Tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa

Tyypillista amerikkalaista ruokaa New Yorkissa

“Missä voi syödä tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa?” on usein kysytty kysymys. Ensinnäkin, mitä “tyypillinen amerikkalainen ruoka” on? Aloitan tietenkin vanhoilla hyvillä suosikeillani: hampurilaisilla ja pizzalla. Toinen hyvin amerikkalainen juttu on “etelän soul-ruoka”, esimeriksi grilliruoka ja nyhtöpossu. Näiden lisäksi on olemassa uusi amerikkalainen ruokakulttuuri, sillä myös Yhdysvaltojen ruokakulttuuri muuttuu nopeasti! Tähän top 5 -listaan yritin valikoida erilaisia ravintoloita, jotka kaikki edustavat amerikkalaista ruokakulttuuria omalla erityisellä tavallaan.

 1. Contents

  Virgil’s

  Oletko menossa illalliselle etelävaltioille tyypilliseen Virgil’s-grilliravintolaan? Tilaa kaikille alkuruuaksi “trainwreck”-ranskalaisia. Ei ehkä kuulosta kovin herkulliselta, mutta sitä se kuitenkin on. Se on itse asiassa keko ranskalaisia perunoita, pekonia, juustoa ja muita herkullisia juttuja. Sen jälkeen kannattaa ottaa nyhtöpossua, joka on todella herkullista. Muita listalta löytyviä tyypillisiä erikoisuuksia ovat muun muassa Mac and Cheese (juustomakaroni) ja hushpuppies-maissipallot. Virgil’s tekee jopa omat kastikkeensa, joita on aina nelisen kappaletta pöydässä. Sisätilat ovat avarat ja siistit. Tämä on loistava paikka (pienten) lasten kanssa.

  Ericin vinkki: Jos etsit tyypillistä amerikkalaista juustomakaroniannosta (Mac and Cheese), niin sinun kannattaa suunnata STK-ravintolaan. Se on pihvipaikka, mutta heiltä löytyy yllättävän hyvä Mac and Cheese -annos.
 2. Cowgirl

  Vähän kuin Virgil’s, mutta Cowgirl-ravintolan ruuan laatu on vain hieman heikompi ja tunnelma paljon parempi. Tämän paikan löydät eräältä ihastuttavan Greenwich Villagen omalaatuiselta kadulta. Paikka on sisustettu mitä huolellisimmin: ihan kuin kävelisit spagettiwesterniin, paitsi että he eivät tarjoa spagettia. Muita pastaruokia kuitenkin tarjoillaan “etelän vivahduksella”, mozzarellatikkuja pekonin kanssa ja tuoreita jalapenoja sekä cowboy-pihvejä vihreän chilin ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa, vain muutamia mainitakseni. Pidä huolta siitä, että säästät ruokahaluasi “New Yorkin parhaalle jälkiruoalle”: uuniperunajäätelölle. Se on kuin uuniperuna, ainoastaan maku on hyvin erilainen. Anna heidän yllättää! Täällä voit käydä lounaalla tai illallisella. Paikka on hyvin rento, voit hyvin pitää päässä lippistä, ei mitään ongelmaa. Näin tekeminen itsessään on tietenkin jo hyvin “tyypillinen amerikkalainen” asia.

 3. Bubby’s

  Bubby’s on tyypillinen amerikkalainen ravintola. Tämä näkyy jo sen avajaispäivästä, joska oli kiitospäivä vuonna 1990. Nyt jo vuosikymmeniä vanha ravintola tunnetaan amerikkalaisesta ruuastaan. Se tarjoilee simppeliä ja tuoretta lohturuokaa. Mene ravintolaan brunssille ja valitse listalta pancakes, burger tai sandwich. Tai illalliseksi esimerkiksi BBQ-ribsejä tai friteerattua kanaa. Bubby’silla on kaksi ravintolaa: yksi Meatpacking Districtilä ja toinen TriBeCassa.

 4. Freemans Restaurant

  Freemans Restaurant on tyypillinen newyorkilainen ravintola. Se sijaitsee kujan perällä, mikä tekee siitä salaperäisen, eikä sitä ole helppo löytää omin päin. Paikassa on paljon tunnelmaa ja pienen tavernan tuntua. Ruokalistalta löytyy esimerkiksi pihvin, perunamuusin ja hampurilaisen kaltaisia vaihtoehtoja. Itse söin hampurilaisen ja se oli mielestäni todella maukas.

 5. IHOP

  IHOP on tämän top 5 -listan villi kortti. Miksi? Tämä ravintolaketju on “rakasta tai inhoa sitä” -tyyppinen. Siitä ei voi varsinaisesti sanoa “tunnelmallinen” sanan perinteisessä merkityksessä, mutta se näyttää kuinka sadat miljoonat amerikkalaiset viettävät aamunsa. Tässä, pääasiassa aamiaisravintolassa, voit valita suuresta valikoimasta erilaisia pannukakkuja ja siirappeja. Tarjolla on myös hieno brunssi (jonka jälkeen sinut täytyy vierittää ravintolasta) ja “tukkijätkän aamiainen” – kanadalainen versio englantilaisesta aamupalasta. Oi, he rakastavat outoja yhdistelmiä. Muistan syöneeni aamiaiseksi pihvillä täytetyn munakkaan, ihan kuin se olisi eräänlainen taco. Hinnat ovat hyvin alhaiset. Vielä kerran: älä odota mitään erityistä tunnelmaa, mutta odota periamerikkalaista kokemusta, johon kuuluu “rajoittamattomasti kahvia” ja “rajoittamattomasti pannukakkuja” aika ajoin. Ole valmiina!

Tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa Sunny side up Tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa BBQ

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja