New York pienellä budjetilla

New York pienellä budjetilla

New York pienellä budjetilla voi jännittää, sillä kaupunki ei ole mitenkään halpa matkakohde. Voit kuitenkin säästää joissakin asioissa ja näin pitää matkabudjetti kurissa. Alennuspasseista ulkona syömiseen, tässä muutama suositus auttamaan venyttämään penniä hieman pidemmälle, jos olet New Yorkissa budjettimatkalla.

Alennuspassit

Jos aiot viettää aikasi New Yorkissa tutkien ja käyden nähtävyyksillä, kannattaa ehdottomasti hankkia alennuspassi etukäteen. Voit säästää rahaa pääsymaksuissa, jopa opastetuissa kierroksissa ja aktiviteeteissa, kuten polkupyörän vuokrauksessa. Valittavanasi on useita erilaisia passeja ja sopivin passi riippuu siitä kuinka pitkään olet New Yorkissa, kuinka paljon haluat nähdä ja kuinka joustavasti haluat käydä nähtävyyksillä.

Katso kaikki vaihtoehdot alennuspasseista New Yorkissa tästä

Syö New Yorkissa pienellä budjetilla

New Yorkissa voi tehdä kaiken todella isosti. Mitä syömiseen tulee, tämä kaupunki on täynnä mahdollisuuksia! Jos kuitenkin syöt kuin kuningas, se voi tulla kalliiksi, mikä ei ole kovin käytännöllistä New Yorkissa pienellä budjetilla. Onneksi kaupungissa on myös loistavia edullisia vaihtoehtoja, joissa syöt hyvin ilman isoa laskua.

Pizza

Aloitetaan totta kai suosikistani pizzasta. New Yorkissa on niin monia hyviä paikkoja syödä pala pizzaa. Se on nopeaa, kun sinulla on kiire katselemaan nähtävyyksiä, ja se on myös edullista. NY Pizza Supremassa, Penn Stationin vieressä, saat herkullisen pizzapalan 3$ hintaan. Tai kokeile Carmine Streetillä Joe’s Pizzaa, jossa pizzapalat ovat alkaen 2,75$!

New York Diner

Hyvin perinteinen tapa syödä on vierailla paikallisessa New York Dinerissa, jossa ruoka on edullista ja sitä on paljon. Westway Diner 9th Avenuella on auki joka päivä vuorokauden ympäri. Se on tyypillinen diner: ruoka on yksinkertaista ja tarjoillaan nopeasti. Jos olet menossa katsomaan Broadway-showta, kokeile Theater Row Dineria West 42nd Streetillä. Ruokalistalla on panineita, wrappeja, mereneläviä ja perinteistä kotiruokaa. Pääruoka maksaa noin 17$. Jos kaipaat aitoa newyorkilaista diner-kokemusta, suuntaa Hector’s Cafe & Dineriin, joka on yksi viimeisistä oikeista “old school” dinereista New Yorkissa. Paikka on keidas trendikkäällä ja turistien täyttämällä Meatpacking Districtillä.

Katuruoka

Jos olet New Yorkissa pienellä budjetilla, tee niin kuin paikalliset ja nappaa pientä purtavaa yhdellä kaupungin monista ruokakojuista. Voit löytää paljon muutakin kuin hotdogin tästä monimuotoisesta kaupungista: niin meksikolaisia tacoja, korealaista BBQ-kanaa kuin belgialaisia vohveleita löytyy tästä kulinaristisesta sulatusuunista, ja vielä hyvään hintaan.

Urheiluottelussa

Knicksin tai Rangersin pelit Madison Square Gardenissa voivat olla kalliita, erityisesti jos olet isossa ryhmässä. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja.

Jääkiekkoa tai koripalloa Brooklynissa ja Queensissa

Barclays Center Brooklynissa on koripallojoukkue Brooklyn Netsin koti. Jääkiekkojoukkue New York Islanders pelaa UBS Arenalla Queensissa. Liput molempien peleihin ovat kohtuuhintaisia, alkaen noin 25$. Tunnelma pelissä on loistava, vaikket edes pitäisi urheilusta! Voit viettää koko iltapäivän Barclays Centerissä, jonne on helppo päästä metrolla, sillä metroasema on heti areenan ulkopuolella. Pääset UBS-areenalle Hempsteadiin menevällä Long Island Railroad -junalla. Jää pois Belmont Parkin asemalla, josta kävelee areenalle viidessä minuutissa.

Baseballia tai jalkapalloa Yankee Stadiumilla

Suosikkijoukkueeni New York Yankees pelaa Yankee Stadiumilla hyvin säännöllisesti huhtikuusta lokakuuhun. Erityisesti etukäteen ostettuja lippuja voi saada niinkin alhaiseen hintaan kuin 5$. Etkö ole suuri urheilun ystävä, tai et vain tämän lajin? Ei huolta, tunnelma yksistään on stadionvierailun arvoinen.

Yankee Stadium on myös New York City FC:n koti ja jalkapallo-ottelut siellä ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. Pelkästään stadionin näkeminen on kokemus itsessään. Lippuja voi ostaa noin 20$ lähtöhintaan ja vietät hauskan iltapäivän kuunnellen kannatushuutoja newyorkilaiseen tyyliin.

New York pienellä budjetilla - Jalkapalloa New York pienellä budjetilla - Yankees

Liikkuminen

Manhattan on melko iso paikka. Päästäksesi paikasta A paikkaan B kävely ei ole aina vaihtoehto ja jos olet New Yorkissa pienellä budjetilla, taksilla kulkemisesta voi tulla kallista, erityisesti New Yorkin ruuhkassa.

Metro

Jos haluat edullisen, nopean ja helpon tavan matkustaa kaupungissa, metro (subway) on paras vaihtoehto. Käytä Eric’s New York -sovellukseni metrokarttaa ja voit suunnistaa helposti kohteeseesi. Voit ostaa MetroCardit myös netistä ennen matkaasi.

Polkupyörän vuokraus

Toinen hieno tapa nähdä kaupunkia on vuokrata polkupyörä. Mitä pidempi vuokrausaika, sitä halvempi tuntitaksa. Polkupyörän vuokraus sisältyy myös New York Passiin ja New York Explorer Passiin. Vuokraa pyörä ja tutki Central Parkia, Brooklynia ja Brooklynin siltaa, tai koko kaupunkia jos siltä tuntuu! Tämä on hyvä, lompakolle ystävällinen aktiviteetti koko perheelle.

Käytä ilmaista sovellustani

Jotta New Yorkissa suunnistaminen olisi helpompaa, olen luonut Eric’s New York -sovelluksen Android- ja iPhone-puhelimille. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi ja käyttää offline-tilassa. Näin löydät sen avulla kätevästi perille. Oli sitten kyse metrolla liikkumisesta, lippujen ostamisesta tai ilmaisten WiFi-paikkojen löytämisestä, Eric’s New York -sovellus auttaa säästämään sekä rahaa että aikaa New Yorkin matkalla.

Ilmaista tekemistä New Yorkissa

Kaupungissa, jossa rahan kuluttaminen on niin helppoa, on myös vaihtoehtoja olla käyttämättä yhtään rahaa. Olen koonnut ilmaisesta tekemisestä New Yorkissa tämän listan, jossa on paljon eri aktiviteetteja. Löydät tietoa muun muassa Staten Island Ferrystä, Roosevelt Island Tramista, Grand Central Terminalista ja monissa puistoissa ja toreilla käymisestä, kaikki ilmaiseksi.

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja