New Yorkin panimot

New Yorkin panimot

New Yorkin panimot ovat erinomainen kohde mukavaan iltapäivän tai illan viettoon paikallisten keskuudessa. Oluenharrastajat voivat todellakin hemmotella itseään, sillä kaupungista löytyy niin paljon loistavia olutpanimoita, niin New Yorkin historiallisista panimoista aina uusia makuja kokeileviin moderneihin pienpanimoihin. Parhaiden panimoiden oluthuoneet tarjoavat jokaiselle jotakin! Olen itse suuri oluen ystävä, joten olen listannut kaikki suosikkipanimoni New Yorkissa – toiset maukkaan oluen ja toiset paikan viihtyisän ilmapiirin ja siellä käyvien paikallisten vuoksi. Kippis!

Contents

New Yorkin parhaat panimot

New Yorkin parhaat panimot löytyvät Brooklynista ja Queensista. Alueella asui aikoinaan paljon saksalaisia ja itävaltalaisia siirtolaisia, jotka tekivät jo itse omaa olutta. Jossain vaiheessa 10% kaikesta Amerikan oluesta valmistettiin Brooklynissa. Ja edelleen newyorkilaiset saavat alueella hyvää olutta.

Ericin vinkki: “Panimot ovat viihtyisiä paikkoja, joissa newyorkilaiset voivat hörpätä lasilliset, aivan samaan tyyliin kuin Suomessakin. Etenkin viikonloppuisin paikalliset käyvät mielellään panimoissa ystävien kanssa, mutta usein myös lasten kanssa. Niinpä ne ovat myös paikkoja, joissa käy vähän turisteja ja joissa voi tutustua “aitoihin newyorkilaisiin”.”

Brooklyn Brewery

New Yorkin suurin ja tunnetuin panimo on Brooklyn Brewery, ja se on todella legendaarinen. Tämä Williamsburgin panimo on yksi suosikeistani, sillä olutsali on aina viihtyisä, ja siellä näkee myös ison osan panimoprosessista. Vuonna 1988 perustettu Brooklyn Brewery New Yorkissa tunnetaan parhaiten oluenpanoprosessistaan. Monia palkintoja voittaneet panimomestarit yhdistävät perinteistä ja modernia, mikä antaa oluille täyteläisen maun. Heidän suosituin oluensa on Brooklyn Lager, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla juuri paikan päällä!

Osoite: 79 North 11th Street – Williamsburg, Brooklyn

New Yorkin panimot - Brooklyn Brewery New Yorkin panimot - Brooklyn Brewery sisäpuolella

Fifth Hammer Brewing Company

Tämä panimo Long Island Cityssä on trendikäs paikka, sillä siellä istutaan autotallissa oluttynnyrien ympäröimänä. Valikoima vaihtuu jatkuvasti, mutta tarjolla on aina kaikenlaista olutta. Fifth Hammer Brewing Company panostaa luovuuteen, joten tarjolla on aina ainutlaatuisia makuja. Hyvien oluiden lisäksi heillä on myös paljon tapahtumia, kuten musiikki- ja peli-iltoja.

Osoite: 10-28 46th Avenue – Long Island City, Queens

New Yorkin panimot - Fifth Hammer Brewing Company

Rockaway Brewing Company

Rockaway Brewing Company aloitti toimintansa Rockaway Beachillä, mistä nimi juontaa juurensa, mutta nykyään kaikki heidän oluensa valmistetaan Long Island Cityssä. Tämä newyorkilainen pienpanimo tunnetaan käsityöoluistaan, joissa yhdistyy monenlaisia makuja. Voit tilata hanaoluen tai olutlaudan (flight), jos haluat maistella vähän kaikkea.

Osoite: 46-01 5th Street – Long Island City, Queens

New Yorkin panimot - Rockaway Brewing Company New Yorkin panimot - Rockaway Brewing Company sisällä

TALEA Beer Co.

TALEA Beer Co:lla on useita toimipisteitä New Yorkissa, mutta heidän baarinsa Williamsburgissa on oma suosikkini. Tämän olutmerkin perusti kaksi naista, jotka kaipasivat muutosta kokemukseensa siitä, että olutmarkkinat eivät aina palvele kaikkia. Heidän oluensa eivät ole niin katkeria ja niissä on hedelmäisiä makuja. TALEAn ohi kävellessä et välttämättä heti tajua, että kyseessä on panimo, mutta käy ehdottomasti sisään!

Osoite: 87 Richardson Street – Williamsburg, Brooklyn

Ericin vinkki: “Monet New Yorkin parhaista panimoista löytyvät Williamsburgista ja Greenpointista. On hauska tutustua paitsi panimoihin ja niiden oluisiin, mutta myös näihin Brooklynin kaupunginosiin. Tämä onnistuu kätevästi Eric’s New York -sovelluksesta löytyvän Williamsburg – Greenpoint -kävelyreitin avulla!”

EBBS Brewing Co.

EBBS Brewing Co. Williamsburgissa on mainio paikka! Heidän valikoimaansa kuuluu joukko hyviä paikallisoluita, kuten IPA-, stout- ja ale-oluita. Tämä panimo Brooklynissa keskittyy innovointiin ja luovuuteen, mikä näkyy myös sisustuksessa ja olutpakkauksissa. Kyseessä on paikka, jonne kaverit kokoontuvat yhteen nauttimaan viihtyisästä ilmapiiristä.

Osoite: 182 North 8th Street – Williamsburg, Brooklyn

Tørst

Tørstistä löytyy lähes kaikenlaista olutta! Tässä tanskalaisessa olutbaarissa on hanassa yli 20 olutta ja listalla yli 200 erilaista olutta tölkissä. Lisäksi voit tilata oluen kanssa pientä purtavaa. Jos olut ei kiinnosta niinkään, tarjolla on myös hyvää viiniä ja cocktaileja! Sisätilat on sisustettu skandinaaviseen tapaan hyvin tyylikkäästi ja modernisti.

Osoite: 615 Manhattan Avenue – Greenpoint, Brooklyn

Other Half Brewing

Tämä panimo toimii Domino Parkissa, Williamsburgissa, ja se sijaitsee kauniilla paikalla veden äärellä. Voit maistaa joko listalta löytyvää olutta tai testata tasting roomissa jotain heidän olutkokeiluistaan. Other Half Brewingin perusti kolme ystävystä tavoitteena olut, jota he itse haluaisivat juoda ja jonka valmistaa sellainen yritys, jonka osana he itse halusivat olla. Arvostan todella sitä, että he toimivat yhdessä paikallisten kanssa, joten he myös auttavat paikallista yhteisöä.

Osoite: 34 River Street – Williamsburg, Brooklyn

New Yorkin panimot - Other Half Brewing

Kattoterassibaarit New Yorkissa

Jos haluat juoda oluesi katselle New Yorkin näköaloja, joiltakin panimoilta löytyy myös kattoterassi!

Greenpoint Beer and Ale

Greenpoint Beer and Ale sijaitsee Greenpointissa, Brooklynissa. Panimon kattoterassilta, jossa on lasimaalauksin koristeltu vesisäiliö, voit katsella yli Greenpointin. Monet paikalliset hengailevat tässä panimossa. saatavilla on myös erilaisia pelejä, jos kaipaat viihdykettä. Tykkään erityisesti siitä, että heidän oluillaan on hauskat nimet!

Osoite: 1150 Manhattan Avenue – Greenpoint, Brooklyn

New Yorkin panimot - Greenpoint Beer and Ale New Yorkin panimot - Greenpoint Beer and Ale katolla

Berry Park

Berry Park ei oikeastaan ole panimo vaan pikemminkin biergarten, jossa voi juoda kaikenlaista olutta, usein tarjoiltuna kolpakossa. Kattoterassilta voi myös nähdä Manhattanin siluetin. Kesällä paikka on viihtyisä, mutta jos sää on huono, voit istua myös sisätiloissa, jossa on kiva tunnelma.

Osoite: 4 Berry Street – Greenpoint, Brooklyn

Biergarten New Yorkissa

Biergarten eli olutterassi on myös amerikkalaisten suosiossa, joten myös New Yorkista löytyy näitä oluthuoneita. Monissa niistä on saksalainen teema, ja tarjolla on esimerkiksi pretzeleitä ja bratwurstia. Biergartenit eivät itse valmista olutta, mutta niistä saa usein paikallispanimoiden oluita.

Radegast Hall & Biergarten

Radegast Hall on Williamsburgissa sijaitseva biergarten, josta saa paljon erilaisia oluita. Joko suoraan oluttynnyristä tai pullosta kaadettuna. Voin myös lämpimästi suositella grillistä tulevaa ruokaa. Usein kuulee myös livemusiikkia, ja monet paikalliset viihtyvät siellä viikonloppuisin tai töiden jälkeen. Radegast Hall tarjoaa kaiken, mitä biergartenilta voi odottaa: loistavan ilmapiirin, hyvää ruokaa ja monenlaista olutta. Kaikille oluen ystäville löytyy jotakin!

Osoite: 113 North 3rd Street – Williamsburg, Brooklyn

New Yorkin panimot - Radegast Hall Biergarten

The Standard Biergarten

Standard Biergarten on osa Standard-hotellia, ja se sijaitsee suoraan High Line Parkin alapuolella. Perinteisten puisten penkkien ja ruoka-annosten ansiosta tuntuu todella siltä, kuin olisit hetken Saksassa. Olutvalikoima on loistava, ja niin on myös tunnelma.

Osoite: 848 Washington Street – Meatpacking District, Manhattan

New Yorkin panimot - The Standard Biergarten

Olutkierros New Yorkissa

Haluatko sukeltaa syvemmälle New Yorkin oluisiin ja panimoihin? Siinä tapauksessa kannattaa lähteä mukaan Brooklynin panimo- ja olutkierrokselle! Kierroksen aikana vierailette oppaan johdolla parhaissa olutpaikoissa ja opitte kaiken panimoprosessista.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja