Lower East Side New Yorkissa

Osta liput nyt
Lower East Side New Yorkissa

Lower East Side New Yorkissa on kaupunginosa, joka jää Lower Manhattanin ja Brooklynin sekä Manhattan Bridgen ja Williamsburg Bridgen väliin. Alueella uusi kohtaa vanhan: löydät vuosikymmeniä vanhoja matalia rakennuksia uusien, hyvin modernien pilvenpiirtäjien vierestä.  Lower East Siden ilmapiiri on melko trendikäs ja erilaisia vaikutteita yhdistelevä. Kaupunginosan viehätys piileekin siinä miten vanha ja kulunut yhdistyy uuteen, ylellisempään kaupunkikuvaan.

Contents

Pysähdys Manhattanin Lower East Sidella

Ruostuneet palotikkaat ja epäilyttävän näköiset pikkukujat antavat Lower East Sidelle taiteellisen ilmapiirin. Välillä olo saattaa tuntua hiukan turvattomalta, mutta sanoisin ettei siihen ole syytä. En kuitenkaan suosittelisi Williamsburg Bridgen aluetta yöaikaan turisteille. Lower East Siden alueella on enimmäkseen kouluja, mikä ei ehkä kuulosta kovin mielenkiintoiselta, mutta se tekee tunnelmasta hyvin autenttista. Esimerkiksi Manhattan Bridgen alta löytyy rosoinen Coleman-skeittipuisto, joka on melkoinen vastakohta sileille ja lasisille pilvenpiirtäjille Midtownissa. Mutta visiittiin alueella on myös muita syitä – varsinkin jos olet New Yorkissa hiukan pidempään. Tutustu naapurustoon kävellen tai vaikka pyöräillen pitkin East Riverin rantaa. Muista kuitenkin, että FDR-moottoritie kulkee pyörätien ja joen välissä ja voi vaikuttaa hiukan maisemiin. Hyvä vierailukohde on Museum at Eldridge Street, joka on pieni museo 1800-luvun synagogassa. Käväise ehdottomasti myös Pier 35 -laiturilla, josta löytyy neljä metallista pihakeinua ja mahtavat näkymät sekä Manhattanin että Brooklynin silueteista.

Jos haluat haukata jotain nopeasti, niin suosittelen suuntaamaan kohti Russ & Daughters -kahvilaa (179 E Houston Street). Russ & Daughters perustettiin 1914, ja he myyvät paljon itäeurooppalaisia ja juutalaisia ruokia. Pikkuleivät ja lohibagelit ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia, suosittelen.

Lower East Side New Yorkissa - Paloportaat Lower East Side New Yorkissa - kaupat

Lower East Sidelta lähtevät risteilyt

Lower East Sidella sijaitsee myös Pier 36 -laituri, jolta lähtee joitakin risteilyjä. Voit esimerkiksi lähteä New Yorkin valassafarin kyytiin katsomaan valaita, brunssiristeilylle tai juhlistamaan erityistä päivää vesille. Voit esimerkiksi juhlia uudenvuodenaattoa risteilyllä ja nähdä 4th of July -itsenäisyyspäivän ilotulitukset läheltä.

Lower East Siden kävelykierros

Toinen tapa tutustua Lower East Sideen on osallistua kaikki alueen ruokakojut kiertävälle kierrokselle. Lower East Side Food and Culture -kierroksella kierretään kaupunginosa pienen ryhmän kanssa, ja metsästetään alueen parhaita herkkupaloja. Lower East Sidella tämä tarkoittaa ruokaa monista eri kulttuureista. Kierros ei kuitenkaan pidä sisällään pelkästään syömistä, vaan samalla tutustutaan kaupunginosaan ja kuullaan tarinoita ihmisiltä, jotka toivat ruoat New Yorkiin. Kaupunginosaan tutustuminen makujen kautta kuulostaa houkuttelevalta, eikö vain?

Essex Market NYC

Delancy Street Lower East Sidella on kaupunginosan sydän. Sieltä löytyy tyypillisiä newyorkilaisia rakennuksia vastikään rakennettujen kompleksien vierestä. Yksi näistä on Essex Market. Tori muodostuu paikallisista omintakeisista pienyrityksistä. Essex Market on ollut olemassa jo yli 100 vuotta, mutta se muutti hiljattain uuteen, moderniin rakennukseen. Se on loistava paikka napata jotain purtavaa, kun olet tutustumassa Lower East Sideen.

Lower East Side New Yorkissa - Essex Market Lower East Side New Yorkissa - Essex Marketin sisällä

Shoppailu LES: vintagea ja uutta muotia

Mitä tulee muotiin ja ostoksiin, on Lower East Sidesta kasvanut hyvä shoppailualue. Yhä enemmän muotisuunnittelijoita on muuttanut alueelle, ja secondhand-liikkeitä ja muita pop-up-kauppoja löytyy entisistä asunnoista ja taloista. Näissä liikkeissä voi helposti vierähtää tunti tai pari, kun metsästää uniikkeja vaateluomuksia. Edullisimpia hintoja etsivät päätyvät Orchard Streetille. Ota huomioon, että suuri osa liikkeistä on suljettu lauantaisin eikä sunnuntaisin. Tämä juontaa juurensa Lower East Siden juutalaistaustasta. Myös kauppojen hyllyillä ja ravintoloiden ruokalistoissa näkyvät juutalaisvaikutteet.

Hotellit Lower East Sidella

Jos haluat yöpyä Lower East Sidella, kannattaa varata hotelliksi värikäs citizenM Bowery Hotel. Se tarjoaa paljon eri palveluita ja sisältä löytyy jopa oma museonsa! Muita hyviä hotellivaihtoehtoja Lower East Sidella ovat The Ludlow ja Hotel Indigo Lower East Side.

Katz’s Deli: missä Harry tapasi Sallyn

Lower East Sidella on yksi paikka, jota ei voi missään tapauksessa jättää väliin: Katz’s Deli. Tämä diner edustaa kaikkea mikä on “extra large”. Tila itsessään, juomat ja voileivät (maista pastramia!) ovat kaikki jättiläiskokoista. Diner tarjoilee aidon New York -kokemuksen: big, bigger, biggest. Suurin syy miksi Katz’s Deli on niin tunnettu, erityisesti turistien keskuudessa, johtuu siitä, että deli toimi kuvauspaikkana elokuvalle Kun Harry tapasi Sallyn. Totta, Meg Ryanin legendaarinen kohtaus ja teeskennelty orgasmi filmattiin tämän dinerin pöydässä. Kyltti ”Where Harry met Sally….hope you have what she had!” näyttää missä pöydässä he tarkalleen istuivat.

Ericin vinkki: “Kiinnostaako sinua enemmän Lower East Siden rikas historia kuin muoti? Tenement Museum sijaitsee 103 Orchard Streetillä. Opas näyttää miten ihmiset tällä alueella asuivat vuosisatoja sitten: monta perhettä yhdessä, vanhoissa ja huonokuntoisissa rakennuksissa.”

Lower East Side New Yorkissa - Katz's Deli Lower East Side New Yorkissa - Pier 35

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja