Upper East Side New Yorkissa

Upper East Side New Yorkissa

Upper East Side New Yorkissa on kaupunginosa, joka sijaitsee Manhattanilla Central Parkin itäpuolella. Se on hienostoalue, mikä tekee siitä erinomaisen paikan tehdä luksusostoksia. Upper East Sidella sijaitsee myös muutama New Yorkin upeimmista museoista.

Museum Mile Upper East Sidella

Rakastatko museoita? Siinä tapauksessa suuntaa Upper East Sidelle. Sieltä löytyy Museum Mile, alue joka on täynnä museoita. Sieltä löytyy muun muassa Frick Collection (vanhaa eurooppalaista taidetta), Guggenheim (modernia taidetta) ja The Met (Metropolitan-museo, josta löytyy kaikkea). Jokainen näistä museoista on tunnettu ja todellakin käynnin arvoinen.

Upper East Side New Yorkissa - Metropolitan Museum Upper East Side New Yorkissa - New Yorkin kaupunginmuseo (Museum of the City of New York)

Manhattanin eliitti

Upper East Side tarjoaa paljon muutakin, tämä on Manhattanin tyylikäs kaupunginosa. Nyt puhumme Central Parkin itäpuolesta ja sen alueen läntisestä osasta. Täällä asuvat vanhat suvut, rikkaat juutalaispankkiirit (Madoff asui täällä) ja menestyneet lakimiehet. Rockefellerit, Kennedyt, Rooseveltit asuivat täällä. Lyhyesti sanottuna tällä pienellä alueella Manhattania asuu eniten rikkaita per neliömetri koko Amerikassa. Tämä näkyy myös asuntojen hinnoissa. Normaalihintainen asunto maksaa pari miljoonaa dollaria, mutta täältä löytyy myös yli 30 miljoonaa dollaria maksavia asuntoja.

Upper East Side New Yorkissa - Taloja Upper East Side New Yorkissa - Kartano

Shoppailu Upper East Sidella

Ravintolat ja kaupat Upper East Sidella ovat tietenkin kaikki ylellisiä ja kalliita, mutta joukossa on muutama helmi. Madison Avenue on tärkein shoppailukaduista. Siltä löytyy paljon luksusbrändejä. Putiikkien lisäksi alueelta löytyy iso ja ylellinen tavaratalo Barney’s. Puolet tavaratalosta on naisten osastoa ja toinen puoli miesten ja eri puolille pääsee käytävää pitkin. Tavaratalo on jättiläismäinen ja todella kallis, mutta muoti- ja merkkifaneille helppo ja käytännöllinen tapa shoppailla, paitsi ehkä myös hieman ylivoimainen kokemus. Jos olet alennusten perässä, järjestetään siellä suur-ale aina sesongin lopussa. Alennukset merkataan vaiheittain kahden viikon välein, joten kärsivällisyys on valttia.

Katsasta myös galleria. Älä välitä happaman henkilökunnan jäisestä olemuksesta, vaan nauti upeista maalauksista. Olen nähnyt monta Mirón ja Rembrandtin maalausta täällä.

Upper East Side New Yorkissa - Madison Avenue Upper East Side New Yorkissa - Central Park

Ruoka Upper East Sidella

Vaihtoehtoja riittää, mutta yleisesti ravintolat eivät ole trendikkäitä vaan konservatiivisia. Mutta osa ravintoloista on hyviä. Jos haluat italialaista mene Sfoglia-ravintolaan E92nd Streetin ja Lexingtonin kulmassa. Miellyttävä ravintola naapuruston sydämessä. Jos et halua odottaa, pitää sinun varata pöytä etukäteen.

Hotellit Upper East Sidella

Jos haluat yöpyä hienommalla alueella ja varata hotellin Upper East Sidesta, voin suositella muutamia majoitusvaihtoehtoja. The Franklin Hotel on viehättävä boutique-hotelli. Viiden tähden luksusta saa The Mark -hotellissa. Jos yövyt mieluummin ketjuhotellissa, varaa huone Courtyard New York Upper East Sidesta.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja