Eric’s New York -sovellukseni metrokarttaa ja voit suunnistaa helposti kohteeseesi. Voit ostaa MetroCardit myös netistä ennen matkaasi.

Polkupyörän vuokraus

Toinen hieno tapa nähdä kaupunkia on vuokrata polkupyörä. Mitä pidempi vuokrausaika, sitä halvempi tuntitaksa. Polkupyörän vuokraus sisältyy myös New York Passiin ja New York Explorer Passiin. Vuokraa pyörä ja tutki Central Parkia, Brooklynia ja Brooklynin siltaa, tai koko kaupunkia jos siltä tuntuu! Tämä on hyvä, lompakolle ystävällinen aktiviteetti koko perheelle.

Ilmaista tekemistä New Yorkissa

Kaupungissa, jossa rahan kuluttaminen on niin helppoa, on myös vaihtoehtoja olla käyttämättä yhtään rahaa. Olen koonnut listan ilmaisista aktiviteeteista New Yorkissa ja sieltä löytyy paljon erilaista tekemistä. Löydät tietoa muun muassa Staten Islandin lautasta, Roosevelt Island Tramista, Grand Central Terminalista ja monissa puistoissa ja toreilla käymisestä, kaikki ilmaiseksi.

Shoppailu New Yorkissa

Jos haluat tehdä edullisia ostoksia New Yorkissa, kannattaa lähteä outletkeskukseen, jossa voit tehdä alelöytöjä ja säästää paljon rahaa. Etenkin Manhattanin ulkopuolella sijaitsevat outletit ovat valtavia, joten shoppailumahdollisuuksia on paljon!

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja