Naimisiin New Yorkissa

Naimisiin New Yorkissa

Naimisiin meno New Yorkissa on hyvin romanttista. Jos suunnittelette häitä New Yorkissa, on otettava huomioon lukuisia seikkoja, varsinkin jos aiotte järjestää myös hääjuhlan New Yorkissa. Voitte juhlistaa tätä erityistä päivää monin eri tavoin, yhdistäen matkaan myös romanttista tekemistä New Yorkissa.

Contents

Naimisiin meno New Yorkissa

Jos haluatte mennä naimisiin New Yorkissa, tarvitsette avioliittoluvan (Marriage License). Tämä vihkilupa on New Yorkin osavaltion ennen vihkimistä myöntämä laillinen asiakirja, jolla New Yorkin osavaltio antaa teille luvan solmia avioliitto New Yorkissa. Eli kysessä on paikallinen avioliiton esteiden tutkinta, joka tulee tehdä vöhintään 24 tuntia ennen vihkitoimitusta. Vihkimisen tulee suorittaa vihkivirkailija eli henkilö, jolla on lupa vihkiä ihmisiä New Yorkissa. Voit mennä naimisiin myös kaupunginkansliassa (City Clerk Office).

Jos menette naimisiin New Yorkissa, saatte vihkitodistuksen (Marriage Certificate). Jotta voitte tallentaa tiedon avioliitostanne myös Suomessa, teidän on haettava myös laajennettua vihkitodistusta (Extended Marriage Certificate) New Yorkissa ja hankittava Apostille-todistus. Nämä todistavat, että olette menneet laillisesti naimisiin New Yorkissa.

Ericin vinkki: “Laajennettua avioliittotodistusta ei tarvitse hakea samana päivänä kuin vietätte häitä. Itse asiassa saadaksenne tarvitsemanne laillistetun vihkitodistuksen teidän on käytävä useita vaiheita läpi eri paikoissa. Siksi kannattaa nauttia ensin hääpäivästä ja alkaa hoitamaan paperihommia vasta seuraavana päivänä!”

Huom: Ota yhteyttä oman alueesi Digi ja väestötietovirastoon ennen häitä ja niiden jälkeen, jotta varmistut siitä, että avioliittonne on laillisesti pätevä.

Naimisiin New Yorkin Suomikirkossa

Myös New Yorkin Suomikirkossa eli New York Finnish Lutheran Congregationissa voi mennä naimisiin. Vihkiminen voi tapahtua paikallisten lakien mukaan kuten yllä on kuvailtu. Seurakunnan pastorilla on kuitenkin myös lupa vihkiä Suomen kansalaiset Suomen lain mukaan, jos haluatte kirkollisen vihkimisen New Yorkissa. Tällöin avioliiton esteiden tutkinta tulee olla tehtynä Suomessa lakien mukaan ja riittävän ajoissa, jotta saatte siitä todistuksen matkalle mukaan. Vihkimisen jälkeen pastori toimittaa asiakirjanne Suomen viranomaisille, joten avioliittonne rekisteröidään täysin normaalisti.

Hääkuvaaja New Yorkissa

New Yorkissa vihkiseremonian aikana ei kannata unohtaa hääkuvaajaa. Hyvän valokuvaajan löytäminen New Yorkista voi olla hankalaa ja hyvin kallista. Mirjam on yksi hääkuvaaja New Yorkissa, jota voin suositella. Olen tuntenut hänet jo pitkän aikaa, ja hän voi ottaa teistä kuvia edulliseen hintaan tämän merkittävän hetken aikana ja sen jälkeen!

Naimisiin New Yorkissa - Kuvaus Naimisiin New Yorkissa - Häät

Ericin vinkki: “En ole missään nimessä hääsuunnittelija. Häiden suunnittelu New Yorkissa vie paljon aikaa ja energiaa. Voit palkata yrityksen tekemään tämän puolestasi, mutta päivän voi rakentaa näköisekseen myös itse. Annan tässä artikkelissa muutamia vinkkejä.”

Kosinta New Yorkissa

New Yorkissa on paljon romanttisia paikkoja, jotka sopivat täydellisesti kosintaan. Polvistu esimerkiksi Bow Bridge -sillalla Central Parkissa.

Toinen vaihtoehto on New Yorkin näköalatasanteet. Kun takananne siintää upeat kaupunkinäkymät, kihlat New Yorkissa on varmasti hetki, jota ette unohda koskaan. Voit kosia kumppaniasi myös vesillä. Lähtekää Bateaux-illallisristeilylle nauttimaan ruoasta ja Manhattanin upeista skyline-maisemista.

Naimisiin New Yorkissa - Central Park Naimisiin New Yorkissa - Bateaux

Romanttinen päivä New Yorkissa

Oman rakkaan kanssa kannattaa suunnitella romanttinen päivä New Yorkiin. Voin omasta kokemuksesta suositella kylpylää Governors Islandilla. Siellä voitte nauttia yli 20 hyvän olon kokemuksesta ja samalla ihailla näkymiä Manhattanille. Voit myös varata valokuvaussession Central Parkissa, jotta saat ikuistettua erityisen hetkenne. Voit viestitellä valokuvaajan kanssa etukäteen ja sopia kellonajasta ja tarkasta paikasta.

Tai koe ikimuistoinen elämys, kuten helikopterilento New Yorkin yllä. Haluatko lisätä päivääsi ripauksen ylellisyyttä ihaillessasi näkymiä yläilmoista? Voit varata yhdessä kumppanisi kanssa yksityisen helikopterilennon New Yorkissa ja kohota kaupungin siluetin ylle oman lentäjän kanssa. Mikä voisi olla tämän romanttisempaa?

Romanttiset ravintolat New Yorkissa

Kaikkialla New Yorkissa on paljon ruokapaikkoja ja baareja, joissa voit viettää upean illan. Olen listannut kaikki suosikkini New Yorkin romanttisista ravintoloista.

Romanttiset hotellit New Yorkissa

Jos aiot järjestää häät New Yorkissa, romanttinen majoittuminen tekee kokemuksesta entistäkin upeamman. Eri puolitla kaupunkia löytyy hotelleja, jotka sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Tutustu valitsemiini romanttisiin hotelleihin New Yorkissa.

Voinko suomalaisena mennä naimisiin New Yorkissa?

Kyllä, voit mennä naimisiin New Yorkissa. Lue lisää tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja