Yankee Stadium

Yankee Stadium

Yankee Stadium New Yorkissa on baseball-joukkue New York Yankeesin kotikenttä. Stadion sijaitsee Bronxissa, ja sen kapasiteetti on yli 46 000 katsojaa. Kesäkuukausina siellä pelattavien baseball-otteluiden lisäksi Yankee Stadium tarjoaa paljon muutakin nähtävää, kuten Monument Parkin, opastettuja kierroksia, New York Yankees -museon ja New York City FC:n pelejä, sillä myös jalkapallojoukkue pelaa stadionilla.

Contents

Yankee Stadium

Yankee Stadiumilla voit seurata Yankeesin peliä. New York Yankees -liput voi ostaa netistä etukäteen. Nykyinen Yankee Stadium avattiin vuonna 2009 korvaten vanhan Yankee Stadiumin, jossa New York Yankees oli pelannut vuodesta 1923. Vanha stadion purettiin vuonna 2010. Nykyisen stadionin rakentaminen maksoi 2,3 miljardia dollaria, mikä teki siitä tuolloin kalleimman koskaan rakennetun stadionin.

Yankee Stadium - Kenttä

Opastettu Yankee Stadium -kierros

Yankee Stadium on iso rakennuskompleksi, jossa on paljon nähtävää. Siksi opastettu Yankee Stadium -kierros on eri toten urheilufaneille hauska kokemus. Kierros vie sinut stadionin erityisiin alueisiin, kuten pelikentälle ja Monument Parkiin. Kierroksen aikana saat tietää Yankeesin historiasta, vierailet New York Yankeesin museossa ja näet erityisiä muistoesineitä.

Yankee Stadium Tour sisältyy myös New York Passiin ja Explorer Passiin

Monument Park Yankee Stadium

Keskikentällä screenin alla sijaitseva Monument Park on muistomerkki Yankeesin entisille jäsenille. Monumenttipuistosta on myös hyvä näkymä kentälle. Maksuttomaan Monument Parkiin pääsee käymään aina 45 minuuttia ennen Yankees-ottelun alkua tai opastetun stadionkierroksen aikana.

Yankee Stadium - Monument Park

New York Yankees Museum

New York Yankees -museossa pääset tutustumaan Yankees-seuraan vielä paremmin. Pienessä museossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä Yankees-pelaajista, -teemoista ja -historiasta. Museossa on myös vakituisia näyttelyesineitä, kuten Ball Wall. Tässä palloseinässä on yli 870 nimmarilla varustettua baseball-palloa sekä Yankeesin voittamia erilaisia pokaaleja vuosien varrelta.

Ottelulipulla pääsee vierailemaan museossa 1,5 tuntia ennen pelin alkua aina kahdeksanteen vuoropariin asti. Museo sijaitsee aivan 210-katsomon vieressä. Opastetulla Yankee Stadium -kierroksella pysähdytään myös museossa. Haluatko oman fanituotteen urheilujoukkueelta? Voit ostaa Yankees-muistoesineitä stadionin New York Yankees Team Store -myymälästä tai lähteä katsomaan peliä, jossa on jaossa New York Yankeesin ilmaislahja.

Yankee Stadium - New York Yankees -museo

New York City FC

New York Yankeesin lisäksi Yankee Stadiumilla pelaa myös jalkapalloseura New York City FC. MLS-jalkapallokausi kestää maaliskuun alusta lokakuun loppuun, mikä on samaan aikaan Yankees-kauden kanssa. Riippuen siitä, kumpi joukkue pelaa kyseisenä päivänä, Yankee Stadium muuttuu NYC FC:n stadioniksi tai päinvastoin.

Konsertit Yankee Stadiumilla

Yankee Stadium ei ole vain urheilutapahtumien näyttämö, vaan siellä järjestetään toisinaan myös konsertteja. Stadionilla ovat esiintyneet muun muassa Madonna, Jay-Z ja Diplo. Huippuartistin konsertti näin suurella stadionilla on huikea kokemus.

Katso tästä mitä tehdä New Yorkissa

Käytännön tietoa

Yankee Stadiumille pääsee helpoiten metrolla. Metroasema on nimeltään 161 St-Yankee Stadium, ja metrosta pois jäädessä on mahdotonta olla huomaamatta stadionia. Linjat D ja 4 vievät suoraan Manhattanilta Yankee Stadiumille.

  • Osoite: 1 East 161 Street

Yankee Stadium - Yankees-ottelu

Mitä tehdä Yankee Stadiumilla?

Yankee Stadium on Yankeesin kotikenttä, mutta stadionille voi myös tehdä paljon muuta, muun muassa lähteä opastetulle kierrokselle ja käydä Monument Parkissa. Lue tästä.

Missä Yankee Stadium sijaitsee?

Yankee Stadium sijaitsee New Yorkin Bronxissa. Lue stadionista lisää tästä.

Miten mennä Yankee Stadiumille?

Yankee Stadiumille pääsee kätevimmin metrolla. Katso lisätiedot tästä.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja