Pyöräily New Yorkissa

Pyöräily New Yorkissa on osa yhä useampien matkaohjelmaa. New York, ja erityisesti Manhattan, tarjoaa paljon mahdollisuuksia pyöräilyyn. Pyöräily kaupungin kahta jokea pitkin tai Central Parkin halki on erinomainen tapa tutustua kaupungin nähtävyyksiin, ja samalla sekä hauska että rento aktiviteetti. Viime vuosina polkupyörävuokraamot New Yorkissa ovat yleistyneet, mikä on johtanut hintojen laskuun useissa New Yorkin vuokraamoissa. Mikäli varaat polkupyörän etukäteen, maksat vain muutaman euron tunnilta. Suositut pyöräreitit ylittävät Brooklynin sillan, Brooklyn Esplanaden, kulkevat pitkin Hudson-jokea, Manhattanin itäpuolta tai Central Parkin halki.

Contents

Pyöräreitit New Yorkissa

Central Park on ylivoimaisesti paras paikka pyöräilyyn New Yorkissa. Siellä on hädin tuskin autoja ja puistosta löytyy pyöräilijöille tarkoitetut väylät. Tämä tekee Central Parkista turvallisen paikan pyöräillä, joka on samalla käytännöllinen ja rento tapa liikkua paikasta toiseen. Pyöräily on erinomainen vaihtoehto sinulle, jos haluat tutustua Central Parkin eri osiin tai kaipaat hieman liikuntaa iltapäivääsi. Voit myös fillaroida useimmilla kapeammillakin teillä, mutta pidä silmällä liikennemerkkejä (monilla aukioilla ja jalankulkijoiden väylillä pyöräily on kielletty). Lisäksi muista varoa muita pyöräilijöitä ja hevosvaunuja, sillä ne käyttävät samoja pyöräteitä.

Toinen kiva pyöräreitti kulkee Lower Manhattanin ja Brooklynin halki sekä ylittää myös Brooklynin sillan. Voit vuokrata pyörän Lower Manhattanilta ja aloittaa pyöräilyn sieltä saman tien. Jos kaipaat kunnon liikuntaa kaiken pizzan syömisen jälkeen, niin voit tehdä Manhattanilla pyöräkierroksen, joka kulkee pitkin Hudsonjokea ja East Riveriä. Tämä reitti vie noin neljä tuntia. Erityisesti Hudson River Parkissa suojatulta pyörätieltä avautuu upeat jokinäkymät, ja puiston varrella on useita laitureita ja paljon vehreyttä ympärillä.

Pyöräilyn harrastajille on tarjolla vuosittainen Five Boro Bike Tour, joka järjestetään joka vuosi toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Kyseessä on Yhdysvaltojen suurin pyöräretki, jonka autoton reitti kulkee 65 kilometrin matkan kaikkien viiden New Yorkin hallintoalueen läpi ja yli viiden suuren sillan. Myös sinä voit lähteä näiden tuhansien pyöräilijöiden mukaan keräämään rahaa New Yorkin ilmaisia pyöräilyn opetusohjelmia varten.

Pyoraily New Yorkissa

Pyörätiet New Yorkissa

New Yorkista löytyy pyöräilijöille tarkoitettuja väyliä lähes kaikkialta. Opit nopeasti tunnistamaan vihreät pyörätiet avenueilla. Pyöräväylät itä-länsisuuntaan kulkevilla kaduilla (streets) on merkitty sekä viivoilla että symboleilla (pyörän kuvilla). Vaikka New Yorkista löytyy yhteensä yli 1600 kilometriä pyöräteitä, niin Manhattanilla pyöräily voi silti olla haastavaa. Newyorkilaisilla on tapana käyttää pyöräväyliä autojen parkkeeraamiseen, joten sinun täytyy usein navigoida keltaisten taksien ja kuorma-autojen lastauslavojen väleistä. Oletko valmis ottamaan tämän betoniviidakon haltuun fillarilla? Ole varovainen ja harkitse pyöräilykypärää.

Lataa tästä virallinen kartta New Yorkin pyöräteistä

Pyöräily Central Parkissa

Onko New Yorkissa turvallista pyöräillä? Central Parkissa pyöräily on ehdottomasti turvallista niin kauan kuin pysyttelet pyöräteillä ja kunnioitat liikennesääntöjä. Eniten pyöräväyliä New Yorkista löytyy Brooklynissa, jonka halki kulkeva reitti on myös turvallinen. Tämä reitti ylittää myös Brooklynin sillan. Pyöräily Manhattanin halki ei ole kuitenkaan yhtä turvallista. Pyöräilen itse usein Manhattanin halki ja sieltä kyllä löytyy paljon pyöräteitä, mutta sinun on hyvä huomioida että paikalliset eivät ole erityisen tottuneita pyöräilijöihin. He eivät kiinnitä pyöräilijöihin huomiota ja saattavat yhtäkkiä kääntyä liikenteessä katsomatta olkapään yli tai avata taksin oven juuri sillä hetkellä, kun olet ohittamassa autoa. Omasta kokemuksestani tiedän, että keltaisten taksien ovet eivät anna paljon periksi. Jos silti haluat tutustua Manhattaniin fillarin satulassa, jos matkustat lasten kanssa tai et ole kovin kokenut pyöräilijä, niin opastetut pyöräretket New Yorkissa saattaisivat olla sinulle parempi vaihtoehto.

Liikennesäännöt pyöräilijöille

Alle 14-vuotiaiden lasten täytyy käyttää kypärää, mutta aikuisille se ei ole pakollinen. Pyöräilijöiden tulee pysähtyä odottamaan jalankulkijoita New Yorkissa. Pyöräily jalkakäytävillä ei ole sallittua, minkä lisäksi pyöräilijöiden täytyy seurata ja kunnioittaa liikennevaloja. Käytä kättäsi osoittamaan ajosuuntasi ja pidä huolta, että pysyttelet pyöräväylillä. Ne eivät ole ainoastaan turvallisin vaihtoehto, mutta poliisit myös tarkkailevat sitä. Jos haluat parkkeerata pyöräsi ja katsella nähtävyyksiä, niin voit käyttää siihen tarkoitukseen jalkakäytäviltä löytyviä City Racks -pyörätelineitä, jotka ovat ilmaisia Manhattanilla ja muissa kaupunginosissa.

Citi Bikes -kaupunkipyörät New Yorkissa

En suosittele käyttämään “Citi Bikes” -kaupunkipyöriä, joita löytyy useista suurimmista kaupungeista. Tämä systeemi ei ole kovin kätevä, sillä sinun täytyy palauttaa tai vaihtaa pyörä puolen tunnin välein. Mikäli et palauta pyörää telineeseen puolen tunnin sisällä, niin sinulta voidaan periä jopa 18 dollaria tunnilta. Sen lisäksi olen kuullut monia tarinoita siitä, miten asiakkaiden luottokorteilta on veloitettu vääriä (liian suuria) summia. Siksi pyörien vuokraaminen netin kautta etukäteen on paljon parempi vaihtoehto.

Oliko artikkelista hyötyä? Suosittele sitä muille antamalla arvosana:

Jatkamalla tämän sivun käyttöä hyväksyt evästeet ja yksityisyyskäytännöt. Lue lisää tästä.

Tilaa uutiskirje

Hae lippuja