New York Fashion Week 2024

New York Fashion Week

New York Fashion Week eli New Yorkin muotiviikot järjestetään kahdesti vuodessa: helmikuussa ja syyskuussa. Seuraava NYFW on 6.9.11.9.2024. NY Fashion Week on yksi maailman suurimpia muotiviikkoja. Kevään ja kesän mallistot ovat näytillä syyskuussa ja syksyn ja talven mallistot nähdään helmikuussa. Fashion Week New Yorkissa esittelee ostajille, lehdistölle ja yleisölle viimeisimmät luomukset muun muassa Ralph Laurenin ja Marc Jacobsin kaltaisilta nimiltä sekä uusilta, nousevilta suunnittelijoilta.

Osallistuminen New Yorkin muotinäytökseen

Eksklusiivisiin näytöksiin osallistuminen edellyttää virallista kutsua. Yleensä näihin muotinäytöksiin kutsutaan suunnittelijoita, julkkiksia ja influenssereita, joten paikalla ovat New Yorkin trendikkäimmät tyypit. Joissakin näytöksissä on kuitenkin mahdollista päästä osaksi New Yorkin muotiviikkoja. Suunnittelijat, jotka ovat vasta tekevät tuloaan muotimaailman eivätkä ole luoneet vielä isoa nimeä itselleen, avaavat usein näytöstensä ovet kaikille, jolloin jokainen muodin ystävä pääsee näkemään uusimmat luomukset ja tulevat trendit omin silmin.

Klikkaa tästä myynnissä oleviin lippuihin:

Ericin vinkki: Jos pohdit mennäkö päivä- vai iltanäytökseen, kannattaa valita iltashow. Näissä muotinäytöksissä jutun juju on itse kokemuksessa: New Yorkin muotiviikoilla olemisesta, ja illan aikana tämä tulee vielä paremmin esille. Myös termi muodikkaasti myöhässä pitää paikkansa, joten saavu paikalle ajoissa, mutta varaa myös hieman lisäaikaa aikatauluusi siltä varalta, että näytös alkaa myöhässä tai kestää pidempään.

New York Fashion Week - Malli New York Fashion Week - Näytös

New York Fashion Week

New Yorkin muotiviikkoja järjestetään ympäri kaupunkia ja kaikkialla näkee muodikkaita, näyttävästi pukeutuneita ihmisiä. Erityisesti TriBeCassa ja Chelseassa järjestetään monia näytöksiä. Naapurustoissa on hauska kulkea katselemassa näytösvieraiden erilaisia ainutlaatuisia asuja.

Ensimmäinen muotiviikko New Yorkissa järjestettiin vuonna 1943, jolloin sitä kutsuttiin vielä nimellä Press Week. Tavoitteena oli viedä huomiota pois ranskalaisesta muodista, jota muotiteollisuus ei sodan vuoksi päässyt näkemään. Tarkoituksena oli myös antaa amerikkalaisille suunnittelijoille oma areena, ja siinä tosiaan onnistuttiin. NYFW on nyt yksi maailman tunnetuimmista muotitapahtumista.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja