Opastettu kierros New Yorkin Bronxissa

Opastettu kierros New Yorkin Bronxissa

Uusi opastettu kierros Bronxissa on turisteille, jotka haluavat nähdä muutakin kuin pelkästään Manhattanin ja paeta hetkeksi New Yorkin vilskeestä. Kierroksen aikana näet Bronxin, mutta myös Upper East Side, Upper West Side ja Harlem kuuluvat kiertoajeluun. Oppaan kertomana paikkojen historia kuten kuuluisa 70-luku sekä tämän hetkinen tilanne tulevat tutuksi.

Tätä kierrosta ei enää järjestetä

Hyvänä vaihtoehtona tälle kierrokselle suosittelen Brooklyn, Queens ja Bronx -kierrosta.

Contents

Oppitunti New Yorkin piirikuntiin

Istumapaikan saa valita bussissa vapaasti. Molemmilla puolilla riittää nähtävää. Ensimmäisen tunnin aikana bussi ei pysähdy. Voit rentoutua, katsella maisemia ja kuunnella oppaan selostuksia (englanniksi ja ranskaksi) kaikessa rauhassa. Bussi ajaa Upper East Siden ja Harlemin kautta määränpäähän Bronxiin. Oppaat tuntevat eri kaupunginosat todella hyvin.

Bronxiin saavuttaessa ajatte ensin art deco -tyylisen alueen läpi. Matka jatkuu varakkaampaan kaupunginosaan ja saatat yllättyä kuinka loisteliaita talot siellä ovat. Ensimmäinen pysähdys on pienessä, mutta kauniissa puistossa Hudsonjoen varrella. Täällä on mahdollisuus käydä vessassa ja ostaa pientä juotavaa ja purtavaa.

Rakennus New Yorkin Bronxissa Italialainen tori New Yorkin Bronxissa

Little Italy Bronxissa

Matka jatkuu kohti Bronxin Little Italya, jossa bussi pysähtyy ja pääsette katselemaan ympärillenne. Little Italy on pieni Italialaisten asuttama kaupunginosa, aivan kuten Manhattanillakin. Manhattanin Little Italy antaa hiukan kitschin vaikutelman, mutta Bronxissa asia on aivan päinvastoin. Täältä ei turisteja löydy, vaan sen sijaan tusina italialaisia liikkeitä ja kahviloita. Kaikki vaikuttaa hyvin alkuperäiseltä ja aidolta. Itse käyn mielelläni pienellä (katetulla) torilla. Siellä kannattaa maistaa paikallista espressoa.

Tämän jälkeen jatkatte Bronxin pahamaineiselle alueelle. Kyseessä on Camp Apache etelä Bronxissa. 70-luvulla aluetta pidettiin maailman vaarallisimpana sen murhien, huumeongelman ja tuhopolttojen vuoksi. Pääset katsomaan miltä alue näyttää nykyään.

Paluumatkalla pysähdytte Yankee Stadiumin luona ottamaan valokuvia New York Yankeesin kotikentästä ja sen jälkeen matka jatkuu Upper West Siden kautta takaisin kierroksen aloituspaikkaan.

Ericin vinkki: Kierros kestää neljä tuntia, mutta on juuri sopivan pituinen. Olet takaisin kello 13.00 keskellä Manhattania, joten sinulla on vielä loppupäivä aikaa tehdä muutakin. Jos olet käynyt New Yorkissa jo monesti ja haluat tutustua kaupunkiin paremmin, suosittelen erityisesti tätä kierrosta. Tämä on myös loistava vaihtoehto jos kävely on vaivalloista tai et vain halua kävellä paljoa, mutta haluat silti osallistua opastetulle kierrokselle.

Käytännön tietoa

Tehtyäsi tilauksen, saat kupongin joka tulostetaan ja toimii lippuna kun osallistut kierrokselle. Sinun pitää rekisteröityä oppaan luona ensimmäisessä kerroksessa (soita ovikelloa jos ovi ei ole auki).

  • Kesto: 4 tuntia
  • Lähtöpaikka: 8th Avenue ja 44th Street
  • Lähtöaika: 09.00

Bronx Supreme Court Bronx-kierroksella The Bronx in NYC market in Little Italy

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja