Memorial Day New Yorkissa 2025

Memorial Day New Yorkissa

Memorial Day New Yorkissa on juhlapäivä kaikkien armeijan palveluksessa menehtyneiden muistoksi. Muistopäivää vietetään aina toukokuun viimeisenä maanantaina, joten vuonna 2025 se on 26.5. Memorial Day sattuu samaan aikaan kuin kesän alkaminen, joten se ei ole pelkästään surullinen juhla. Itse maanantaipäivälle ja sitä edeltävälle viikonlopulle (Memorial Day Weekend) osuu paljon erilaisia tapahtumia.

Contents

Mitä tehdä New Yorkissa Memorial Day’nä?

Koska Memorial Day on myös epävirallinen kesäkauden alkamisajankohta (kesäpäiväntasaus on vasta 20. kesäkuuta), rannat avaavat kesäkautensa. Jos päätät, että tutustumiskohteenasi on yksi New Yorkin ainutlaatuisimmista paikoista, Governors Island, Memorial Day’nä pääset samalla nauttimaan live-musiikista ja lapset omasta ohjelmastaan.

Monet newyorkilaiset jättävät kaupungin taakseen ja lähtevät nauttimaan ulkoilmasta. He muun muassa menevät rannalle, viettävät aikaa perheen kanssa tai grillaavat. Voi olla myös hauskaa jäädä New Yorkiin ja käydä yhdellä kaupungin omista rannoista. Memorial Day’nä aukeaa myös Coney Island sekä New York Aquarium (samassa paikassa). Tämä on sopiva ajanviete koko perheelle. Tai tsekkaa Coney Islandin Luna Park ja testaa sen maailmankuulu Cyclone-vuoristorata.

Vinkkejä Memorial Day’n viettoon

Jos haluat tehdä kävelykierroksen lämpimässä säässä, lähde Brooklynin sillalle, joka viettää syntymäpäiväänsä samana viikonloppuna. Toinen hauska New York -traditio on Fleet Week. Tämä on vuosittainen päivä, jolloin Yhdysvaltojen laivasto vierailee kaupungissa. Hyvä hetki päästä moikkaamaan merimiestä. Kaupungilla kävelee vastaan laivaston miehiä, merimiehiä ja sen lisäksi järjestetään ilmashow ja paljon muita tapahtumia. Haluatko nähdä lisää? Tsekkaa mitä Memorial Day -tapahtumia järjestetään Intrepid Museumissa.

Milloin Memorial Dayta vietetään?

Memorial Day -muistopäivää vietetään toukokuun viimeisenä maanantaina, joten päivämäärä vaihtuu joka vuosi. Vuonna 2025 se on 26.5.

Mistä tulee nimi Memorial Day?

Alunperin Memorial Day oli merkkipäivä Amerikan sisällissodassa kuolleiden Unionin sotilaiden muistoksi. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen merkkipäivä muutettiin kaikkien sodassa kuolleiden miesten ja naisten muistoksi. Ennen toista maailmansotaa Memorial Day’n nimi oli Decoration Day.

Mitä odottaa Memorial Day -muistopäivältä?

Memorial Day’n aikana monet vierailevat hautuumaalla ja muistomerkeillä kunnioittaakseen menehtyneiden muistoa. Juhlapäivään kuuluu myös suruliputus puolitangossa.

Memorial Day on vähitellen muuttumassa ja siitä on tulossa vähemmän muistopäivä. Se merkkaa kulttuurisesongin kesäkauden alkaneeksi. Monet viettävät Memorial Day’n ja sitä edeltävän viikonlopun perheen parissa piknikillä ja urheilutapahtumissa.

Muotimaailmassa Memorial Day merkitsee päivää, josta alkaen on taas muodikasta pukeutua valkoiseen aina Labor Day’hin asti. Tosin hyvin harva enää noudattaa tätä vanhanaikaista sääntöä, jonka rikkaat aikoinaan keksivät. Heidän mielestään valkoinen sopi ainoastaan häihin ja lomakeskuksiin, eikä illalliselle syksyllä.

Memorial Day New Yorkissa - Coney Islandin rantabulevaldi Memorial Day New Yorkissa - Governors Island

Mikä Memorial Day on?

Memorial Day'n tarkoitus on muistaa kaikkia niitä miehiä ja naisia, jotka ovat menehtyneet palvellessaan Yhdysvaltojen armeijassa. Memorial Day on toukokuun viimeisenä maanantaina.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja