Fleet Week New Yorkissa 2024

Alus New Yorkin Fleet Weekilla

Fleet Week New Yorkissa on vuosittainen viikon kestävä tapahtuma, joka ajoittuu toukokuulle. Viikon aikana Yhdysvaltojen laivastoa, merivoimia ja rannikkovartiostoa (U.S. Navy, Marine Corps ja Coast Guard) tehdään tunnetuksi yleisölle. Ensimmäinen Fleet Week järjestettiin New Yorkissa vuonna 1982. Siitä lähtien isot laivaston alukset ovat ankkuroituneet New York Passanger -terminaaliin Hudsonjoella Manhattanin länsipuolella noin viikon ajaksi. Yleisö voi ihailla aluksia eri laitureilta (pier). Aluksiin järjestetään myös opastettuja kierroksia. Fleet Weekin aikana näet merimiehiä, merijalkaväen sotilaita ja rannikkovartiostoa sekä tietenkin sotilasnäytöksiä ja ilmashown.

Contents

Milloin Fleet Week on New Yorkissa?

Tapahtuma kestää viikon verran ja se järjestetään joka vuosi samaan aikaan. Vuonna 2024 Fleet Week on 23.5.28.5. Alukset ovat avoinna yleisölle torstaista tiistaihin klo 08.00–17.00 välisenä aikana.

Fleet Week New Yorkissa Fleet Week New York Cityssa toukokuussa

Mitä New Yorkissa voi tehdä Fleet Weekin aikana?

Kiinnostavatko sinua teknologiset innovaatiot vai haluatko vain päästä näkemään vaikuttavat sotilasalukset läheltä? Siinä tapauksessa kannattaa lähteä käymään yhdellä aluksista. Myös lapset nauttivat tästä ja aluksilta löytyy paljon tekemistä. Fleet Weekin aikana voi myös käydä Intrepid Sea, Air ja Space -museossa. Museoon tulee ostaa sisäänpääsyliput erikseen.

Fleet Week Intrepid Museum New Yorkissa Fleet Week NYC

Fleet Week julistetaan virallisesti alkaneeksi upealla alusten paraatilla. Alukset saapuvat New Yorkin satamaan Verrazano-Narrows-sillan kohdalta. Paraatin näkee New Yorkin sataman lisäksi Manhattanin Battery Parkista ja Hudson River Parkista.

Fleet Weekin historia

Ensimmäinen Fleet Week järjestettiin Kaliforniassa vuonna 1935 osana California Pacific International Exposition -näyttelyä. Tämä oli ensimmäisen ja toisen maailmansodan välisenä aikana, jolloin presidentti Roosevelt halusi vastata maailman konflikteihin lisäämällä Yhdysvaltojen laivaston voimia, aivan kuten Saksa ja Japanikin tekivät. Ensimmäiselle Fleet Weekille San Diegoon saapui suuri määrä meri- ja ilma-aluksia. Ensimmäinen Fleet Week New Yorkissa järjestettiin vuonna 1982.

Memorial Day on aina Fleet Weekin aikana. Memorial Daynä juhlitaan kaikkia asevoimissa työskenteleviä miehiä ja naisia.

Ericin vinkki: Jos haluat käydä tutustumassa aluksiin sisältä, suosittelen olemaan paikalla ajoissa. Jonoista voi muodostua niin pitkiä, että itse jono suljetaan ennen aluksen virallista sulkemisaikaa. Aluksista ei voi ostaa ruokaa, mutta satamasta löytyy paljon ruokapaikkoja.

New York City Fleet Weekin alus

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja