Bloomingdale’s New York

Bloomingdales New Yorkissa -

Bloomingdale’s New York, tunnetaan myös nimellä Bloomingdale’s NYC, on Macy’s-ketjun ohessa yksi maailman kuuluisimmista tavarataloista. Jos haluat shoppailla New Yorkissa, olet tullut oikeaan osoitteeseen! Bloomingdale’s on tavarataloketju, joten niitä löytyy useampi liike, esimerkiksi Bloomingdale’s Outlet New Yorkissa Upper West Sidella. Ketjun lippulaivaliike on Bloomingdale’s New York, joka sijaitsee East 59th Streetin ja Third Avenuen kulmassa. Löydät Bloomingdale’sin myös SoHon kaupunginosasta.

Contents

Bloomingdale’s New York vai Bloomingdales NYC?

Veljekset Lyman ja Joseph Bloomingdale perustivat Bloomingdale’s-tavaratalon vuonna 1861. Veljesten isä muutti New Yorkiin alunperin Bavariasta ja liikkeen nimeksi muotoutui Bloomingdale’s New York (saksaksi alunperin Bloomingdales). Ensimmäinen liike sijaitsi Third Avenuella, vain muutaman korttelin päässä nykyisestä lippulaivaliikkeestä. Tavaratalo tunnettiin eurooppalaisista tuotteistaan, ennen kaikkea pariisilaismuodista. Nopea suosion myötä veljekset siirsivät tavaratalon vuonna 1898 Third Avenuella paljon isompaan rakennukseen, joka toimii edelleen ketjun pääliikkeenä.

Shoppailua Bloomingdale’s New Yorkissa

Bloomingdale’s New York myy edelleen muodikkaita ja ylellisiä vaatteita ja käsilaukkuja. Jos haluat shoppailla New Yorkissa designer-vaatteita, Bloomingdale’sia ei kannata jättää väliin! Bloomingdale’silla on usein myynnissä myös oma kokoelmansa, joka tulee Ralph Laurenin kaltaisilta kuuluisilta suunnittelijoilta. Tunnet todennäköisesti kuuluisan “little brown bagin”, pienen ruskean paperikassin, jonka saat kun shoppailet Bloomingdale’sissa. Bloomingdale’s New York saattaa olla tuttu myös Frendit-sarjan myötä, sillä Rachel oli jonkin aikaa tavaratalossa töissä.

Mitä voit ostaa Bloomingdale’sista?

Voit ostaa Bloomingdale’s New Yorkista itse asiassa mitä ikinä tarvitset – tai et tarvitse! Tavaratalo myy monia New Yorkin muotiviikoillakin esiteltäviä muotimerkkejä.Valikoima on todella valtava. Kannattaa siis varmistaa, että sinulla on tarpeeksi aikaa kaupan kiertämiseen. Tai mieti etukäteen, mitä haluat ostaa, ja silloin voit mennä suoraan oikeaan kerrokseen ilman että hukkaat kallista aikaa. Bloomingdale’sissa on 12 kerrosta jos kellarikerros lasketaan mukaan, joten voit halutessasi shoppailla siellä koko päivän (jos rahat riittävät).

Ensimmäinen kerros on omistettu muodille. Vasemmalta puolelta löytyy kauneudenhoitotuotteita kuten meikkejä sekä käsilaukkuja muun muassa Fendi-merkiltä. Somisteet ovat oikealla. Voit myös heittäytyä hajusteiden maailmaan ja kokeilla uutta hajuvettä. Ensimmäisessä kerroksessa voi ihailla koruja. Hissillä pääsee toiseen ja kolmanteen kerrokseen, joissa sijaitsevat kenkäosasto ja naisten urheiluvaatteet. Erityisesti 3. kerros on hyvin tilava. Naisten urheiluvaatteet jatkuvat neljännessä kerroksessa, josta löytyy myös alusvaatteet, sukkahousut ja sukat.

Miehille riittää myös shoppailtavaa. B2-kellarikerroksessa on kokonainen urheiluosasto täynnä urheilutarvikkeita ja -vaatteita. Hieman tyylikkäämpi B1 sisältää miesten designer-vaatteet sekä kävely- ja puvunkengät. Jos et osaa päättää, palvelutiskillä on saatavilla myös personal shopperin palvelu, joka auttaa ostoksissasi. Lasten vaatteet sijaitsevat 8. kerroksessa, josta löytyy myös vessat.

Viides kerros on omistettu tyylikkäille huonekaluille ja kodin koriste-esineille. Et tietenkään ole ostamassa ruokapöytää New Yorkista, mutta kerroksesta löytyy myös pienempiä esineitä oman kodin koristeluun. Keittiötarvikkeet, matkalaukut, joulukoristeet ja kynttilät odottavat kuudennessa kerroksessa. Saman kerroksen Nespresso Boutique tarjoaa myös hengähdyshetken: nauti piristysruiskeena kuppi kahvia. Kylpyhuoneen tuotteet ja kaikki parempaan uneen (kuten silkinpehmeät lakanat)  löytyvät Bath & Bedding -osastolta 7. kerroksesta.

Bloomingdales New Yorkissa - legendaarinen paperikassi Bloomingdales New Yorkissa - sisustus

Taukoa shoppailuun Bloomingdale’s New Yorkissa

Jos tarvitset pienen tauon shoppailun lomassa New Yorkissa, käväise Magnolia Bakeryssa. Kuuluisan leipomon puoti sijaitsee pohjakerroksessa oikealla, lähellä uloskäyntiä. Cupcake-leivoksen jälkeen sinulla on jälleen energiaa jatkaa ostoksia New Yorkissa! Tai käy 6. kerroksen Nespresso-baarissa. Sitten voit jatkaa muiden kerrosten tutkimista ja shoppailua huoletta.

Bloomingdale’s joulun aikaan

Joulun aikaan käynti New Yorkin Bloomingdale’sissa on erityinen kokemus, koska tavaratalon ikkunat loistavat joulukoristeista. Keskeltä löytyy valtava ja upeasti koristeltu joulukuusi, jota ei todellakaan kannata jättää väliin. Reunasta reunaan rakennuksen julkisivua koristavat myös jouluvalot, mikä on oma kokemuksensa illalla. Jouluikkunoissa on uusi teema joka vuosi. Suunnittelijat keksivät aina uusia ideoita, kuten Grinchille omistettu teema, jossa pääsi näyttämään oman “tympeän Grinch-naaman”.

Bloomingdale’s New Yorkista voi ostaa joulun aikaan myös paljon erilaisia joulukoristeita, erityisesti joulukuusenkoristeita jotka saavat hymyn huulille. Huhutaan myös, että joulupukki vierailee Bloomingdale’sissa henkilökohtaisesti aina silloin tällöin joulun aikaan. Jos joulukoristelut ovat juttusi, kannattaa myös lähteä Dyker Heights Christmas Lights -kierrokselle, jonka aikana pääset näkemään vielä upeampia jouluvaloja!

Bloomingdale’s SoHo

Toinen Bloomingdale’s löytyy SoHo:sta (osoitteesta 504 Broadway). Tämä tavaratalo ei ole niin posh kuin ketjun lippulaivaliike New Yorkissa, joten se on ehkä helpommin lähestyttävä ja houkuttelee erilaista asiakaskuntaa. Itse koen shoppailun SoHo:n Bloomingdale’sissa hieman rennompana. Toinen syy käydä Bloomingdale’s SoHo:ssa on hyvä kahvi ja ilmainen wifi-verkko – erinomainen juttu kun haluat pitää breikin SoHossa shoppailusta.

Käytännön tietoa:

  • Osoite: 1000 Third Avenue, 59th Streetin ja Lexington Avenuen kulma
  • Aukioloajat:
    • ma-la: klo 10.00–20.00
    • su: klo 11.00–19.00

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja