Tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa

Tyypillista amerikkalaista ruokaa New Yorkissa

Tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa on tarjolla monessa ravintolassa. Kun ajatellaan amerikkalaista ruokaa, mieleen tulee monenlaisia ruokia, kuten muun muassa hampurilaiset ja mac & cheese. Aina on jotain uutta kokeiltavaa, koska maan ruokakulttuuri muuttuu nopeasti. Tähän top 5 -listaan yritin luoda valikoiman ravintoloita, jotka edustavat amerikkalaista ruokakulttuuria kaikki omalla erityisellä tavallaan.

Contents

Tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa

Ensinnäkin, mitä “tyypillinen amerikkalainen ruoka” on? Aloitan tietenkin vanhoilla hyvillä suosikeillani: hampurilaisilla ja pizzalla. Toinen hyvin amerikkalainen juttu on “etelän soul-ruoka”, esimeriksi grilliruoka ja nyhtöpossu. Sinun tulee ehdottomasti maistaa myös pannukakkuja.

 1. Virgil’s (152 West 44th Street)

  Oletko menossa illalliselle etelävaltioille tyypilliseen Virgil’s-grilliravintolaan? Tilaa kaikille alkuruuaksi “Trainwreck Fries” -ranskalaiset. Ei ehkä kuulosta kovin herkulliselta, mutta sitä se kuitenkin on. Se on itse asiassa keko ranskalaisia perunoita, pekonia, juustoa ja muita herkullisia juttuja. Sen jälkeen kannattaa ottaa nyhtöpossua, joka on todella herkullista. Muita listalta löytyviä tyypillisiä erikoisuuksia ovat muun muassa Mac and Cheese (juustomakaroni) ja Crispy Hush Puppies -maissipallot. Virgil’s tekee jopa omat kastikkeensa, joita on aina nelisen kappaletta pöydässä. Sisätilat ovat avarat ja siistit. Tämä on loistava paikka (pienten) lasten kanssa.

  Ericin vinkki: “Jos etsit tyypillistä amerikkalaista juustomakaroniannosta (Mac and Cheese), niin sinun kannattaa suunnata STK-ravintolaan. Se on pihvipaikka, mutta heiltä löytyy yllättävän hyvä Mac and Cheese -annos.”

 2. Cowgirl (519 Hudson Street)

  Tämä ravintola tuntuu ihan kuin kävelisit spagettiwesterniin, paitsi että he eivät tarjoa spagettia. Tunnelmallinen Cowgirl sijaitsee idyllisellä kadulla West Villagen viehättävässä kaupunginosassa. Kaikki ruoat tarjoillaan “etelän vivahduksella”. Grillatuilla katkaravuilla täytettyjä ja pekoniin käärittyjä paahdettuja jalapeñoja sekä Texas chiliä, vain mainitakseni muutaman. Pidä huolta siitä, että säästät ruokahaluasi “New Yorkin parhaalle jälkiruoalle”: uuniperunajäätelölle. Se on kuin uuniperuna, ainoastaan maku on hyvin erilainen. Anna heidän yllättää! Täällä voit käydä lounaalla tai illallisella. Paikka on hyvin rento, voit hyvin pitää päässä lippistä, ei mitään ongelmaa. Näin tekeminen itsessään on tietenkin jo hyvin “tyypillinen amerikkalainen” asia.

 3. Fraunces Tavern (54 Pearl Street)

  Sukella New Yorkin historiaan Fraunces Tavernissa, joka avattiin samalla paikkalla vuonna 1762! Tämä baari ja ravintola on kaupungin vanhin kapakka ja New Yorkin kaupungin virallinen merkkikohde. George Washington ja Alexander Hamilton kävivät paikassa usein. Nyt tarjolla on amerikkalaista ruokaa, kuten pihvejä, hummeri-mac&cheeseä ja hampurilaisia. Tee pöytävaraus etukäteen. Fraunces Tavern on nimensä mukaisesti myös taverna(baari). Voit siis käydä baarin puolella myös drinkeillä. Pääset suoraan vuoden 1762 tunnelmiin, nykypäivän New Yorkin alkuaikoihin.

 4. Freemans Restaurant (Freeman Alley)

  Freemans Restaurant on tyypillinen newyorkilainen ravintola. Se sijaitsee kujan perällä, mikä tekee siitä salaperäisen, eikä sitä ole helppo löytää omin päin. Paikassa on paljon tunnelmaa ja pienen tavernan tuntua. Ruokalistalta löytyy esimerkiksi pihvin, perunamuusin ja hampurilaisen kaltaisia vaihtoehtoja. Itse söin hampurilaisen ja se oli mielestäni todella maukas.

 5. IHOP (235 East 14th Street)

  IHOP on tämän top 5 -listan villi kortti. Miksi? Tämä ravintolaketju on “rakasta tai inhoa sitä” -tyyppinen. Siitä ei voi varsinaisesti sanoa “tunnelmallinen” sanan perinteisessä merkityksessä, mutta se näyttää kuinka sadat miljoonat amerikkalaiset viettävät aamunsa. Tässä, pääasiassa aamiaisravintolassa, voit valita suuresta valikoimasta erilaisia pannukakkuja ja siirappeja. Tarjolla on myös hieno brunssi (jonka jälkeen sinut täytyy vierittää ravintolasta) ja “tukkijätkän aamiainen” – kanadalainen versio englantilaisesta aamupalasta. Oi, he rakastavat outoja yhdistelmiä. Muistan syöneeni aamiaiseksi pihvillä täytetyn munakkaan, ihan kuin se olisi eräänlainen taco. Hinnat ovat hyvin alhaiset. Vielä kerran: älä odota mitään erityistä tunnelmaa, mutta odota periamerikkalaista kokemusta, johon kuuluu “rajoittamattomasti kahvia” ja “rajoittamattomasti pannukakkuja” aika ajoin. Ole valmiina!

Tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa -Sunny side up Tyypillistä amerikkalaista ruokaa New Yorkissa - BBQ

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja