Valokuvaaminen New Yorkissa

Valokuvaus New Yorkissa

Valokuvaaminen New Yorkissa on helppoa, sillä kaupunki on valokuvauksellinen. Kukapa ei haluaisi ikuistaa New Yorkin matkaansa valokuvin. Nykyään valokuvaaminen on helppoa älypuhelinten avulla ja sosiaalisen median myötä olemme tottuneet valokuvaamaan kaikkialla. Muutama seikka kannattaa kuitenkin ottaa huomioon New Yorkissa valokuvatessa.

Julkiset paikat

Paras vinkki valokuvaamiseen julkisilla paikoilla on käyttää tervettä järkeä. Kannattaa myös pyytää lupa valokuvaamiseen etukäteen erityisesti teattereissa, konserttisaleissa, klubeissa ja museoissa. Ota huomioon, että lupaa ei ehkä heru.

Ole myös varovainen, kun valokuvaat ravintoloissa. Osa asiakkaista ei ehkä halua tulla kuvatuksi. Ruoka-annosten valokuvaaminen ja postaaminen ei ole kiellettyä, mutta osa ylellisimmistä ravintoloista ei pidä tästä tavasta.

Kaupoissa valokuvaamisessa kannattaa myös olla varuillaan. Kaupat eivät yleensä pidä tästä ja saatat saada järjestysmiehen niskaasi. Yleensä ovessa on tarra tai kyltti, joka kieltää valokuvaamisen.

Katso myös tarkkaan ketä kuvaat kadulla. Osa newyorkilaisista ei halua tulla turistien kuvaamaksi. Vanhemmat eivät halua tuntemattomien ottava kuvia lapsistaan.

Missä ottaa valokuvia New Yorkissa?

New Yorkin upeista maisemista saa kuka tahansa onnistuneita valokuvia. Tsekkaa Central Park, Brooklynin silta, Times Square, Grand Central ja Empire State Building ja valokuvasi onnistuvat varmasti.

Jos et halua itse valokuvata, anna kamera ammattilaisen käsiin ja asettaudu valokuvattavaksi. Vihdoin saat lomakuvat, joissa näkyy sekä sinä että partnerisi. Lähde opastetulle kävelykierrokselle New Yorkiin henkilökohtaisen valokuvaajan kanssa.

Varaa liput kävelykierrokselle valokuvaajan kanssa tästä

Valokuvataiteen museot New Yorkissa

New Yorkissa on useita valokuvataiteen museoita. Fotografiska esittelee maailman parhaita valokuvia. Museosta löytyy paitsi tunnettujen valokuvaajien, myös nousevien kykyjen teoksia. Museo on avoinna myöhään, joten voit nauttia valokuvista myös viinilasillisen kanssa. New Yorkissa sijaitsee lisäksi International Center of Photography, joka on yksi maailman johtavista valokuvauksen keskuksista. Muihin kaupungin museoihin verrattuna se on kuitenkin hyvin pieni. Suuresta kokoelmasta huolimatta museossa näytetään yleensä samanaikaisesti vain yksi tai kaksi näyttelyä dokumenttivalokuvista video-installaatioihin.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja