Long Island City New York

Long Island City New Yorkissa

Long Island City New York (LIC) sijaitsee lähellä East Riveriä Manhattanin itäpuolta vastapäätä. Tämä kaupunginosa Queensissä tunnetaan halvoista hotelleista, virkeästä taideskenestä ja joenrannalla sijaitsevista puistoista, joista avautuu upeat skyline-näkymät Manhattanista. Long Island Cityn hotellit ovat hyvä, lompakolle ystävällinen vaihtoehto verrattuna majoitukseen Manhattanilla. Metrolla Long Island Citystä Manhattanille kestää vain 15 minuuttia.

Contents

Long Island Cityn nähtävyydet

Long Island City ei välttämättä ensimmäinen mieleen tuleva paikka, kun ajattelee New Yorkia, mutta alueella on joitakin mukavia vierailukohteita.

MoMA PS1

Long Island Cityssä sijaitseva MoMA PS1 on osa Museum of Modern Artia Manhattanilla. Näyttelytila esittelee uusien taiteilijoiden kokeellisia teoksia. Oletko Long Island Cityssä kesällä ja tykkäät taide- ja musiikkifestareista? MoMA PS1 järjestää joka kesä Warm Up Sessions -ulkoilmatapahtuman. Pääset nauttimaan joka lauantai ulkoilmamusiikista ja vaihtuvista musiikkityylistä taiteellisessa ilmapiirissä.

Long Island Cityn edusta

Koska Long Island City sijaitsee East Riverin rannalla, voit kävellä joentörmää pitkin ja nauttia näkymistä Manhattanille sekä Roosevelt Islandille. Lähde kävelylle Gantry Plaza State Parkiin, josta löytyy muun muassa Long Island -kyltti ja Pepsi-Cola-kyltti. Jos olet New Yorkissa maalis-huhtikuussa, käy Hunter’s Point South Parkissa. Näiden kuukausien aikana kukat kukkivat ja voit ottaa kauniita valokuvia kaupungin siluetti taustanasi.

Silvercup Studios

Silvercup Studios sijaitsee Long Island Cityssä. Studioilla on kuvataan elokuvia ja televisiosarjoja ja Silvercup onkin toiminut isona kuvauspaikkana esimerkiksi Sex and the City (Sinkkuelämää), The Sopranos ja Gossip Girl -sarjoissa. Kyseessä on myös ikoninen rakennus katolla sijaitsevan logon ansiosta. Studioiden nimen voi nähdä Queensboro Plazan metroasemalta.

Long Island City New Yorkissa - MoMa PS1 Long Island City New Yorkissa - Gantry Park

Long Island Cityn saavutettavuus

Kulkeminen Manhattanilta Long Island Cityyn ja takaisin on hyvin helppoa. Queensin hallintoalueelle kulkee useita metrolinjoja ja, koska Long Island City sijaitsee veden äärellä, pystyt matkustamaan myös NYC Ferryllä.

Metro Long Island Cityyn

Kaupunginosa sijaitsee aivan Manhattanin tuntumassa, joten vaikka alue onkin hieman syrjässä, sinne pääsee kulkemaan hyvin helposti. Moni LIC:n hotelleista sijaitsee metroaseman lähellä, joten olet vain parin pysähdyksen päässä Manhattanilta ja Times Squarelle pääsee 15 minuutissa.

Jos saavut JFK-lentokentälle, pääset matkustamaan JFK AirTrainilla nopeasti Long Island Cityyn. AirTrain pysähtyy Jamaica Center -nimiselle metroasemalle, jossa voit vaihtaa E-metroon. Tämä metrolinja menee Manhattanin suuntaan ja kulkee Long Island Cityn läpi.

NYC Ferry

NYC Ferry on edullinen ja helppo tapa matkustaa Long Island Cityyn. New Yorkin lautalta avautuu upeat kaupunkinäkymät, kun ylität joen, ja sillä pääsee helposti Manhattanin eri osiin. Long Island Citystä Manhattanille kulkee useampi lauttareitti. Kun palaat NYC Ferryn kyydissä Long Island Cityyn, lauttamatkalle voi nousta useammalta eri laiturilta Manhattanilla.

Missä yöpyä Long Island Cityssä

Hotellit Long Island Cityssä ovat edullinen valinta New Yorkin matkalle. Suurin osa niistä sijiatsee Dutch Killsin alueella Long Island Cityssä. Alueella sijaitse aiemmin paljon tehdasrakennuksia, joille on annettu uusi tarkoitus. Niistä on esimerkiksi tehty hotelleja.

Long Island Cityssä voin suositella Hotel Ravelia, jossa on tarjolla hyvää ruokaa ja kaunis näköala Manhattanille ja Roosevelt Islandille. Muita halpoja hotelleja metroaseman lähellä ovat Sonder the Dutch ja Hyatt Place Long Island City. Jos etsit jotain taiteellisempaa, Aloft Long Island City on hyvä paikka yöpyä. LIC Hotellissa puolestaan on kattoterassi, jossa voit ihailla skyline-näkymiä.

Jos haet aitoa New York -kokemusta suosittelisin aina majoittumaan Manhattanille. Mikäli se ei kuitenkaan ole mahdollista, Long Island City on hyvä vaihtoehto. Se sijaitsee hyvin lähellä Manhattania ja hotellien hinta-laatusuhde on kohdillaan.

Long Island City in New York Buildings Long Island City

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja