Shoppailu New Yorkin Upper East Sidella

Shoppailu Upper East Sidella New Yorkissa

New Yorkin Upper East Sidella shoppailu ei ehkä tule yhtä helposti mieleen kuin shoppailu Fifth Avenuella. Älä  kuitenkaan jätä tätä naapurustoa väliin! Upper East Sideksi luetaan alue Manhattania 59th ja 96th Streetien välillä, noin kolmen mailin pätkä Central Parkin itäpuolella. Se on New Yorkin hienostoaluetta: aivan Central Parkin vieressä Fifth Avenuella voit ihailla kauniita brownstone-taloja ja shoppailla luksusmerkkejä.

Putiikkeja ja museoita

Central Parkin vieressä oleva osa Fifth Avenueta tunnetaan myös Museum Mile -pätkänä, sillä monet museot, kuten Guggenheim ja Metropolitan Museum, sijaitsevat täällä. Museovierailuun voi helposti yhdistää shoppailuhetken Upper East Sidella. Tai nauti rauhallisesta aamusta Central Parkissa ja siirry sen jälkeen Upper East Sidelle ostoksille. Alueelta löytyy jokaiselle jotakin.

Samat merkit, vähemmän tungosta

Toisin kuin kuuluisa Fifth Avenuen ostosalue (alue joka sijaitsee aivan Upper East Siden alapuolella), tämä on rauhallisempi naapurusto. Upper East Sidella on vähemmän turisteja, vaikka kaupat ovat samoja. Kaupunginosasta löytyy muun muassa Zara ja Sephora. Merkkiliikkeet sijaitsevat suurimmaksi osaksi Lexington Avenuella 62nd Streetin tienoilla. Kuuluisa Bloomingdale’s-tavaratalo sijaitsee 59th Streetillä, 3rd Avenuen ja Lexington Avenuen välissä.

Shoppailua Upper East Sidella New Yorkissa - Näyteikkunaostoksilla Shoppailua New Yorkin Upper East Sidella - Fifth Avenue

Ylellisiä ostoksia

Jos olet valmis törsäämään hiukan enemmän tai haluat kokea naapuruston ylellisyyden, suuntaa Madison Avenuelle. Täältä löytyvät kaikista kalleimmat merkkiliikkeet, jotka sijaitsevat kauniissa rakennuksissa ja näyteikkunat ovat henkeäsalpaavan upeat. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin, Dolce & Gabbana… Vaikka päätyisit vain katselemaan näyteikkunoita, et varmasti kyllästy.

Shoppailu New Yorkin Upper East Sidella Shoppailu Upper East Sidella New Yorkissa - nayteikkunoita

Roosevelt Island Tramway

Upper East Sidella sijaitsee myös Roosevelt Island Tramway, joka enemmän gondolihissi kuin raitiovaunu (tram). Se onkin hauska tapa nähdä Manhattanin horisontti ilmasta käsin. Roosevelt Island Tramway löytyy 2nd Avenuelta 60th Streetin läheltä. Hissi kulkee 15 minuutin välein. Roosevelt Islandilla voit vierailla Four Freedoms Park -nimisessä puistossa, joka on omistettu presidentti Rooseveltille ja hänen kuuluisalle neljä vapautta -puheelleen (Four Freedom Speech), jonka hän piti vuonna 1941. Puisto on avoinna kuutena päivänä viikossa kello 9.00–17.00 (suljettu tiistaisin).

Shoppailu Upper East Sidella New Yorkissa - Roosevelt Island Shoppailu Upper East Sidella New Yorkissa - Katukuvaa

Taukopaikat shoppailun lomassa

Jos haluat pienen levähdyshetken ostoksien lomaan, pidä tauko Ralph’s Coffee’ssa Madison Avenuella. Ralph Lauren -myymälän pienessä ja somassa kahvilassa voit istua alas ja tilata juotavaa ja jotain makean nälkään. Toinen loistava paikka, josta saa tuoreita leivonnaisia, on cupcake-puoti Sprinkles, Lexington Avenuen ja 61st Streetin kulmassa. Yksi New Yorkin bagel-suosikeistani löytyy Pick A Bagelista, joka sijaitsee Lexington Avenuen ja 77th Streetin kulmassa. Voit valita, minkä bagelin haluat – täytteitä on kymmenittäin.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja