Upper East Side New Yorkissa

Upper East Side New Yorkissa

Upper East Side New Yorkissa on kaupunginosa, joka sijaitsee Manhattanin itäpuolella, Central Parkin vieressä. Se on hienostoalue, mikä tekee siitä erinomaisen paikan tehdä luksusostoksia ja kierrellä ihailemassa kaunista arkkitehtuuria. Upper East Sidella sijaitsee myös Museum Mile, jonka varrella on muutama New Yorkin upeimmista museoista.

Contents

Upper East Side New Yorkissa

Upper East Side kattaa alueen Central Parkista itään. Täällä asuvat vanhat suvut, rikkaat juutalaispankkiirit (Madoff asui täällä) ja menestyneet lakimiehet. Rockefellerit, Kennedyt ja Rooseveltit asuivat täällä. Lyhyesti sanottuna tällä pienellä alueella Manhattania asuu eniten rikkaita per neliömetri koko Amerikassa. Tämä näkyy myös asuntojen hinnoissa. Normaalihintainen asunto maksaa pari miljoonaa dollaria, mutta täältä löytyy myös yli 30 miljoonaa dollaria maksavia asuntoja.

Upper East Side New Yorkissa - Taloja Upper East Side New Yorkissa - Kartano

Museum Mile Upper East Sidella

Rakastatko museoita? Siinä tapauksessa suuntaa Upper East Sidelle. Sieltä löytyy Museum Mile, alue joka on täynnä museoita. Sieltä löytyy muun muassa Guggenheim (modernia taidetta), Museum of the City of New York (historiaa ja taidetta) ja The Met (Metropolitan-museo, josta löytyy kaikkea). Jokainen näistä museoista on tunnettu ja todellakin käynnin arvoinen.

Museum Mile sijaitsee Fifth Avenuella, heti Central Parkin vieressä. Upper East Side on siis mainio alue vierailla samalla kertaa, kun käyt kuuluisassa puistossa.

Upper East Side New Yorkissa - Metropolitan Museum Upper East Side New Yorkissa - New Yorkin kaupunginmuseo (Museum of the City of New York)

Shoppailu Upper East Sidella

Ravintolat ja kaupat Upper East Sidella ovat tietenkin kaikki ylellisiä ja kalliita, mutta joukossa on muutama helmi. Madison Avenue on tärkein shoppailukaduista. Liikketä on monilta luksusbrändeiltä, kuten Oscar de la Rentalta ja Christian Louboutinilta. Mutta myös Zara, Sephora ja Nike löytyvät Upper East Sidelta.

Upper East Side New Yorkissa - Madison Avenue Upper East Side New Yorkissa - Central Park

Roosevelt Island Tramway

Upper East Sidella sijaitsee myös Roosevelt Island Tramway, joka enemmän gondolihissi kuin raitiovaunu (tram). Se onkin hauska tapa nähdä Manhattanin horisontti ilmasta käsin. Roosevelt Island Tramway löytyy 2nd Avenuelta 60th Streetin läheltä. Hissi kulkee 15 minuutin välein. Roosevelt Islandilla voit vierailla Four Freedoms Park -nimisessä puistossa, joka on omistettu presidentti Rooseveltille ja hänen kuuluisalle neljä vapautta -puheelleen (Four Freedom Speech), jonka hän piti vuonna 1941. Puisto on avoinna kuutena päivänä viikossa kello 9.00–17.00 (suljettu tiistaisin).
Upper East Side New Yorkissa - Roosevelt Island Upper East Side New Yorkissa - Katukuvaa

Ruoka Upper East Sidella

Vaihtoehtoja riittää, mutta yleisesti ravintolat eivät ole trendikkäitä vaan konservatiivisia. Mutta osa ravintoloista on hyviä. Jos haluat italialaista mene Sfoglia-ravintolaan E92nd Streetin ja Lexingtonin kulmassa. Miellyttävä ravintola naapuruston sydämessä. Jos et halua odottaa, pitää sinun varata pöytä etukäteen. Tai mene Danieliin, keittiömestari Daniel Bouludin tyylikkääseen ravintolaan. Paikassa on erittäin vaikuttava sisustus, ja se sopii täydellisesti romanttiseen illanviettoon.

Jos haluat pienen levähdyshetken ostoksien lomaan, pidä tauko Ralph’s Coffee’ssa Madison Avenuella. Ralph Lauren -myymälän pienessä ja somassa kahvilassa voit istua alas ja tilata juotavaa ja jotain makean nälkään. Toinen loistava paikka, josta saa tuoreita leivonnaisia, on cupcake-puoti Sprinkles, Lexington Avenuen ja 61st Streetin kulmassa. Yksi New Yorkin bagel-suosikeistani löytyy Pick A Bagelista, joka sijaitsee Lexington Avenuen ja 77th Streetin kulmassa. Voit valita, minkä bagelin haluat – täytteitä on kymmenittäin.

Hotellit Upper East Sidella

Jos haluat yöpyä hienommalla alueella ja varata hotellin Upper East Sidesta, voin suositella muutamia majoitusvaihtoehtoja. The Franklin Hotel on viehättävä boutique-hotelli. Viiden tähden luksusta saa The Plaza -hotellissa. Jos yövyt mieluummin ketjuhotellissa, varaa huone Courtyard New York Upper East Sidesta.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja