Little Italy New Yorkissa

Naapurusto: Little Italy New Yorkissa

Viime vuosien ajan Chinatown on hitaasti mutta varmasti valloittanut Little Italyn aluetta itselleen. Italialaiset vaikutukset vähenevät alkuperäisten asukkaiden muuttaessa muille italialaisille hallintoalueille. Jos kuitenkin ehdit hidastaa tahtia ja kävellä Little Italyn katuja, löydät vielä aitoa italialaista tunnelmaa.

Kaupat ja ravintolat Little Italyssa

Little Italy sijaitsee suunnilleen SoHon ja Chinatownin välissä. Newyorkilaiset rakastavat nimetä alueita. Kuulin, että kiinteistönvälittäjät tykkäävät tehdä tätä, sillä se saa naapuruston kuulostamaan ylelliseltä ja trendikkäältä. Niinpä Little Italyn pohjoisosa on nimetty NoLitaksi, Northern Little Italy. Kaikki aidot alkuperäiset liikkeet ja ravintolat sijaitsevat edelleen Grand ja Mulberry Streetillä. Alue ei ole halvimmasta päästä, mutta tasokasta.

Italialaista ruokaa ja juomia

Umberto’s Clam House 132 Mulberry Streetillä on loistava mafiapaikka. Kahden korttelin päässä, heidän entisessä paikassaan ammuttiin gangsteri Joe Gallo hänen nauttiessaan kala-annosta. Tuskin kuitenkaan pääset todistamaan ampumavälikohtausta. Alue on nykyään todella turvallinen, ellei jopa hiukan tylsä. Käy Mulberry Street -baarissa 176 Mulberry Streetillä. Paikka näyttää hiukan rähjäiseltä, mutta tarjoaa aidon Little Italy -tunnelman. Paikka on näkynyt myös Sopranos-sarjassa.

Hotellit Little Italy

Little Italy on pieni kaupunginosa, joten hotelleja ei löydy sieltä kovin paljon. Jos haluat silti yöpyä tällä tunnelmallisella alueella, Nolitassa sijaitseva The Nolitan New York on erinomainen valinta. Toinen hyvä hotelli Little Italyssa on NobleDEN Hotel, joka on itse asiassa yksi suosikeistani!

Opastettu Little Italy -kierros

Jos haluat tutustua alueeseen paremmin, osallistu opastetulle kävelykierrokselle. Se kattaa myös SoHon ja Chinatownin sekä antaa hyvän yleiskatsauksen alueesta. Paikallinen opas osaa kertoa näiden naapurustojen historiasta. Kierros alkaa Spring Streetiltä SoHossa ja jatkaa siitä Little Italyyn ja Chinatowniin.

Varaa opastettu SoHo, Chinatown ja Litte Italy -kierros tästä

Ericin vinkki: Little Italy on myös hyvä paikka nähdä katutaidetta New Yorkissa. Erityisen tunnettuja ovat esimerkiksi kaksi värikästä muraalia: toinen Audrey Hepburnista ja toinen Lady Libertysta, jotka molemmat löytyvät Little Italyn alueelta. Little Italyyn pääsee helposti Hop on Hop off -bussilla.

Naapurusto: Little Italy New Yorkissa - Tervetuloa-kyltti Naapurusto: Little Italy New Yorkissa - Muraali

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja