Shoppailua New Yorkin Upper East Sidella

Shoppailua Upper East Sidella New Yorkissa

New Yorkin Upper East Sidella shoppailu ei ehkä tule yhtä helposti mieleen kuin shoppailu Fifth Avenuella. Älä  kuitenkaan jätä tätä naapurustoa väliin!

Upper East Sideksi luetaan alue Manhattania 59th ja 96th Streetien välillä, noin kolmen mailin pätkä Central Parkin itäpuolella. Alue on erittäin tyylikäs ja sieltä löytyy paljon kauniita brownstone-rivitaloja. Alue tunnetaan myös Museum Mile -pätkänä, sillä monet museot, kuten Guggenheim ja Metropolitan Museum, sijaitsevat täällä.

Museovierailuun voi helposti yhdistää shoppailuhetken Upper East Sidella. Tai nauti rauhallisesta aamusta Central Parkissa ja siirry sen jälkeen ostoksille. Alueelta löytyy jokaiselle jotakin.

Samat merkit, vähemmän tungosta

Toisin kuin kuuluisa Fifth Avenuen ostosalue (alue joka sijaitsee aivan Upper East Siden alapuolella), tämä on rauhallisempi naapurusto. Upper East Sidella on vähemmän turisteja, vaikka liikkeet ovat samoja. Victoria’s Secret, Aldo ja Sephora löytyvät myös täältä. Ne sijaitsevat suurimmaksi osaksi Lexington Avenuella 62nd Streetin korkeudella. Kuuluisa Bloomingdale’s-tavaratalo sijaitsee 59th Streetillä, 3rd Avenuen ja Lexington Avenuen välissä.

Shoppailua Upper East Sidella New Yorkissa - nayteikkunaostoksilla Shoppailua New Yorkin Upper East Sidella - Fifth Avenue

Ylellisiä ostoksia

Jos olet valmis törsäämään hiukan enemmän tai haluat kokea naapuruston ylellisyyden, suuntaa Madison Avenuelle. Täältä löytyvät kaikista kalleimmat merkkiliikkeet, jotka sijaitsevat kauniissa rakennuksissa ja näyteikkunat ovat henkeäsalpaavan upeat. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin, Dolce & Gabbana… Vaikka päätyisit vain katselemaan näyteikkunoita, et varmasti kyllästy.

Shoppailua New Yorkin Upper East Sidella Shoppailua Upper East Sidella New Yorkissa - nayteikkunoita

Second hand -shoppailua

Jos haluat aidon shoppailukokemuksen New Yorkissa, katsasta myös second hand -liikkeet (thrift tai charity shops). Alue on tunnettu second hand -liikkeistä, jotka sijaitsevat enimmäkseen 2nd ja 3rd Avenuella 80th Streetistä alkaen. Käytettyjen vaatteiden ostamisesta on tullut muotia viime aikoina ja liikkeiden tuotto menee hyväntekeväisyyteen ja järjestöille. Arthritis Thrift Shopissa (3rd ja 81st Street) voi tehdä loistavia löytöjä. Tue syöpäjärjestöä shoppailemalla Cancer Care Thrift Shopissa (3rd ja 82nd Street). Liikkeet eivät ehkä ensi silmäyksellä näytä kovin houkuttelevilta, mutta kannattaa ehdottomasti katsella ympärilleen. Juuri näistä liikkeistä saattaa löytää Chanel-takin, Prada-laukun tai Jimmy Choon kengät!

Roosevelt Island Tramway

Upper East Sidella sijaitsee myös Roosevelt Island Tramway, joka enemmän gondolihissi kuin raitiovaunu (tram). Se onkin hauska tapa nähdä Manhattanin horisontti ilmasta käsin. Roosevelt Island Tramway löytyy 2nd Avenuelta 60th Streetin läheltä. Hissi kulkee 15 minuutin välein kello 06.00 ja 02.00 välillä (ja viikonloppuisin kello 03.30 asti). Sillä pääset uuteen Four Freedoms Parkiin, puistoon joka on omistettu presidentti Rooseveltille ja hänen kuuluisalle neljä vapautta -puheelleen (Four Freedom Speech), jonka hän piti vuonna 1941. Puisto on avoinna kuutena päivänä viikossa kello 9.00–17.00 (suljettu tiistaisin).

Shoppailua Upper East Sidella New Yorkissa - Roosevelt Island Shoppailua Upper East Sidella New Yorkissa - katukuvaa

Taukopaikat shoppailun lomassa

Jos haluat pitää pienen levähdyshetken ostoksien lomassa tsekkaa nämä paikat:

  • Ladurée, Madison Avenue ja 70th Street: herkullisia macaronseja
  • Two Little Red Hens, 2nd Avenue ja 86th Street: kuuluisa leipomo, josta löytyy herkullisia cupcakeseja
  • Juice Generation, Lexington Avenue ja 63rd Street: terveellisiä smoothieita ja virkistäviä tuorepuristettuja mehuja

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje


Hae lippuja
alkaen
saakka
Hae lippuja